RECENZIJA: Orlane – spodbuda za utrujeno kožo

Pomlad se je začela in želim vam predstaviti svoje letošnje pomladno kozmetično odkritje. Gre za pariško kozmetično blagovno znamko Orlane, ki proizvaja izredno luksuzno kozmetiko za kožo obraza. Gre za tako imenovano „haute-couture“ kozmetične industrije.

luksuzna kozmetika Orlane

Blagovna znamka je nastala že leta 1947 in kombinira najnovejša znanstvena spoznanja in odkritja. To pravzaprav dela (oziroma vsaj garantira) večina kozmetičnih blagovnih znamk. Blagovni znamki Orlano pa za nameček še odlično uspeva in število zadovoljnih uporabnikov narašča.

Prva krema proti staranju

O tem, da je blagovna znamka Orlane resnično revolucionarna, priča dejstvo, da je leta 1968 uvedla na trg prvo kremo za zrelo kožo, ki je vsebovala aktivne snovi proti staranju. Poimenovali so jo Creme 21 in je bila to najdražja krema na svetu (stala je 190 frankov).

orlane creme b21

Nenehno so izpopolnjevali Bio-energetski kompleks B21, ki ga danes vsebujejo vse serije proti staranju Orlane. Gre za kompleks rastlinskega izvora, ki celicam dodaja vse, kar potrebujejo za pravilno delovanje kot celice mlade kože. Koži prinaša energijo, ki jo potrebuje za zagotavljanje svojih naravnih funkcij. Blagovna znamka imenuje ta pristop „prevzgoja kože“. To pomeni, da izkoriščajo potencial celic v koži, ki se same popravijo.

Do absolutne popolnosti je ta kompleks privedla novost iz leta 2014 Orlane B21Extraordinaiere. To je popolnoma prvič, ko ekskluzivna formula „ponastavlja“ celice kože. Osredotoča se na vse faktorje, ki povzročajo neželene spremembe znotraj celic in čas vrača nazaj. Tako celice ohranjajo isto energijo in učinkovitost, kot je bilo v mladosti.

Sama sem od znamke Orlane poskusila dva proizvoda iz serije Absolute Skin Recovery Program, ki se ne osredotoča le na zrelo kožo, temveč tudi na vse tipe kože v vsaki starosti, ki imajo skupen problem, in sicer utrujenost. Po mojem mnenju je prav utrujena, siva koža brez življenja v današnjem času najbolj pogost problem, ki se mu na žalost posveča malo pozornosti.

Zagotovo to poznate – vam primanjkuje spanca, počitka in časa za pravilno nego kože. In hkrati imamo vsi veliko stresa in razmeroma slab in nezdrav način življenja. Vse to se na vaši koži pokaže bolj kot karkoli drugega. Koža izgublja vitamine in hranilne snovi in je potem siva, mat, izgublja prožnost, pojavljajo se ogrci, razširjene pore ali koža bolj hitro stara. In serija Absolute Skin Program deluje dobesedno tako, kot da bi svoji koži dali infuzijo!

Krema Orlane Absolute Skin Recovery Program

O embalaži kreme ne bom dolgo pisala, ker se mi zdi to, da je izredno luksuzna, samodejno pri tej blagovni znamki. Kar me je presenetilo takoj pri prvi uporabi, je bila konsistenca. Na prvi pogled je krema razmeroma gosta, kar se zdi, ko jo zajemate iz embalaže. Takoj, ko kremo vmasirate v kožo obraza, boste občutili, kako je neverjetno nežna in lahka. Odlično se vpija (res takoj). Pri tem pa hkrati čutite, da kožo intenzivno hrani. Večinoma tega ne verjamem, ampak tukaj je bil učinek res viden že po prvi uporabi, točno povedano v grobem dve minuti po uporabi. Koža je bila razsvetljena, rahlo roza, barvno poenotena in v glavnem izredno nežna in gladka na dotik. Takšne spremembe po uporabi kreme še nikoli nisem doživela.

Lepo nežna in razsvetljena bo koža ostala tudi zjutraj po prebujenju. Kremo sem uporabila ponovno zjutraj in moram reči, da odlično ustreza tudi za pod make-up. Zadostuje le malo kreme in nato lahko takoj uporabite ličila (ni vam treba čakati), ki se lepo „oprimejo“ kreme. Make-up bo videti naravno in bo hkrati tudi obstojen.

Po približno enem tednu uporabe kreme vidim še bolj izrazite rezultate – koža je razsvetljena ves dan in tudi brez make-upa, nežna, razširjene pore so izginile in celo tudi temni kolobarji pod očmi. Moram reči, da je ta krema resnična vzpodbuda za utrujeno kožo in zame velik kozmetični čudež.

Serum Orlane Absolute Skin Recovery Program

Menda moja koža ni tako zelo utrujena, ker mi za navadno uporabo zadostuje krema in sem z njo popolnoma zadovoljna. Zato puščam serum le za posebne priložnosti, ko je izredno pomembno, da bom videti sveža, spočita in mlajša.

Serum Orlane Absolute Skin Recovery Program ima namreč lastnost, da kožo takoj po nanosu razsvetli. Zgladi njeno površino, kožo učvrsti (zdelo se mi je, da so se zmanjšale tudi drobne mimične gube), poenoti njen barvni ten in zateguje pore tako, da sploh niso videti.

Če hočete nanesti make-up (kar ni vedno nujno, ker koži precej pomaga že samotni serum), potem morate uporabiti po nanosu seruma še kremo. Drugače se make-up ne oprime kože.

Mislim, da lahko uporabljate en ali drugi proizvod samostojno. Ampak če si želite, da bi bil učinek resnično maksimalen, potem ju uporabljajte skupaj in čas od časa ju dopolnite še z masko za utrujeno kožo Orlane Absolute Skin Recovery Program.

Orlane Absolute Skin Recovery Program

Denisa