RECENZIJA: Pet najboljših maskar pod 15 EUR!

Maskara je najbrž najbolj priljubljeno in najbolj pogosto uporabljano ličilo in najti pravo zase sploh ni enostavno, zlasti med številnimi novostmi, ki se pojavljajo na trgu. Zajamčeni favoriti med trepalnicami so danes že legendarne maskare od Helene Rubinstein ali maskare Hypnose od Lancôme. Kaj pa veliko cenejše maskare? So nekatere od njih res dobre? So! Izbrala sem pet maskar, s katerimi sem bila zadovoljna, ker so dolgo obstojne, ne lepijo, ne razpadajo se, trepalnice poudarijo in hkrati ločijo in vse imajo eno odlično lastnost – stanejo manj kot 15 €.

maskare

Maskara za podaljšanje in zgostitev trepalnic L'Oréal Paris Volume Million Lashes Extra Black

Maskara L'Oréal Paris Volume Million Lashes Extra Black je zame stalnica med maskarami. Odkrila sem jo že pred nekaj leti in vedno se k njej vračam. Ima odlično gumijasto krtačko, ki je gosta, tako da trepalnice lepo prečeše, loči in jim hkrati doda volumen. Čim bolj goste trepalnice želite, tem več plasti nanesite. Ko greste nekam zvečer, lahko z maskaro pričarate resnično dolge in goste trepalnice. Maskara ne lepi, ne naredi grudic, ne razmaže se, je dolgo obstojna in jo hkrati enostavno odstranite. V glavnem je pa po super ceni – zame številka ena med maskarami.

Maskara za ekstra volumen trepalnic Dermacol Party Mania

Tale maskara za povečanje volumna trepalnic me je res prijetno presenetila. Moram priznati, da sem pričakovala, da bo trepalnice sicer precej obarvala, ampak bodo že po nekaj plasteh polne grudic. Vendar sploh ni bilo tako. Maskara trepalnice odlično loči, obarva (enakomerno!), tako da so res veliko bolj goste. Odlično se uporablja. Krtačka ima razumno velikost. Barva je za nameček bolj intenzivna, tako da lepo poudari vaše oči. Odlično se uporablja tudi za spodnje trepalnice, kar ni pravilo pri vsaki maskari. Če želite na veliko poudariti oči, potem zagotovo posezite po Dermacol Party Mania.

Maskara za dolge in polne trepalnice Maybelline Lash Sensational

Tale maskara od Maybelline je novost. Posebna je njena krtačka, ki je plastična, upognjena in ima 10 vrst ščetin, ki so razporejene tako, da lahko barvajo vse trepalnice in jih hkrati ločijo. Moram potrditi, da je maskari od Maybelline uspelo. Maskara se zahvaljujoč krtački enostavno nanaša in trepalnice hkrati priviha (kar je velik plus maskare v primerjavi z ostalimi omenjenimi). Barva je nasičena in precej izrazita, tako da zadostuje le ena plast in trepalnice so odlično poudarjene. Maskara je za nameček dolgo obstojna, hitro se suši in se ne razpada. Poskusite!

Maskara za podaljšanje trepalnic Rimmel Lash Accelerator Endless

Tale maskara za razliko od ostalih, ki jih priporočam, ne obljublja gostejših, temveč le podaljšane trepalnice. In to je res. Trepalnice popolnoma podaljša – z vsakim potegom so trepalnice daljše in daljše, tako da pazite – manj je včasih več! Imela sem občutek, da trepalnice z maskaro lahko podaljšam do neskončnosti. Majhna pomanjkljivost je lahko to, da trepalnicam ne dodaja volumna (ampak po drugi strani tega niti ne obljublja). Če vam zadostujejo dve do tri plasti (meni osebno sta bili dve plasti dovolj), potem se ni treba bati zlepljenih trepalnic. Zajamčeno bodo lepo ločene. Naslednja prednost maskare je njena embalaža, zahvaljujoč kateri se maskara neverjetno dobro uporablja. Če si želite trepalnice precej podaljšati, je to prava izbira za vas!

Maskara za volumen Max Factor 2000 Calorie

Maskara Max Factor 2000 Calorie že dolgo spada med najbolj priljubljene trepalnice na trgu. Hvalile so jo moje kolegice in zaradi tega sem jo poskusila. Imele so prav – tale maskara je odlična. Ima posebno krtačko, ki je primerno gosta, da trepalnice dobro poudari in hkrati ne lepi. Barva je dovolj temna, tako da trepalnice poudari in na krtački ostaja le količina, ki je potrebna. Krtačke ni treba obrisati. Za bolj izrazito ličenje zadostujejo dve do tri plasti. Maskara se ne razpada, ne razmaže in brez problemov vzdrži ves dan. Maskara je precej temna in zato svetlejšim tipom priporočam rjavo varianto. In kaj je najboljša prednost maskare – lahko jo dobite za manj kot 10 €.