RECENZIJA: Je tradicija vedno jamstvo kakovosti?

Le redkokatera blagovna znamka se lahko ponaša z več kot 100-letno tradicijo in zlasti s tem, da jo poznajo ljudje popolnoma po vsem svetu. Da, že decembra lahko čestitamo za rojstni dan nemški blagovni znamki NIVEA, ki praznuje 104 let na trgu. Ali sploh veste, kaj naslov NIVEA pomeni? Izpeljan je iz besed nix (sneg) in nivis (snežni), ker je prav zasneženo barvo imela popolnoma prva krema, ki je leta 1911 nastala pod blagovno znamko NIVEA. Zakaj je prav NIVEA tako dobro znana po vsem svetu? Enostavno zato, ker v njenem portfelju najdete izdelke res za vsakogar in za kakršnokoli vreme. Ali se želite zaščiti pred snegom in vetrom na avstrijskih smučiščih ali pred ostrim soncem v Avstraliji, vam bo z NIVEO uspelo. Zagotovo nikogar ne bo presenetilo, da NIVEA ponuja več kot petdeset izdelkov iz serije NIVEA MEN, ki so namenjeni posebej za moške. Gre za deodorante, šampone, kreme in tudi lastni stiling. Imel sem priložnost poskusiti 5 izdelkov iz te serije in v nadaljevanju boste prebrali, kako so se odrezali.

Nivea

NIVEA MEN univerzalna krema za obraz, roke in telo

Tudi v današnjem času še vedno obstaja veliko moških, ki še ne uporabljajo nobene kreme. NIVEA se to trudi s to kremo spremeniti. Mislim, da ji to zelo uspeva. Krema, ki jo ponuja, ni preveč nadišavljena, ima prijeten sveži moški vonj, tako da je njen nanos prijeten. Dobro se razmaže, zahvaljujoč svoji gelasti konsistenci, dobro se vpija in v glavnem ne lepi. In zakaj je to za moške tako zelo pomembno? Enostavno zato, ker imajo kremo lahko v delavnici in jo po umivanju rok v miru uporabijo, ne da bi se bali, da jim bo orodje zdrsnilo iz roke. Zelo sem bil zadovoljen s tem, da je na voljo v več različnih velikostih od največje embalaže, ki je primerna za uporabo v delavnici, do najmanjše, ki jo imate lahko vedno pri roki in bo prišla prav na primer po prhanju v fitnesu ali v primeru, da trpite zaradi izsušene kože. Poudariti sem še pozabil, da je krema namenjena tako za obraz, roke in tudi za celo telo.

Če že neko kremo uporabljate in bi od nje pričakovali več, kot da kožo le vlaži in ščiti, potem si morda izberete enega od naslednjih izdelkov, ki sem ju poskusil:

NIVEA MEN New Energy Q10

Gre za nežno in prijetno nadišavljen gel, ki vaši koži doda potrebno hidracijo in zlasti energijo kadarkoli tekom dneva. Imel sem srečo, da sem ga lahko poskusil v najbolj vročih dnevih letošnjega poletja, ker kožo zelo prijetno ohladi, tako da sem bil zelo zadovoljen. Poleg keratina in mentola vsebuje tudi koencim Q10, ki ima pomembno vlogo pri celičnem metabolizmu in na ta način vpliva na proces staranja kože. Za nameček je to bila prav NIVEA, ki je prva uvedla na trg kremo, ki vsebuje ta koencim.

NIVEA MEN Active Age

Ali ste že več kot trideset let stari, vaša koža je videti utrujena, začenjate opažati prve gube in iščete edino kremo, ki bi delovala resnično univerzalno? Potem je krema Nivea Men Active Age prava izbira za vas! Vsebuje keratin in kofein in ima hkrati šest različnih učinkov: reducira gube, kožo učvrsti, vlaži, krepi elastičnost kože, ščiti pred izsuševanjem in pospešuje obnovo kožnih celic. Prav tako kot ostale kreme iz moške serije ima tudi zelo prijeten vonj in cenili boste, da na obrazu ne pušča mastnega filma.

NIVEA MEN Nivea Power šampon proti prhljaju

Že nekaj let imam težave s prhljajem in zato sem vedno vesel, ko lahko poskusim nov šampon. Ko uporabljam šampone, ki nimajo obljubljenih učinkov, potem se mi prhljaj vedno kmalu vrne. Ta šampon je uspešno prestal testiranje. Prhljaj se ni vrnil in hkrati zelo cenim, da je šampon proti prhljaju na voljo po res ugodni ceni!

NIVEA MEN Silver Protect

Gel za prhanje vsi jemljemo že kot samoumeven del svojih kopalnih sob in večinoma ga izbiramo po vonju in nekateri še po tipu svoje kože. Ali od njega lahko sploh pričakujemo nekaj več, kot da s kože odstrani nečistoče? Gel Nivea Men Silver Protect vsebuje za nameček še ione srebra, ki pomagajo preprečiti, da se na koži kopiči čez dan neprijeten zadah, tako da deluje podobno kot deodorant. Mnogo moških bo cenilo njegovo praktičnost, ker ga lahko hkrati uporabljajo tudi kot šampon.

Toni