Trendi v ličenju 2021: Kaj bo letos in?

Trendi v ličenju
 
Novo leto s seboj vedno nosi tudi nove trende. Ti se pokažejo ne le v modi, temveč tudi v kozmetiki. Vas zanima, kateri make-upi bodo modni? Katere barve ali teksture bodo in? Tako kot moda se tudi make-up trendi neprestano reciklirajo in ponavljajo. Le da se v njih izražajo sodobne prvine in pridih današnje hitre brezčasne dobe.
 
Načrpajte si pri nas navdih za izdelke, ki vam ne bi smeli manjkati v vaši letošnji kozmetični torbici. Manj je več in tako je tudi pri ličenju. Zato si sestavite linijo izdelkov, ki vam bodo ustrezali in bodo po možnosti tudi večnamenski. Zapomnite si, da gre za kakovost, ne za količino.

Lepotni trend 1: Sveža koža

Klasika, ki se ponavlja, je sveža, posvetljena koža. Rekli bi, da ta trend ne gre nikoli iz mode. Negi kože se je treba temeljito posvečati, da bo make-up videti popoln, vi pa boste žareli. Osredotočite se torej na pravilno čiščenje, piling, eksfoliacijo in nadaljnje vlaženje. Šele potem lahko eksperimentirate.
 
Popolno kožo podpre posvetlitveni lifting tekoči puder Shiseido Radiant Lifting Foundation s SPF 15. V ličenju pride najbolje do izraza ravnovesje med sijajem in matom. Za posvetlitev ličnih kosti, srčka ustnic in očesnih vek uporabite luksuzen kremasti osvetljevalec v paličici od YSL Touche Éclat Shimmer Stick. Dobesedno navdušeni boste nad nanosom. Niti čopiča ne boste potrebovali.
 
Namig: za matiranje T-cone izberite lahek puder za osvetljevanje Shiseido 7 Lights Powder Illuminator. Puder je tako prijetne teksture, da ga na koži niti čutili ne boste.

Make-up trend 2: Pronicljiv pogled

V središču pozornosti bodo vaše oči s pronicljivim pogledom. Če pri ličenju stavite na oči, se ne bojte povečati intenzivnosti. Mogoče bo šlo za bujne dolge trepalnice, mogoče pa za dimne oči (smokey eyes). Trepalnicam privoščite tudi nekaj plasti maskare in se z ličenjem lepo poigrajte. Uporabite podlago pod maskaro, po zaslugi katere boste prišli do zares vav efekta. Priporočamo Lancôme Cils Booster XL, ki trepalnice zaviha in podaljša. Nato nanesite volumensko maskaro Shiseido Controlled Chaos MascaraInk.
 
Obrob se nikoli ne naveličamo in tudi nikoli ne grejo iz mode. Navdih lahko poiščete na primer na Instagramu, ki dobesedno poka po make-upovih šivih. Dajte v ličenje košček sebe in prilagodite svoj priljubljeni videz po svojem okusu. Morate se počutiti privlačno, pa tudi udobno. Kakšno ličenje in katere glasbene skupine vam pridejo na misel, ko pomislite na leto 2000? Se spomnite junakinj iz serij in pevk z izrazitejšim ličenjem?
 
Pravijo, da se ti trendi v ličenju vračajo s pridihom svežine in lahkotnosti. Tudi barve so drugačne. Prej so bila „in“ siva senčila, ki so jih danes nadomestili prsteno rjavi toni. Izbirajte torej mat rjava, opečnata, vinska ali peščena senčila za oči. Toplo priporočamo senčila za oči s satenastim učinkom Yves Saint Laurent Satin Crush v odtenku Radical Rust ali kremasta senčila za oči MAC Cosmetics Pro Longwear Paint Pot. Izrazitejši učinek dobite, če senčilo nanesete tudi na spodnjo veko. In ne pozabite na svinčnik ali črtalo.
 
Namig: Ne bojte se bolj mat senčil. Če bo koža imela pravi sij, make-up ne bo deloval težko, tudi če bodo oči mat. Nasprotno, kot pravi profesionalci boste.
 
Trendi v ličenju

Trend v ličenju 3: Rjave ustnice

Tako ličenje oči kot ličenje ustnic doživljata povratek v preteklost. Zdaj je pravi čas za nakup rjavega črtala za ustnice. Zapomnite si, da ni vsak nude enak. Naj vas vodi vaš naravni ton ustnic. Črtalo za ustnice v rjavi barvi s podtonom proti topli ali hladni si obrobite ustnice. Lahko jih s črtalom obarvate cele. Mi v Notinu prisegamo na Maybelline SuperStay Ink Crayon v odtenku 15 Lead the Way in na Dermacol Iconic Lips.
 
Preko obrobljenih ustnic nato nanesite šminko ali sijaj za ustnice. Preizkusite luksuzno šminko z vlažilnim učinkom Bobbi Brown Luxe Lip Color ali tekočo šminko za vlaženje in sijaj Shiseido LacquerInk LipShine.  Spet se vračamo v čas serije Beverly Hills 90210. Vendar tako, da bi bilo ličenje za nas prijetno za nošenje.
 
Preprosto povedano, pri ličenju ni meja, in to niti v letošnjem letu. Izbirajte svoje priljubljene barve ali pa se brez zadržkov sprostite in posezite po odtenkih, ki ste se jih do zdaj bali uporabiti. Spomnite se na ero Spice Girls in njihove make-upe prenesite v sodoben stil. Več minimalizma in lahkotnosti. Na primer obrvi ostajajo še vedno „in“ gostejše in bolj naravne, kot je bilo takrat. Koža bi morala biti sveža in naravna, ne pa zakrita z močno plastjo ličil. Navdih za make-up 2021 iščite na internetu ali v revijah in ustvarjajte.
 
Denisa