Popolna intimna higiena je pomembna

Intimne dele vsake ženske ali dekleta zahtevajo nekoliko drugačno nego kot drugi deli telesa. To je predvsem posledica dejstva, da imajo ženski intimni deli specifično okolje z rahlo kislim pH in naravno bakterijsko floro, ki zagotavlja obrambo spolnih sluznic. V primeru, da je ravnovesje porušeno, lahko nastanejo različna vnetja, okužbe ali druge ginekološke težave, ki jih spremljajo še neprijetni znaki na zunanjem delu spolovila kot so rdečica, draženje, pekoč občutek in srbenje.

higiena

Kisel pH je pogosto narušen zaradi različnih dejavnikov, kot je obdobje menstruacije, menopavze ali nosečnosti. Negativni vpliv na naravno bakterijsko floro vaginalne sluznice ima tudi uporaba antibiotikov in hormonske kontracepcije, uporaba menstrualnih tamponov ali obisk savne ali bazena. Pomembno vlogo ima tudi stres, utrujenost ali spolni odnos.

Da bi ohranili kislo okolje intimnih predelov, je pomembno, da bi se izognili uporabi izdelkov, ki niso namenjeni za nego intimnih predelov. Predvsem gre za navadne parfumirane gele za prhanje ali mila. Ta neprimerna kozmetika lahko draži, pogosto pa je tudi vzrok za porušenje naravnega ravnovesja!

Za nego intimnih predelov, zato obstajajo posebni izdelki, ki imajo pralni nežni učinek in hkrati spodbujajo zdravo bakterijsko floro, ki je potrebna za zaščito spolnih organov pred vnetji. Predvsem gre za gele, emulzije in pene. Ti izdelki vam zagotovijo popolno higieno in hkrati preprečujejo vnetja in v primeru že obstoječih ginekoloških težav pospešujejo čas zdravljenja. Posebni izdelki za intimno nego so neparfumirani in so brez dražilnih snovi. Primerni so za vsakdanjo uporabo. Intimni predeli bodo popolnoma čisti, brez neprijetnega vonja ali pekočega občutka.

lactacyd

Odličen nasvet je na primer emulzija za intimno higieno Lactacyd Femina, ki je edinstvena zaradi vsebnosti mlečne kisline, ki jo naravno proizvaja žensko telo. Zahvaljujoč temu obnavlja in ​​ohranja naravno, rahlo kislo okolje intimnih predelov in tako pomaga ščititi pred vnetjem. Hkrati lajša neprijetne simptome.

Lahko poskusite tudi gel za intimno higieno s posebno nizkim pH 5,5 A - Derma Derm´Intim ali edinstveno emulzijo Nivea Intimo Double Effect 2v1. Ta vsebuje mlečno kislino in nežno čisti intimne predele in zaradi avokadovega olja omogoča nežno britje intimnih predelov brez nepotrebnega draženja.

Na trgu obstajajo tudi posebna trda mila za intimno higieno, kot na primer naravno milo Klorane Dermo Pain Creme. V primeru, da se želite počutiti udobno in sveže podnevi, ampak se nimate možnost stuširati, lahko uporabite robčke za intimno higieno, ki vam zagotovijo higiensko udobje in ki jih lahko nosite v torbici.