Recenzije: Najboljša pršila za fiksiranje make-upa

Najboljša pršila za fiksiranje make-upa
 
Popolnega ličenja ni treba vpiti jutranja megla, pa tudi ne poletna vročina. S pršilom za fiksiranje namreč vaš make-up zdrži dolgo svež in je odporen proti temperaturnim nihanjem.

Fiksacija make-upa pomaga

Razmazane oči ali prelita šminka sta nočna mora menda vsake ženske, zato kozmetične blagovne znamke tekmujejo, katera bo iznašla boljši izdelek za utrditev make-upa. Na trgu najdemo kar nekaj alternativ – vodoodporno kozmetiko, specializirane primerje, papirčke za matiranje in tudi pršila za fiksiranje za make-up. In to so prav „setting spreji“, ki so najbolj priljubljeni.

Nekaj sekund aplikacije = celodnevno udobje

Najsi izberete pršilo z mat (bolj primerno je za mastno kožo), posvetlitvenim ali klasičnim finišem, njegova uporaba je bliskovita. Pršilo za fiksiranje make-upa je potrebno dobro pretresti in njegovo nežno meglico nanesti na obraz z razdalje vsaj 25 cm. Ličenje se po navadi fiksira na koncu, vendar pa večina svetovnih vizažistov aerosol s klasičnim finišem nanese tudi pred ličenjem in na vsako plast make-upa posebej. Kako enostavno, ne?

Prednosti fiksiranja make-upa

Pršilo za fiksiranje zagotavlja dolgotrajno ustalitev make-upa pri neželenem potegu po oblačilih, v ekstremnih temperaturnih pogojih in pri dotikanju obraza, > dlje „obdrži“ make-up tudi na mastni koži, pomaga preprečevati bledenje ličil, > zagotavlja brezhiben videz – preprečuje krušenje prašnih pigmentov senčil pod oči, mazanje maskare ali razlite šminke, > poudarja pigment senčil za oči, > poskrbi za celostno mehčanje in osvežitev kože, > mat varianta kožo skozi dan reši bleščanja, medtem ko jo posvetlitvena odlično razsvetli.

Kako make-up fiksirati še bolj učinkovito? Poznamo nekaj trikov

  1. Za obstojnost make-upa v zares ekstremnih pogojih (na snegu, v soparnem poletju ...) uporabite pršilo za fiksiranje na vsako plast ličil. Vedno ga pustite, da se zares dobro posuši, drugače boste na obrazu ustvarili „madeže“!
 
  1. Če imate senčila za oči z manj izrazitimi pigmenti, lahko njihov odtenek poudarite prav s pomočjo setting spreja. Zadostuje, da ga napršite na aplikator in šele potem zajamete ličilo.
 
  1. Na ščetkast česalec napršite fiksator make-upa in z njim na rahlo povlecite po trepalnicah pred uporabo maskare in po tem. S tem boste preprečili njeno mazanje pod očmi.
 
  1. Fiksacijsko vodo nanesite na usta takoj po nanosu prve plasti šminke. Pustite, da se posuši, nato pa ustnice še enkrat prevlecite z barvo. Potem jih preko enoplastnega kozmetičnega papirnatega robčka prepudrajte s prozornim pudrom.
 
Menda smo vam ta kozmetični „must have“ podrobno predstavili. Nekaj pršil za fiksiranje za make-up smo še testirali, da bi vam pomagali izbrati najprimernejše za vas.

Recenzije pršil za fiksiranje za make-up. Si boste izbrali?

Pršilo za fiksiranje NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray Dewy

Fiksacijo uporabljam redno, predvsem v tem obdobju mask je dober pomočnik, make-up ohranja celoten. NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray Dewy se zelo enostavno nanaša, velikost pakiranja je idealna in primeren je za vsako torbico. Na koži pušča prijetno plast, fiksacija je razmeroma močna, le da fiksator čez dan malo izsušuje kožo.
 
Lea P.

Pršilo za fiksiranje make-upa Max Factor Lasting Performance

Prej pršila za fiksiranje sploh nisem uporabljala, ampak aktualna situacija in pogosto snemanje in nameščanje raznih zaščit dihalnih poti so me prisilili nekaj si poiskati. Informacije o izdelku navajajo, da fiksira do 8 ur – kar lahko potrdim. Make-up je na svojem mestu ostal od jutra skozi ves dan v službi vse do čiščenja pred telovadbo – celih 10 ur. Ker imam bolj suho kožo in delam v klimatizirani pisarni, sem cenila tudi svežino in vlaženje, ki ju Max Factor Lasting Performance setting spray daje. Zadostuje, da ga kadarkoli skozi dan ponovno nanesete.
 
