Predstavitev izjemne blagovne znamke: Carner Barcelona

»Ne gre le za ustvarjanje dišav, ampak tudi za prebujenje spominov, izmenjavo izkušenj in prenos čustev. «
- Sara Carner

niche parfumiV sekciji niche ponujamo tudi parfume španske blagovne znamke Carner Barcelona. Ustanoviteljica Sara Carner izhaja iz obrtne družine z dolgoletno tradicijo, ki je posvečena proizvodnji usnjenih izdelkov. Po nekaj letih dela v najboljših podjetjih v kozmetični industriji, kjer je sodelovala z najboljšimi parfumisti, je leta 2009 ustanovila svojo blagovno znamko Carner Barcelona. To je posledica njene strasti za haute couture – niche parfumi, ki so zanj utelešenje spominov in strasti. Sara Carner se je osredotočila na kakovostne sestavine, sodelovala je z najboljšimi parfumisti in rezultati so se pokazali kmalu. Leta 2012 se je njena dišava Cuirs uvrstila med 5 finalistov FiFi »Indija« Award in leta 2013 je postala dišava Rima XI zmagovalec ruske FiFi Award.

Za vse dišave znamke Carner Barcelona je tipična uporaba lesnih not, ki spominjajo na čutnost in skrivnost. Simbolično je ta ideja zajeta tudi v obliki stekleničke – masivni visoki leseni pokrovčki poudarjajo lesne note.

Pri nas lahko kupite vseh 5 dišav Carner Barcelona, vključno z zadnjim El Born. Ponujamo tudi praktičen Voyage Set, ki vsebuje dve 15 ml steklenički z dišavama Tardes in Rima XI. To je idealen sopotnik za potovanje, za torbico ali domiselno darilo za vaše najdražje.

Poglejmo podrobno vsako dišavo posebej.

carner

Sara Carner - ustanoviteljica

D600 (uniseks)

Parfum, ki ujame mestnega načina življenja in mediteransko vzdušje Barcelone in vsebuje začimbe in skrivnosti.

Kot pove že ime, blagovna znamka Carner ima sedež v španski Barceloni. V mestu je ulica Avenida Diagonal, ki deli mesto na dve polovici, dolga je 11 km in široka 50 m. Na številki 600 je sedež blagovne znamke Carner in od tod izhaja ime D600. In kako je uspelo ujeti mediteransko vzdušje Barcelone? Gre za je mešanje starega in sodobnega. Uvod simbolizira prebujajoče mesto s kontrastno igro citrusov in popra. Kasneje prihaja kardamom, cedra in jasmin. Zaključek vsebuje zelo cenjen iris, ki je malce pudrast in dodaja  neverjetno eleganco celotni sestavi. Zaključek dneva - mir - je sestavljen iz privlačne in tople vanilije, ki je dopolnjena z vetiverjem, ki je tako značilen za blagovno znamko Carner.

D600 se odlikuje po svoji izjemni vsestranskosti - lahko ga uporabite skozi vse leto in bo zasijaj kot dnevni in tudi nočni parfum za posebne priložnosti. Za vse ljubitelje irisa.

Carner Barcelona - D600

carner

Tardes (za ženske)

Poklon miru in harmoniji poznega poletnega popoldneva. Parfum, ki izžareva polnost, mir in ki vas nežno objame.

Tardes v španščini pomeni popoldan. Poletni in mirni popoldan v sredozemski regiji je ujet v parfumu Tardes. Mirna atmosfera, sprehod skozi polje na samem začetku spominja opojni vonj sladkega heliotropa. Kmalu pristopi mešanica toplih popečenih mandljev, skupaj s tonka fižolom. Ta mešanica je dopolnjena z vonjem vrtnice, mošusa, slive in seveda cedre.

Iz parfuma Tardes izžareva mir in toplina. Ustvarja neustavljiv imaginaren oblak okoli svoje uporabnice. Odličen in zelo družaben parfum, ki je primeren skozi celo leto.

Carner Barcelona - Tardes

carner

Cuirs (uniseks)

Vonj nostalgije iz dobe obrtniških in umetniških ateljejev, dim iz pipe se meša z vonjem sveže strojenega usnja.

Parfum Cuirs izžareva nostalgijo. Gre za vrnitev v obdobje obrtnikov in delavnic, kjer se v zraku mešata vonja po usnju in dimu. Ta dišava iz delavnice Carner je tudi najbolj skrivnostna. Parfum za ljudi, ki zahtevajo najvišjo kakovost in izvirnost.  
Osrednji akord je vonj usnja, ki je posledica medsebojnega delovanja usnja in žafrana. Eksotičen in v zadnjem času priljubljen les oud daje celotni sestavi suh in začinjen pridih. Ja, to vse lahko naredi les oud. Seveda so lesne note poudarjene še s sandalovino.

Cuirs je za prave poznavalce. Globoka in skrivnostna dišava, ki razkriva našo dušo. Primerna za nošenje zlasti v hladnejših mesecih.

Carner Barcelona - Cuirs

carner

Rima XI (uniseks)

Mistična in čutna. S skrito močjo uničenja pod odtenki nedolžnosti. Privlačna in nepozabna. Nemogoče premagati ...

Parfum Rima XI se navdihuje po  pesnitvi španskega pesnika G. A. Becquerja:

»Sem sanje, sem prazen, nadrealističen privid   
iz svetlobe in megle, pusta himera.
Nimam telo za dušo, nimam dušo za telo,
ne morem te poljubiti.
Bodo prišli in bodi moja!«

Ta dišava ima ambicije, da zajame protislovne stvari okoli nas in v nas: pod krinko nedolžnosti skriva moč. Dejansko velik plan. To kakovost Rima XI razlaga navidez kaotično igro nasprotij. Na eni strani je mešanica sladkih not vanilije, smole in sandalovine. Na drugi začinjen kardamom, muškatni orešček in cimet. Rezultat je odlično prepletanje nasprotij. Lepa začinjeno-lesna dišava z izrazitim notom vanilije.

Rima XI je originalna in zelo topla dišava za ženske in moške. Primerna predvsem v hladnejših mesecih. Neviden šal okoli vratu, v mrzlih dneh ...

Carner Barcelona - Rima XI

carner

El Born (uniseks)

Parfum poln sodobnosti in cimeta. Mešan z vitalnostjo barcelonskega trga El Born.

V srcu Barcelone - La Ribera - je tudi bogata četrt El Born. Znana je po svojih butikih, prijetnih restavracijah in kavarnah, ozkih tlakovanih ulicah. Vzdušje tega zgodovinskega mesta je postalo navdih za drugo dišavo iz delavnice Carner. Mir, ki izžareva iz teh ulic je povzročen s kombinacijo prijetno sladke vanilije in vonjem fig. Lahko obstaja nekaj, kar bi zagrabilo genius loci te četrti bolje? Labirint ozkih ulic je zajet z nežnimi balzamičnimi notami v obliki benzoina in balzama iz Peruja. In seveda ne sme manjkati sandalovina.

El Born je izlet do sredozemskega mesta. Dišava polna značaja, sončnih žarkov, igrivosti in brezskrbnosti. Primerna za nošenje skozi vse leto.

Carner Barcelona - El Born

carner