Top parfumi za leto 2018

Parfumi leta 2018
 
Prinašamo vam sveže novice iz sveta parfumov. Vemo, kakšne trende prinaša naslednje leto in s čim eksperimentirati!

Kako diši leto 2018

Z vseh koncev modne in kozmetične industrije je v zadnjih letih slišati močan glas osebnosti. Danes je glavni trend, da si to, kar si – nevsakdanji unikat, original. Potreba, da imate drag parfum določene blagovne znamke, ki je trenutno v modi, izgublja pomen, saj je pozornost usmerjena predvsem v uporabnika parfuma.
 
Vendar pa vedite, da to, kar naredi dišavo lepo, ni samo zasluga parfuma. V prvi vrsti je to vaša koža, vaš edinstven način premikanja in to, kako in kje uporabljate parfum. Pssst – kdo pravi, da ni mogoče mešati dveh parfumov hkrati in si tako ustvariti lastne formule?

Kateri pa so ključni toni za najboljše parfume leta 2018?

Uniseks

Ta trend je pridobil na svoji priljubljenosti že v preteklih letih, še večjo pa lahko pričakuje v letu 2018. Uniseks ni samo prihodnost dišav, ampak mode nasploh. Več o tem trendu in njegovem začetniku, modni hiši Calvin Klein, si lahko preberete tukaj. Namesto romantične vrtnice in cvetličnih sestav bo moderna t. i. genderfluid (spolna fluidnost), v kateri se mešajo značilni moški in ženski toni. Preizkusite na primer novo uniseks dišavo OneSpirit reperja Majka Spirita.

Sivka

Sivko čaka v letu 2018 ponovno rojstvo. Kolekcije iz modnih pist so v slogu vijoličnih odtenkov. Tom Ford je tako na modni reviji pokazal sivkino pastelne hlače in vijoličasto kovinske našitke na jaknah. Pogled na novo kolekcijo nas odnese do prelepih sivkinih polj, ki dišijo po miru. Najbolj priljubljeni parfumi s sivko so trenutno Jean Paul Gaultier Le Male for him, ki aromo sivke pomeša z meto in cimetom. Dame pa lahko zadišijo s sivkino toaletno vodo Green Tea Lavender Elizabeth Arden ali z romantično dišavo Sarah Jesicca Parker Lovely.
 
Parfumi leta 2018

Vijolica

Že takoj na začetku leta lahko mirno rečemo, da bo top parfum za ženske v tej sezoni vseboval sivko v kombinaciji z zemeljsko ali lesno osnovo. Svežo in pozitivno aromo vijolice, združeno z animalističnim podtonom mošusa in cedrovine najdete na primer v Daisy Eau So Fresh, toaletni vodi Marka Jacobsa. Za ljubitelje prestiža pa moramo omeniti čudovito dišavo Guerlain Insolence.

Oud

Tekočina, izdelana iz dragocene agarovine, doda dišavam toploto in animalističnost. Dodajte temu še aromo žajblja in koncert za vohalne čutnice je tu. Ta kombinacija se običajno uporablja za sveče, najdemo pa jo tudi v čudoviti dišavi za moške Hugo Boss Boss Bottled Oud. Dišava agarovine oživi občutek dobrega počutja in prežene slabo voljo. Če je še ne poznate, preizkusite Alien Oud Majestueux Thierryja Muglerja.

Jasmin in zeleni čaj

Sladka dišava jasmina kot simbola čistoče in moči bo eden glavnih tonov dišav v prihajajoči sezoni. Čisto aromo jasmina boste začutili v minimalistični dišavi Calvin Klein Beauty, ki se združuje s cedrovino in mošusom. Tudi sočen zeleni čaj kot navdih Aziji se vrača v središče pozornosti! Prestižna nišna znamka Creed je tej aromi posvetila parfum Asian Green Tea ali azijski zeleni čaj. Zapeljiv in privlačen ton čaja v jedru sestave dišave je posvečen tradicionalnemu napitku območja in spodbudno vpliva na vaše čute.
 
Parfumi leta 2018

Dim, smola in mira

Ne samo v svetu dišav za dom, ampak tudi pri parfumih opažamo čedalje večjo priljubljenost dimnih podtonov. Dim je simbol združitve med nebom in zemljo, je tako nosilec dišave kot komunikacije. Na Japonskem je postalo vdihavanje dišečega dima celo obred, imenovan kodo. Mira pa je dragocena posušena gosta smola iz somalijskega drevesa mira. Njena dišava je smolnato grenka, voskasto težka in včasih osladna kot vaniljeva. Vsebuje jo čutni parfum Yves Saint Laurent Opium 2009 in splača se vam jo čim prej povohati. Sveža in samozavestna dišava za moške Gucci Pour Homme II kombinira miro z vijolico in s tobakom ter zahvaljujoč oljki v svoji osnovi zelo dolgo traja.

Šiso

Šiso ali perila je japonska različica koprive. Ne uporablja se samo v gastronomiji, ampak tudi za dišave in to predvsem zaradi sveže arome polne elektrizirane energije. To čudovito aromo lahko začutite na primer v dišavi Toma Forda Mandarino di Amalfi, v kateri sta poleg drugega še žajbelj in smola.

Niche

Kaj pa nas čaka v prihodnosti? Dišave po meri glede na vašo DNK! Trend, ki že počasi kaže svoje rožičke v svetu kozmetike, je mogoče uporabiti tudi v svetu parfumov. Medtem pa so vse bolj priljubljeni parfumi z eno sestavino, torej dišave, ki imajo samo en ton in so povezane z visoko umetnostjo izdelave parfumov. Kaj pa vi – ste že preizkusili Molecule 01 ali Molecule 02 Escentric Molecules? 
Kot češnjo na vrhu torte pa vam predstavljamo prestižno dišavo, ki skriva več trendov naenkrat! Unisex kolonjsko vodo Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu s toni sivke, vijolice in listov šiso. Zakaj bi sklepali kompromise, ko pa imate lahko vse?
 
Denisa