Sijoča koža naravnega izgleda s polno prekrivnostjo

YSL
 
Koža s sijajem, poenotenim tenom in brez nepravilnosti nas asociira na svež, spočit in zdrav videz. Takšna koža je želja marsikoga, saj jo imajo vsi, ko pogledamo na družabna omrežja, naslovnice revij, reklame po televiziji, slike z rdečih preprog,  ... Odgovor je DA, lahko imamo vse to, vendar bo verjetno potrebno dodati nekaj dodatnih korakov v dnevno rutino nege kože ter ličenja.

1. NEGA KOŽE

Začetek vsake dobre rutine ličenja je dobra rutina nege kože, ker je lažje izboljšati videz kože s tekočo podlago, če je koža spodaj zdrava in lepega izgleda. Tako da je prvi korak do popolnega izgleda vaše tekoče podlage nega kože.
 
Zelo pomembno je odstranjevanje mrtvih celic z vaše kože z različnimi pilingi, ki vodi do gladke in mehke kože. Z gladko kožo brez odmrlih celic se izognemo, da se nam koža po nanosu tekočih podlag začne luščiti. Piling je treba uporabljati enkrat tedensko. Še eden izmed ključnih korakov,  s katerim boste poskrbeli,  da bo tekoča podlaga izgledala brezhibno, je vlaženje vaše kože. Nanos vlažilne nege, ki ustreza potrebam vaše kože, vam služi tudi kot odlična podlaga za nanos ličil.
 
Za ta korak priporočam Top Secrets Instant Moisture Glow, vlažilno nego, ki nam kožo globinsko vlaži do 72  ur, zabriše videz drobnih linij in odlično pripravi našo kožo na enakomeren nanos tekoče podlage.

 2. TEKOČA PODLAGA

Izberite tekočo podlago, ki najbolje ustreza vašemu tipu kože. Eden izmed najlažjih načinov kako do brezhibnega in naravnega videza je izbor tekoče podlage, namesto podlage v kremi ali v kamnu. Tekoče podlage so lažje za nanos, lažje jih plastimo in se najlepše zlijejo s teksturo kože.
 
Z nanosom tekoče podlage s prsti pridobimo lahko do srednjo prekrivnost in srednjo do visoko prekrivnost, če za nanos tekoče podlage uporabimo čopič. 
 
Sam ponavadi uporabljam  Touche Éclat Le Teint, srednje prekrivno tekočo podlago brez olj, ki vsebuje drobne pigmente, ki odbijajo svetlobo za sijoč in naraven zaključek.
 
Namesto nanosa velike količine tekoče podlage, priporočam nanos v lahkih in tankih plasteh. To dovoljuje, da lahko stopimo korak nazaj in vidimo, če resnično potrebujemo nanos tekoče podlage preko celotnega obraza, ali pa je potreben njen nanos le na določene predele.

3. TOČKOVNO PREKRIVANJE

Z uporabo korektorja le na nepravilnostih, ki jih tekoča podlaga ni prekrila, poskrbimo da tekoča podlaga še vedno izgleda naravno.
 
Za prekrivanje mozoljev in podobnih nepravilnosti svetujem korektor All Hours Concealer, ki se ujema z barvo vaše polti. Nanesite ga z majhnim sintetičnim čopičem direktno na nepravilnost. Korektor nato potapkajte s prsti, da se brezhibno zlije s tekočo podlago.
 
Za prekrivanje podočnjakov priporočam sijoč korektor Touche Éclat High Cover, ki se ponaša z visoko prekrivnostjo, ki nam pomaga prekriti temne podočnjake in neenakomeren ten kože. Izberite odtenek, ki je od barve vaše polti svetlejši za eno do dve niansi. Uporabite enega do dva pritiska za oba podočnjaka in s tapkanjem poskrbite za enakomeren nanos. Lahko si ga nanesete tudi na veko, kjer vam bo odlično služil kot baza za senčila.

4. UTRJEVANJE TEKOČE PODLAGE

Ali ste vedeli, da z utrjevanjem tekoče podlage s pudri v kamnu ali prahu, tekoči podlagi podaljšamo obstojnost od 3 do 6 ur? Utrdite vašo tekočo podlago z osredotočanjem na T predel. Kjer ste točkovno prekrili nepravilnosti, puder v kamnu s čopičem najprej potapkajte in nato ga z nežnimi gibi raznesite po drugih predelih obraza.
 
Za utrjevanje tekoče podlage priporočam puder v kamnu All Hours Setting Powder v univerzalnem odtenku, saj je transparenten. Transparentnost pudra v kamnu bo poskrbela, da odtenek vašega korektorja ali tekoče podlage ne bo potemnel oziroma oksidiral.

5. OSVETLJEVANJE

Nanesite osvetljevalec,  s katerim boste poudarili sijaj na najvišjih točkah obraza kot so sredina nosu, vrh ličnic, zgornja ustnica,  ...
 
Za osvetljevalec priporočam Highlighter Couture, ki ga lahko plastimo in nanašamo z mokrim ali suhim nanosom.

6.  NE POZABITE: MANJ JE VEČ

Če imate željo po naravnem videzu tekoče podlage, bo skoraj vsak umetnik ličenja z vami delil enak ključen nasvet: Manj je vedno več. Konec koncev, je veliko lažje nadgrajevati prekrivnost, kot pa odvzemati po tem, ko smo že nanesli preveč.
 
Miha Obid