Preizkusili smo kreme za občutljivo kožo otrok

Kaj je za vas na področju lepote in nege najbolj pomembno in bistveno? Nega las? Nega kože? Uživate v branju člankov o negi rok in nohtov? Ali raje berete nasvete glede make-upa ali trendovskih dišav? Upam si trditi, da v trenutku, ko postanete starši, se bo vse spremenilo in vas bo zanimalo samo to, kako najbolje negovati nežno kožo svojih otrok. Če poskušamo nove kreme na sebi, si lahko privoščimo sem ter tja malo eksperimentiranje. Rade poskušamo tudi nove ekstravagantne šminke ali nove dišave (sicer pa se vedno vrnemo k svojim "stalnicam"). Ampak preizkušanje nove kozmetike na otroški, popolni alabastrni koži, ki velja za najbolj dragoceno, to ni zabava, temveč odgovornost. V nadaljevanju boste prebrali nekaj nasvetov, ki vam lahko pri odločanju pridejo prav.

dětská kosmetika

Zaščitna krema za obraz Sebamed Baby Care

Izdelki od blagovne znamke Sebamed se osredotočajo na nego občutljive kože. Že od svojega nastanka v petdesetih letih prejšnjega stoletja se blagovna znamka posveča negi posebnih težav kože in takrat so začeli z nego ekcematozne kože, za katero so uporabljali izdelek brez alkaličnih sestavin. Na podlagi lastne izkušnje lahko potrdim, da je krema za kožo obraza Baby Sebamed resnično namenjena za občutljivo kožo najmanjših otrok. Konsistenca ni preveč gosta in mastna. Vonj je lahek in prijeten. Velika prednost je, da ne spremeni preveč naravnega vonja vašega dojenčka, temveč ga še bolj poudari. Krema je resnično nežna in nežna bo po njeni uporabi tudi koža vašega otroka. Zato lahko kremo Baby Sebamed toplo priporočam. Primerna je tudi za kratko masažo obraza, ki jo priporočajo številne knjige o starševstvu in velja za eno od metod za pomirjenje dojenčka. Vonj kreme je pomirjevalen in prijeten ne le za vas, temveč tudi za vašega otroka. Iz lastnih izkušenj vam lahko potrdim, da niti morebitni stik kreme z očmi ne bo povzročil joka vašega otroka, ker je nedražljiva.

Verjamem, da so tudi ostali proizvodi otroške kozmetike Sebamed vredni poskusa. Če iščete za svojega dojenčka resnično kakovost, potem ne boste naredili napake, če izberete tukaj.

sebamed baby care

Krema za obraz Weleda Baby and Child – za otroka in tudi za vas

Krema za obraz z ognjičem Weleda Baby and Child je primerna za občutljivo kožo in jo lahko uporabljajo otroci od prvega dneva po rojstvu, dojenčki, večji otroci in tako dalje, ampak jo lahko uporabite tudi vi! Je nežna do občutljive kože, tako da jo lahko brez skrbi uporabljajo vsi člani vaše družine. Krema ima izredne hranilne učinke, kar lahko potrdim, ker si jo pogosto posodim od hčerke. V njenem primeru verjamem, da se ji bo ta nega vrnila, ko bo malce starejša.

Krema vsebuje naravno mandljevo olje in to je prav ta čarobna sestavina, ki kožo ohranja voljno. Lepo vlaži otroško kožo, je brez konzervansov, lahke konsistence in se enostavno razmaže. Pri uporabi na lasni koži je to sicer le prijetna prednost, vendar pri nanosu na kožo otroka, ki se nenehno vrti, jo boste cenili.

Naslednja prednost kreme Weleda Baby and Child je hitro vpijanje. Krema ne ostane na vaših rokah kot maščoba. Iz lastnih izkušenj vem in vam lahko potrdim, da je zelo prijetno, če lahko opravite proceduro mazanja in nato po navadi še previjanja ter oblačenja otroka brez mastnih rok, ker bo vse bolj hitro in enostavno. Krema za nameček še lepo diši samo po čistoči in otroštvu.

weleda baby and child

BIODERMA ABC Derm Cold Cream

BIODERMA ABC Derm Cold Cream je po mojem nenadomestljiva zlasti pozimi (ampak jo lahko uporabljate tudi kadarkoli tekom leta). V zimskih mesecih je treba kožo ščititi zlasti pred mrazom. Vsaka mamica rešuje, kako zagotoviti, da otroku ne bi bila zima, nadzoruje roke, noge, zatilje, ampak koža najmanjših otrok je pogosto edini neprikrit predel telesa, ki ga lahko mraz neprijetno muči. Izbrati je treba bolj mastno kremo, ki se lepo vpija, ne vsebuje preveč vode, da koža ne bi ozebla, in dobro vlaži. In vse to BIODERMA ABC Derm Cold Cream izpolnjuje. Včasih je za nekatere mamice neprijetna kakršnakoli aroma, ki bi lahko nadomestila popoln vonj njihovega otroka. To ni nič čudnega. Ustvarjalci kreme so se tega zavedali. BIODERMA ABC Derm Cold Cream vsebuje visoko kakovostna olja, ki imajo resnično nevtralen vonj, oziroma nimajo nobenega vonja. Čeprav sem to kolekcijo cenila zlasti pozimi, je ne bom nehala uporabljati niti v bolj toplih pomladnih dnevih, ker je preprosto odlična. In za naslednjo zimsko sezono bom ta čudežni proizvod ponovno kupila.

bioderma derm cold creme

 Denisa