Osvojite pravila nege mešane kože

Mešana koža
 
Nega mešane kože zahteva dvojno pozornost. Medtem ko je sredina obraza oziroma T-cona, kar so čelo, nos in brada, bolj mastna, lica ostajajo suha. Pravilno izbrana kozmetika za mešano kožo pa je sposobna v koži ohraniti harmonijo, ne da bi jo poškodovala ali izsuševala.
 
Kako prepoznate mešano kožo?
Se vam delajo mozoljčki sredi obraza, se koža blešči in se vam mašijo pore, medtem ko so lica, sence in predel okoli oči bolj suhi ali celo napeti? Potem ste lastnica mešane kože.
 
Pravila nege mešane kože:
  1. Nežno čiščenje

Izbirajte pripravke, ki matirajo T-cono, ne izsušijo pa lic in predela okoli oči. Čistilna pena 2 v 1 Estée Lauder Perfectly Clean ima kremasto sestavo in jo lahko uporabite tudi kot triminutno čistilno masko. Čistilna pena za mešano kožo Avène Skin Care kožo z lahkoto reši ličil in umazanij, jo matira in pomiri, tako da vam bo všeč, če je vaša koža mešana, toda občutljiva. Nikoli pa tudi ne pozabite na tonik. Vlažilni tonik za normalno do mešano kožo Biotherm Biosource osveži, poenoti ton kože in zoži pore. Čiščenje izvajajte redno zjutraj in zvečer in večjo pozornost vedno posvečajte sredini obraza.
  1. Eksfoliacija

Piling mora kožo rešiti odmrlih celic in lusk, pa tudi vpiti vse nečistoče, zato ga uporabljajte enkrat tedensko. Čistilni piling za normalno do mešano kožo Lancôme Exfoliance Clarté to vse zmore, poleg tega pa po zaslugi gelaste teksture kožo pušča lepo svežo in navlaženo. Če vas mučijo vneti mozoljčki, piling izpustite, dokler se ne zacelijo, da ne bi stanja kože še bolj poslabšali.
  1. Občutljiv pristop

Mešane kože ne smete po nepotrebnem izsušiti, s tem bi se porušil njen naravni pH, ona pa bi se zaradi tega začela še bolj mastiti, da bi vse izravnala. Obenem jo je treba tudi ohraniti mehko in navlaženo. Privoščite ji lahko, ampak uravnoteženo nego, ki jo bo uravnovesila.
  1. Pravilna izbira kreme za mešano kožo

Tudi mlajši letniki bodo potrebovali vlago. Vlažilna krema za mešano kožo Biotherm Aquasource je formulirana tako, da zagotovi dolgotrajno vlaženje, obenem pa ne obremenjuje. Zrelejša koža bo cenila nego z učinkom proti staranju, kot je pomlajevalna krema Collistar Special Combination And Oily Skins Sebum-Balancing Anti-Age Treatment. Ta kombinira nego za mešano do mastnejšo kožo, obenem pa deluje kot preventiva proti staranju.
  1. Multimasking

Mešana koža obožuje maske, toda pozor, priskrbeti si boste morali vsaj dve.
In sicer eno čistilno za T-cono, drugo pa vlažilno in hranilno za lica. Na sredino obraza nanesite masko iz ilovice za mešano kožo Clarins SOS Pure Rebalancing Clay Mask ali Lancôme Pure Empreinte Masque. Obe vpijeta maščobo, zožita pore in kožo puščata svežo in jasno. Lica nahranite z vlažilno masko Glaglow ThirstyMud.
  1. Kakovosten tekoči puder za mešano in mastno kožo

Potrebovali boste matiranje kože, maskiranje por, obenem pa ohranjanje vlaženja. Odličen je tekoči puder Clinique SuperbalancedTM, katerega uravnotežena sestava vpija odvečno maščobo, obenem pa kožo skozi ves dan odlično vlaži. Ali pa preizkusite matirajočo pudrasto podlago Shiseido Synchro Skin Self - Refreshing Custom Finish Powder Foundation, ki odpravlja bleščanje in zagotovi popolnoma matiran videz. Po zaslugi kompaktne embalaže enostavno najde prostor v torbici, tako da ga lahko za popravke uporabite tudi kadarkoli čez dan. Puder uporabljajte le po potrebi in vedno samo na mastno T-cono.
 
Mešana koža je nekako tako kot Dr. Jekyll in Mr. Hide. Če pa se z njo naučite delati pravilno in uporabljati kakovostno nego, ste zmagali. Ni namreč tako občutljiva kot suha, pa tudi ne tako problematična kot mastna, poleg tega pa se zaradi bolj mastne T-cone počasneje stara.