RECENZIJA: Makeup Revolution – revolucionarna novost iz Londona

 

dekorativna kozmetika

Makeup Revolution je vroča kozmetična novost iz Londona. Blagovna znamka je nastala šele marca lanskega leta. Že v tako kratkem času pa ji je uspelo pridobiti srce mnogih žensk in razširiti svoj portfelj z več kot 300 kozmetičnimi izdelki. Domena Makeup Revolution je dekorativna kozmetika. Ponuja pa tudi drug dodaten asortiment: pripravke za odstranitev ličil in nego kozmetičnih čopičev.

Med najbolj prodajane in najbolj hvaljene izdelke od Makeup Revolution spadajo palete senčil za oči. Le-te lahko izberete v različnih barvnih izvedbah od nevtralnih rjavih tonov do sijočih neonskih barv. Osnovne palete vsebujejo 12 senčil, ampak v ponudbi Makeup Revolution so tudi ogromne palete z desetinami privlačnih senčil.

Osebno so me najbolj prevzele palete Iconic 1, 2 in 3, ki nenaključno spominjajo na ene od najbolj slavnih senčil. Na koncu sem se odločila za paleto Iconic 2, ki se mi zdi po izbiri barv najbolj univerzalna. Všeč mi je videz palete. Zelo cenim, da senčila niso narejena v klasični okrogli obliki, temveč v obliki podolgovatih pravokotnikov. Gre za prijetno spremembo, ki ne moti praktične uporabe senčil.

Paleta senčil je narejena zlasti v rjavih tonih, ki jih dopolnjujejo zlata, siva in črna barva, ki ne sme manjkati v nobeni paleti. Dva odtenka sta mat in ostalih deset je rahlo šimrastih. Moram priznati, da sem malo razočarana nad mat odtenkoma, ki nista dobro pigmentirana. Na koncu sem ju izkoristila za posvetlitev predela pod obrvjo ali za blendiranje dveh barv. Za celotne veke so bolj primerna šimrasta senčila. Senčila se zelo enostavno uporabljajo in primerna so tudi za popolne začetnice. Enakomerno se oprimejo vek, skoraj ne prašijo, lepo se med seboj zlivajo in v glavnem so obstojna skozi celoten dan. Zagotovo pa priporočam uporabo podlage pod senčila za oči. (Poskusite na primer mojo priljubljeno od Artdeco).

Barve palete so po mojem zelo posrečene. Všeč mi je, da so popolnoma večnamenske in si z njimi lahko pričarate tako dnevno ličenje kot bolj dramatičen večerni videz. Za dnevno ličenje priporočam kombinacijo svetlo sive in temno rjave. Za posebno priložnost je odlična kombinacija zlate in črne.

makeup revolution blogerka

Makeup Revolution ponuja pa še mnogo več. Poskusila sem tudi rdečilo v odtenku Wow. Pri rdečilu cenim zlasti ceno. Za ceno okoli 3,50 € si ga lahko privošči vsaka od vas in je to tudi odlična priložnost, če niste prepričane o izbiri odtenka. Po tej ceni lahko kupite več odtenkov in poskusite, kateri vam bolj paše. Jaz sem segla po enem izmed najbolj izrazitih in mi ni žal. Rdečilo je res dobro pigmentirano in pri nanosu je treba paziti, da ne bi pretiravale. Rezultat pa je zadovoljiv. Deluje naravno, ne razpada se in ostane na licih tudi po dolgem delovnem dnevu. Za nanos pa priporočam uporabljati nežnejši čopič. Če vzamete preveč grob čopič, lahko rdečilo praši in nanos je neprijeten.

Za dolgo obstojnost vašega končnega ličenja ponuja Makeup Revolution še eno posebno izboljšanje – pršilo za fiksiranje make-upa. Pršilo samo zlahka razpršite po obrazu iz razdalje vsaj 15 cm. Na obraz vam pade lahka megla, ki se hitro posuši in vaš make-up bo obstojen do 8 ur. Vsebuje svilnate prvine, tako da je na obrazu zelo prijeten in se ne boste niti zavedali, da ste ga nanesli. Njegove storitve boste kljub temu zagotovo cenili. Pršilo vas zaščiti pred toploto, vlago in trenutnim mrazom. Kot običajno pri Makeup Revolution boste pršilo kupili po simpatično nizki ceni.

Na splošno bi rekla, da je kozmetika Makeup Revolution zelo posrečena – po resnično razumni ceni dobite zajamčeno kakovostno kozmetiko, ki se enostavno uporablja in za nameček je tudi dolgo obstojna. Naslednji velik plus je tudi široka paleta odtenkov, iz katerih lahko izbere res vsaka zahtevna ženska.