Jana N.

Fiksator make-upa Artdeco 3 in 1 Make Up Fixing Spray

Pršilo za fiksiranje sem preizkusila prvič. Z Artdeco 3 in 1 Make Up Fixing Spray sem bila zadovoljna. Make-up je dobro fiksiral, tako da je zdržal lep skozi ves dan. Poleg tega je kožo osvežil in ima prijeten vonj. Način pršenja bi lahko bil nekoliko bolj nežen, vendar celotnega vtisa to ne kvari.
 
Alenka J.

Meglica za obraz za fiksacijo make-upa MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+

Preizkusila sem menda že štiri pršila za fiksiranje in MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ se je izkazal kot zares najboljši. Po odprtju škatlice sem se na začetku malce borila z mehanizmom za odpiranje. Pršenje je nežno, dišava nevtralna. Pršilo za fiksiranje uporabljam po nanosu tekočega pudra in pudra. Pustim trenutek, da se posuši, nato pa znova napudram. Make-up obstoji zelo lepo fiksiran nekje 6 ur, potem pa je treba spet prepudrati.
 
Katarina H.

Pršilo za fiksiranje make-upa Glamglow Glowsetter

Pršila za fiksiranje so v zadnjem času moja stalnica. Preizkusila sem veliko blagovnih znamk in finišev, tako da me je Glamglow Glowsetter zelo zanimal. Kot prva me je prijetno presenetila dišava, sveže poletna, tako da je veselje nanašati sprej. To fiksacijsko pršilo ima v svojem imenu glow, kar pomeni, da ne moremo pričakovati lepega mat finiša, ampak prej nasprotno. Kar se tiče obstojnosti, ne morem reči, da zafiksira moj make-up in se ta ne premakne več. V tem obdobju bi bila vesela močnejšega fiksiranja. Po drugi strani pa si lahko predstavljam, da bi sprej uporabljala na primer poleti in bi čez dan nanos brez težav nekajkrat ponovila. To navsezadnje pišejo tudi na samem izdelku. Tako da če iščete nekaj lahkega, kar podpre zaključni videz, ne pričakujete pa od tega preprosto trdne fiksacije za ves dan, bolj tako osvežitev, bi preizkusila ta sprej.
 
Janja M.

Make-up setting spray Smashbox Photo Finish Setting Spray Weightless

Blagovno znamko Smashbox imam rada predvsem zaradi njihovih legendarnih primerjev, tako da sem se testiranja pršila za fiksiranje Smashbox Photo Finish Setting Spray Weightless zares veselila. Moram reči, da me nikakor ni razočaralo. Make-up se ves dan ni niti premaknil in videti je bil vedno lepo sveže. Všeč mi je tudi razpršilec, ki je zelo nežen in dela samo lahko meglico, kar ni vedno samoumevno. Koža je torej fiksirana enakomerno in brez neželenih madežev. Kar pa mu moram malo očitati, je, da ga zaradi vsebnosti alkohola s svojo bolj suho kožo ne morem uporabljati vsak dan, ampak ko želim, da bi mi ličenje zares zdržalo, je čisto idealno. Mislim, da bo za ljudi, ki imajo mešano ali bolj mastno kožo, odličen vsakodnevni pomočnik.
 
Suzana H.

Pršilo za fiksiranje Benefit The POREfessional Super Setter

Moje prvo fiksacijsko pršilo in sem zelo zadovoljna. Benefit The POREfessional Super Setter se hitro suši, make-up pa z njim zdrži dober cel dan. Še ena prednost je, da se mi dosti manj sveti obraz. Koža mi poleg tega zgleda mehka, nežna, izdelek je zagotovo izpolnil to, kar obljublja – hrani in vlaži. Naj bi bil vodoodporen, ampak tega zaenkrat še nisem pošteno stestirala. :-) Absolutno svetujem!
 
Vam je z našo pomočjo uspelo izbrati najboljše pršilo za fiksiranje? Delite z nami svoje izkušnje.