Odkrijte letošnji hit v ličenju: nontouring!

Nontouring
 
Eden od vodilnih trendov leta 2020, ki je zagotovo vreden, da ga preizkusite, je nontouring. Da boste postopek do tega naravnega videza popolnoma osvojili, bomo to tehniko ličenja preučili korak za korakom.
 
V zadnjih letih je bilo v modi konturiranje obraza z natančno oblikovanimi in ostro poudarjenimi potezami obraza s pomočjo temnejšega tekočega pudra ali bronzerja, torej contouring. Kim Kardashian je iz njega ustvarila hit, socialna omrežja pa so poplavili videi in navodila, kako se ga lotiti. Nato je prišel strobing. Zasnovan je na bleščicah in sijaju. Tako ličenje je bilo namenjeno za umetno svetlobo in bliskavico fotoaparata, za na dnevno svetlobo pa zaradi pretiranega osvetljevanja ličnih kosti ni bilo primerno.
 
Zdaj se dekorativna kozmetika nagiba k nontourigu, ki ga z levo roko obvladate tudi vi! Z njim boste dosegli tako sijočo in mladostno kožo, da se bodo za vami obračale tudi punce. S pravim postopkom bi morali od doma odhajati z žametno gladkim, svežim obrazkom, ki ostane naraven tudi na dnevni svetlobi.

Kako se ga lotiti?

Če smo vas v zadostni meri pritegnili, da bi tole ličenje preizkusili, boste potrebovali dovolj osvetljevalcev, sijočih senčil za oči, glossy šmink, morda tudi sijajev za ustnice.

1. korak: Naravna osnova

Očiščeni koži privoščite vlažilno podlago, nato pa lahki tekoči puder, fluid ali še bolje BB-kremo. Ne pretiravajte, nanesite jo v manjši količini. Zapomnite si, da je vaš cilj lahka do srednja prekrivnost z razkritjem manjših nepopolnosti. Zagotovo pozabite na full coverage tekoči puder. Ta vam do naravnega videza, ki si ga želite, ne bi kaj dosti pomagal.
 
Nontouring

2. korak: Naj bo svetlo

Na lične kosti nanesite osvetljevalec in ga razmažite vse do senc. Nalahno ga aplicirajte tudi na hrbet nosu, pod obrvi in nad jamico zgornje ustnice. Pri nontouringu so v prednosti tiste med nami, ki imajo bolj mastno kožo, vendar pa, če mednje ne spadate, z osvetljevalcem rahlo posvetlite tudi sredino čela in se potrudite to narediti nalahno. Če se vam zdi, da vaš obraz ni dovolj posvetljen, lahko počasi dodajate, dokler ne boste čisto zadovoljni, vendar previdno, da ne boste na koncu videti kot disko krogla.
 
Nasveti za temnejšo in svetlo kožo:
Imate temnejšo kožo z rumenim podtonom? Primerne za vas bodo tople zlate barve, celoten look pa z lahkoto osvežite s pomočjo praktičnega kremastega osvetljevalca v paličici Touche Éclat Shimmer Stick od Yves Saint Laurent. Če ste bolj svetel tip, izberite hladen rožnat odtenek Light Rose.
 
Nasveti za normalno do suho kožo:
Kapljico tekočega osvetljevalca od L’Oréal Paris lahko dodate že v svojo kremo za obraz ali jo nežno vtrite na mesta, ki jih želite popolnoma posvetliti.
 
Nasveti za mastno kožo:
Stavite na pudraste izdelke. Na primer vegan paleta od  Makeup Revolution vsebuje kar 4 različne odtenke, ki se jih da namešati tako, da je dobljena mešanica prav po meri vaše kože.
 
Nontouring

3. korak: Dekliško zardevanje

Pravilo pri nontouringu je, da rdečilo razmažete od sredine obraza k ličnim kostem. Če ne uporabljate pudra, zaključite nanašanje rdečila z rahlim potegom čopiča v smeri navzdol, da zgladite štrleče nežne dlačice. Mono rdečilo od Lancôme je idealna za v torbico, njeno pakiranje skriva ogledalce in čopič, paleta Makeup Revolution pa vsebuje izbor osmih mat in sijočih odtenkov, ki vas bodo dobesedno osupnili.

4. korak: Igra senc

Nontouring je pri ličenju oči zadržan, zato izbirajte nežna senčila glede na barvni ton osvetljevalca, ki ste ga uporabili. Na celo veko nanesite osnovno svetlo barvo, njen pregib pa zasenčite s temnim odtenkom tako, da bo vaš pogled dobil želeno globino. So vam všeč na široko odprte oči? To je enostavno. Zadostuje na sredino veke aplicirati najsvetlejše in najbolj sijoče senčilo, na primer Color Queen. Med večnamenskimi paletami smo za vas izbrali kar dve s toplimi in hladnimi odtenki: Maybelline vsebuje breskove in vijoličaste tone, Barry M In the Buff pa je paleta od nude barv do zlate in sive.

5. korak: Zapeljive ustnice

Začnite z nanosom vlažilnega balzama in nadaljujte s šminko, ki poudari naravni ton vaših ustnic, obenem pa jim daje „sočnost“. Če želite imeti punčkasto rožnata usta, uporabite topel odtenek Call Me Rose , dopolnjen z brezbarvnim ali rahlo toniranim sijajem. Če dajete prednost toplejšim odtenkom ali mat ustnicam, vam bo najbolje pristajala šminka Lancôme Ardent Sand. In zdaj vam do čiste popolnosti manjka samo še eno: zadovoljen nasmeh.
 
Nontouring
 
Denisa