Si je dobro umiti obraz enkrat dnevno?

Za zdrav videz kože je treba obraz čistiti redno in temeljito. Da bi bila koža dobro hidrirana, je poleg zdrave prehrane priporočljivo spiti dva litra vode dnevno. Vendar včasih tudi to ni dovolj in pride čas za vprašanje – kolikokrat dnevno bi si bilo treba očistiti ali umiti obraz?

Kolikokrat dnevno bi si morala umiti obraz?

Po mnenju dermatologov in strokovnjakov bi si morali obraz umivati dvakrat dnevno. Več kot trikrat je preveč in lahko uniči ravnovesje pH in naraven sijaj kože. Pogostejše umivanje je priporočljivo le v primeru, da imate zelo mastno kožo. Priporočamo, da si obraz umijete zjutraj in pred spanjem. Najenostavneje je umivanje obraza vključiti v rutinsko nego kože!

Kaj pa, če ne uporabljam ličil?

Obraz si umijte tudi, če ste čez dan brez ličil, ker koža naravno sprošča maščobo, ki maši pore, kar vodi v nastajanje nepopolnosti in aken. Z umivanjem obraza ne čakajte do trenutka, ko se začnete počutiti neprijetno – umijte ga tudi v primeru, ko se počutite sveže in čisto.
 

Kakšen je najboljši način?

Obraz si umijte z milom, ki ga vmasirate, da se začne peniti. Nato ga sperite s toplo vodo in osušite z brisačo. Potem lahko nanesete kremo za zaščito pred soncem ali vlažilno sredstvo z UV-zaščito. Enak postopek ponovite zvečer, vendar z drugim vlažilnim pripravkom (zaščite pred soncem ponoči ne boste potrebovali).
 

Katera sredstva naj uporabim?

Za mastno kožo priporočamo Klorane Dermo Pain Crème ali Uriage Hyseac. Odlična alternativa za suho in občutljivo kožo je Cetaphil Cleansers. Če imate težave z aknami, si poskusite obraz očistiti z Missha Black Ghassoul.
 
Denisa