RECENZIJA: Popolnoma zdravi zobje in dlesni zahvaljujoč naravi!

Sijoč nasmeh in popolnoma beli zobje so danes nujnost za vse, ki hočejo doseči uspeh tako v osebnem življenju kot tudi v službi. Nekateri od nas imajo na srečo naravno lepe zobe in drugi nenehno vlagajo dosti denarja v nakupe različnih proizvodov, da bi dosegli lep nasmeh. Pomembne so pa zlasti zdrave dlesni in z njimi imajo probleme mnogi od nas. Muči nas zlasti krvavenje dlesni ali celo ponavljajoča vnetja v ustih. Zelo neprijetne so tudi afte v ustih. Danes vam bom predstavil tradicionalnega češkega proizvajalca, ki se osredotoča na dentalno kozmetiko iz zelišč, ki zobe neguje in hkrati skrbi za zdrave dlesni. Jaz sem poskusil tri izdelke – ustno vodo, zobno pasto in zobno ščetko. Če nimate nobenih težav, potem predstavljajo ti izdelki odlično preventivo in če vas mučijo problemi z zobmi ali dlesnimi, potem verjemite, da vam bodo izdelki od Herbadent zagotovo pomagali.

vnetje dlesni

Herbadent je zlasti narava

Kot že sam naslov pove, so izdelki podjetja Herbadent izdelani izključno iz zeliščnih sestavin. Gre za kombinacijo sedmih zelišč, ki pomagajo ščititi in ozdraviti naše dlesni:

  • navadni repik – je protivneten in olajša bolečine dlesni in grla
  • prava kamilica – pomirja sluznice in ima dezinfekcijski učinek
  • navadni žajbelj – pomaga odstraniti krvavenje dlesni in preprečuje zadah iz ust
  • srčna moč – učinkovit rastlinski antibiotik
  • poprova meta – ima hladilni učinek in osveži dih
  • nageljnove žbice – blažijo bolečine in občutljivost zob in dlesni
  • navadni komarček – ima dezinfekcijske učinke

Posebej pomembna informacija je zame to, da zeliščne izvlečke iz omenjenih rastlin, ki jih Herbadent uporablja, so izdelani po prvotni recepturi podjetja, katerega zgodovina se je začela že leta 1897!

Zeliščna zobna pasta Hebadent s fluoridom

Če ste navajeni na belo ali pisano zobno pasto s prijetnim okusom, potem boste minimalno presenečeni. Pasta ima gelasto konsistenco rahlo rjave barve, tipičen zeliščen vonj in zelo nenavaden okus. Na začetku vam bo mogoče okus paste malo neprijeten, ampak po nekaj uporabah se boste navadili. V glavnem pa boste dobili občutek, da svoje zobe čistite izključno le s pomočjo naravnih sestavin. Naslednje presenečenje je, da pasta manj peni za razliko od klasičnih past za zobe. To je zaradi tega, ker vsebuje le naravno penilo namesto po navadi uporabljanega SLS (sodium lauryl sulphate), ki je kemičnega izvora. Kar pomeni – še vedno manj kemikalij v ustih! In to ni edini razlog, zaradi katerega lahko zobno pasto pohvalimo. Če se boste odpovedali bogati peni in izrazitemu okusu, potem boste dobili resnično čiste zobe (po redni uporabi boste opazili tudi razliko v njihovi barvi – zagotovo bodo bolj beli) iz zdrave dlesni. Osebno sem se odločil, da bom pasto poskusil zlasti zato, ker imam pri čiščenju zob problem, da mi rahlo krvavijo dlesni in z uporabo te paste se je že po dveh tednih stanje izrazito izboljšalo. V zvezi s tem vam lahko zobno pasto Herbadent le toplo priporočim.

Zeliščna ustna voda Herbadent

Podobno kot pri pasti vas bosta presenetila barva in zlasti okus ustne vode, ampak njen okus je malo manj izrazit in zato se na njega ne bo problem navaditi. Tudi ustna voda vam bo pomagala poskrbeti za vaše dlesni in primerna je tudi v boju proti parodontozi. Že po prvi uporabi boste počutili, da so dlesni "zategnjene" (česar pri klasičnih ustnih vodah ne boste zaznali) in po daljši uporabi izginejo vse težave, ki so vas doslej mučile. Ustna voda ne vsebuje nobenih kemičnih barvil, kar je naslednja simpatična informacija za zaključek.

Kaj pa zobna ščetka?

Blagovno znamko Herbadent sem si želel spoznati kompleksno. Zato sem se odločil, da bom poskusil tudi zobno ščetko Herbadent Dental Care. Izbral sem varianto soft – to pomeni mehka. Zobno ščetko Herbadent lahko samo pohvalim, ker nimam niti majhnega očitka. Zelo dobro se uporablja, ker je njena oblika udobna za držanje. Njena vlakna so mehka in nežna do zob, sklenine in dlesni, tako da sploh ne dražijo. Zobna ščetka ima povrh tega le tako velikost, ki je potrebna, da lahko dosežete tudi težje dostopne predele in počistite 100 % svojih zob. Če vas vaša zobna ščetka že dolgočasi, potem je prišel čas za spremembo in zobna ščetka Herbadent je zagotovo dobra izbira!

 Toni