Priprava na valentinovo korak za korakom

Priprava na valentinovo
 
Praznik zaljubljenih je za nekatere morda komercialni kliše, zame pa je to praznovanje dobrega in ljubezni; praznik, ki temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili katoliškemu duhovniku Valentinu. Tudi če bi bila zgodba zgolj legenda, za to, da drugim pokažem, kako zelo jih imam rada, izkoristim vsako priložnost.
 
Za valentinovo ne kupite darila le svojemu dragemu, ampak naredite vse za to, da se boste tudi sami počutili odlično. Zato bom z vami delila svojo pripravo na praznik – navodila za to, kako se na dan D počutiti najbolje.

Tri tedne do dneva D

Brskati začenjam po vodičih in iskati navdih za svoj videz in obleko za valentinovo. Kupujem čistilne maske in izvajam pilinge kože kot nora. Cilj je najbolj žametna koža vseh časov. Doma se preneham sprehajati v raztegnjeni majici in iz škatel povlečem svoje priljubljeno seksi perilo, ob čemer ugotavljam, da bi lahko izgubila kakšna dva kilograma. Živjo, zelenjavna dieta in režim pitja!

Še dva tedna in bo tu

Idealen čas, da poskrbim za sijoč nasmeh. Za redno beljenje zob nimam živcev, a enkrat ali dvakrat na leto jim pomagam, da zasijejo. Uporabljam belilne sete v kombinaciji z belilno zobno pasto. To kuro vedno uporabljam največ dva tedna in ne pozabim preskočiti kave in črnega čaja, ki obarvata zobno sklenino. Rada tudi izkoristim vsako priložnost, da si kupim novo dišavo zase. Prav za valentinovo je najbolj primeren čuten parfum. Moji priljubljeni so kakovostni niche parfumi, ki na vsakomur dišijo drugače, ker se odzovejo na naravni vonj kože. Ste že preizkusili kakšnega od podjetja Mancera ali Montale?
Montale

En teden pred dnevom D

Frizerka, kozmetičarka in manikura so idealni kakšen teden pred praznovanjem valentinovega. Pozneje bo že takšna gneča, da se ne bom uspela naročiti iti na striženje konic. In kdaj, če ne zdaj, naj si privoščim nego, masažo glave, maske ali poživitev barve? Če ne ujamem frizerke, bom za lase poskrbela doma. Moja rešitev so izdelki, s katerimi se doma počutim kot v salonu. Za profesionalne maske za lase mi ni več treba k frizerki, ampak jih najdem tukaj. Enako velja za profesionalne barve za lase in vse za nego las, kar bom preizkušala na dan D.
 
Priprava na valentinovo

Še dva dneva!

Kupujem svečke in kopalno sol za pripravo tistega pravega ozračja. Moje priljubljene so topne vrtnice za kopel. Videti so čudovito in kopeli dajejo slavnosten pridih. Če mi ne uspe ujeti manikure in pedikure, kupim še domačo kuro za noge in kakšen trendi lak za nohte.
 
Priprava na valentinovo

Večer prej

Najpomembneje je, da grem zgodaj spat. Spočita koža je lepa koža. Čez noč si nanesem piling od Vichy, ki nudi intenzivno posvetlitev kože. Ne pozabim niti na vlažilno nočno kremo. Po kopeli se namažem s hranilnim maslom za telo. Opažam, da sta reden piling in zelenjavna dieta naredila čudež na mojih stegnih!

Zmenek je čez dve uri!

Vdih in izdih, za vsak primer uporabim antiperspirant, in čas je za ličenje in oblačenje. Preizkušam »pravi« valentinov videz, ki sem ga našla na Youtubu, in ugotavljam, da je na posnetkih to videti veliko bolj preprosto. Ampak se vsaj naučim česa novega, to vedno šteje. V meni je malo bio navdušenca, zato zadnje čase preizkušam bio ličila in reči moram, da sem prijetno presenečena. Naslednji postaji zame bosta bio maskare in senčila za oči. Osnova vsega pa je odporna šminka, ki bo »preživela« tudi večerjo ob svečkah.
 
S kom pa imam zmenek? Sama s sabo vendar. Ni mi treba biti v zvezi, da bi se lepo uredila, se negovala in se razveselila! Za valentinovo je vendar najpomembnejša ljubezen. Ta pa se začne pri nas samih. Torej, čudovito valentinovo vsem v zvezah in vsem samskim.
 
Denisa