Piling za ustnice – najboljši pomočnik za nežne in gladke ustnice

Piling za ustnice
 
Če se vam je do zdaj piling za ustnice zdel nepotreben, bodite pozorni. Na ustnicah je namreč najtanjša in najnežnejša koža na celem telesu. Torej se jo zelo enostavno poškoduje. Ustnice prav tako kot naša koža obraza trpijo zaradi spremembe toplega in mrzlega, sprememb vremena, občutljive pa so tudi na zunanje vplive, kot so veter, mraz ali sončno sevanje. Poleg tega nimajo nobene lipidne plasti, na njih tudi ni nič maščobe, zato jim je treba dati zaščito, hranila, pa tudi vsake toliko časa z njih odstraniti vrhnjo roževinasto plast s pomočjo scruba za ustnice, sicer vam bo na njih tvorila nelepe luske. Od bližje si poglejmo njegove prednosti:
 
Prednosti pilinga za ustnice:
  1. Z ustnic odstrani odmrle celice in tako prepreči lupljenje, luskavost in razpokanje.
  2. Povečuje cirkulacijo krvi, s čimer ustnice dobijo zdravo barvo in bodo videti bolj sveže in polnejše.
  3. Zmehča, navlaži in nahrani.
  4. Pušča nežen in žametni videz.
  5. Odlično pripravi ustnice na nanos šminke ali sijaja.

Kako si bolje izbrati scrub?

Izbrati si pravi „lip scrub“ oziroma piling za ustnice ni nobena znanost. Večina jih vsebuje zrnca sladkorja, po zaslugi katerih prihaja do eksfoliacije. Če ste sladokusci, lahko izbirate med različnimi okusi. Na primer sladkorni piling za ustnice Barry M Lip Scrub Mango diši in ima okus kot eksotični mango, poleg tega pa vsebuje tudi mešanico olj, po zaslugi katerih ustnice ostanejo lepo nahranjene in voljne. Če si želite nekaj še slajšega, sezite po pilingu za ustnice s hranljivim učinkom Burt’s Bees Lip Scrub. Ta vsebuje lanolin, čebelji vosek in kristalčke medu ter vaše ustnice pušča ne samo voljne, žametno mehke in globinsko regenerirane, temveč bodo kot bonus tudi dišale po medu in imele tak okus. 

Kako pravilno izvesti piling ustnic?

Piling ustnic izvajajte vedno po temeljitem čiščenju ličil. Idealno je, kadar ustnice najprej rahlo navlažite. Nato nanesite majhno količino lip scruba, nežno s krožnimi gibi masirajte ustnice, nato pa oplaknite z vodo. Če imate zelo suhe ustnice, preizkusite piling za ustnice z rožnim oljem Physicians Formula Organic Wear, ki je po zaslugi negovalne sestave z olji namenjen prav negi zelo suhih in občutljivih ustnic.

Ne pozabite na nadaljnjo nego

Po pilingu nikoli ne pozabite na nadaljnjo regeneracijo. Ustnice vedno oskrbite s plastjo hranljivega balzama, in to tudi v primeru, da nameravate uporabite šminko. Najprej nanesite balzam, nekaj trenutkov počakajte in morebiti obrišite preostanke le-tega v robček, šele nato pa nanesite šminko. Če piling ustnic izvajate zvečer, pustite debelejšo plast balzama delovati vse do jutra. Vsake toliko časa si privoščite tudi ekstra nego v podobi hranljive maske za ustnice.

Za hiter učinek

Perfektno urejenih ustnic boste zagotovo veseli tudi na zmenku ali na zabavi. Za hitro mehčanje preizkusite piling za ustnice priljubljene blagovne znamke vizažistov NYX Professional Makeup #thisiseverything. Ustnice hitro reši odmrlih celic, spodbuja prekrvavitev, regenerira in ščiti, vaše ustnice pušča mehke in jih odlično pripravi na ličenje. Vrhunsko vam bo služil tudi balzam in piling za ustnice Catrice Sugar, s katerim ubijete dve muhi na en mah. Ustnice namreč neguje kot balzam, obenem pa pri aplikaciji služi tudi kot nežni piling.

Uvrstite piling za ustnice v svojo lepotilno rutino

Vsaj enkrat tedensko si zvečer vedno po odstranitvi ličil privoščite piling ustnic. Sladkorni piling Tolure Cosmetics Lip Scrub jih zmehča, nahrani, pospeši obnovo celic in na njih pušča zaščitni film.
 
Namig: Če pilinga ne boste imeli ravno pri roki, lahko ustnice premasirate z zobno ščetko. Ščetine v tem primeru služijo namesto abrazivnih zrnc. Nikoli pa ne pozabite ustnic nato negovati z balzamom.
 
Piling za ustnice bi moral postati nepogrešljiv del vaše lepotne rutine, prav tako kot negujete obraz, lase ali kožo telesa, ne bi smeli pozabljati niti na ustnice.