Tekoči pudri za mastno kožo

Z mastno kožo na obrazu se srečuje mnogo žensk. Vzrok za to tiči v prekomernem izločanju loja iz lojnic, za kar je kriva neuravnovešena raven hormonov, stres, neustrezno prehranjevanje in nezdrav način življenja.

Mastna koža je zelo pogosto povezana z grdimi razširjenimi porami in mozolji. Obraz se ponavadi sveti v t.i. T-predelu, kamor spadajo čelo, nos in brada. Za mastno kožo je treba redno skrbeti in jo čistiti s posebnimi pripravki.

V primeru ličenja je pomembno, da uporabljamo dekorativno kozmetiko, ki je namenjena prav mastni koži. Če namreč uporabljate ličila, ki ne ustrezajo vašemu tipu las, se lahko zgodi, da se bodo vaše pomanjkljivosti še poslabšale. Če želite učinkovito prekriti neželen lesk vašega obraza, je treba uporabiti tak tekoči puder, ki bo vašo kožo popolnoma matiral, hkrati pa ne bo vseboval nikakršnih olj. Za mastno kožo so idealna ličila v obliki 2 v 1, ki vsebujejo podlago in make-up puder v enem.

Dandanes najdemo na trgu široko izbiro posebnih ličil, ki so zasnovana prav za mastno kožo. Med njimi boste našli tudi takšna, ki so sposobna nastanek loja celo zmanjšati in posrkati. Navdihnejo vas lahko naslednji nasveti:

 

Ekskluzivni tekoči puder Vichy Normateint za redukcijo loja

 

Tekoči pudri za mastno kožo

Ta ednistveni puder je zasnovan tako, da dovršeno prekrije pomanjkljivosti vaše kože in hkrati odstrani neželeni lesk vaših obraznih predelov. Tekoči puder je obogaten z zdravilnim učinkom snovi Zincadone A™, ki vidno zmanjša količino loja in ni komedogen, kar pomeni, da ne maši por. Po nanosu pudra bo koža popolnoma enotna. Puder vsebuje še termalno vodo Vichy, UV-filter SPF20, zato je primeren tudi za uporabo pri občutljivi koži.

Tekoči puder Clinique Superbalanced

make up mastna plet1

 

Clinique Superbalanced je edinstveni tekoči puder, ki ne vsebuje olja, hkrati pa koži zagotavlja takojšnjo hidratacijo. Zaradi posebnih aktivnih sestavin posrka loj na mestih, kjer je to potrebno. Puder daje koži matiran in jasen videz in slovi po svoji trpežnosti brez spreminjanja. Poleg tega odlično poenoti barvni ton kože in je hipoalergen.

Tekoči puder La Roche-Posay Unifiance Matt Fluid

make up mastna plet3

Ta edinstveni tekoči puder z nemastno strukturo odlično matira mastno kožo in prekrije vse nepravilnosti na koži. Vsebuje kombinacijo cinka (regulator tvorbe loja) in Ciblage Sebum, zaradi katerih se koža ne blešči in deluje naravno, saj ta unikatna kombinacija zmore nevtralizirati sijaj že med samim nastankom. Puder je zagotovilo popolnega ličenja, ki traja ves dan, je hipoalergen in ne maši por. Je brez parabenov in parfumov.  

 

Kompaktni puder diegodallapalma Compact Powder Foundation

make up mastna plet2

Compact Powder Foundation je ekskluzivni kompaktni puder, ki ima zelo prijetno in nežno kosistenco, ki se enostavno nanaša in se odlično oprime obraza. Podlaga vsebuje mikronizirane delce, ki na vaši koži ustvarijo popolnoma lahko, skoraj pudrasto strukturo iz sferičnih polimerov z neverjetno oprijemljivostjo in hitrim in enostavnim nanosom. Poenoti polt in je zasnovan posebej za normalno, mastno in mešano kožo. Lahko ga uporabljate na dva načina, z vlažno ali suho gobico. Za močnejše prekritje uporabite vlažno gobico, za manjše prekritje pa suho gobico.