Unikatno bio kozmetiko Unique morate poskusiti!

Bio kozmetika je v razcvetu in zato vam prinašamo nov članek o naravni kozmetiki Unique. Blagovna znamka Unique prihaja iz Danske, kjer je bila ustanovljena pred 15 leti. Moto podjetja Unique, ki je na vsaki embalaži je: »Naši izdelki so razviti s strastjo, ljubeznijo in etiko. Prosimo, da jih uporabljate z veseljem«.

bio kozmetika

Kozmetika Unique je povsem naravna (izdelki vsebujejo 99 % naravnih sestavin). Za proizvodnjo se uporabljajo lokalne (torej danske) surovine, predvsem ekološka sirotka, ki jo vsebujejo vse izdelke Unique. To je bogat vir beljakovin, vitaminov, mineralov in maščob, ki imajo odličen vpliv na kožo in lase. Sirotka se nadomesti z vodo, ki se uporablja v kozmetiki v veliki meri. Sirotka  je bolj učinkovita. Poleg sirotke izdelki Unique vsebujejo še druge naravne sestavine, ki so certificirane s slavnim francoskim podjetjem EcoCert, na primer dansko mleko, izvleček črnega bezga, izvleček jesenske vrese, izvleček regrata, izvleček breze, izvleček koprive, izvleček njivske preslice, rožna voda plavice, alkohol (iz ekološke pšenice), sončnično olje, karitejevo maslo, aloe vera, poprova meta in drugi. In še - večina izdelkov vsebuje najmanj 20% fair trade sestavin (na primer karitejevo maslo iz Gane, aloe vera iz Južne Amerike). Izdelki Unique niso testirani na živalih. No, kaj pravite? Ali je vredno poskusiti to kozmetiko? Mi smo jo poskusili in Vam prinašamo kratko recenzijo izbranih izdelkov.

Gel za prhanje iz plavice Cornflower Body Wash 250 ml – najboljši je njegov odličen vonj. Vsebuje vodo plavice, kar mu daje zelo lahek in čist vonj cvetov. Čeprav nekoliko manj peni, vendar je zelo prijeten.

Šampon za volumen Unique Sustainable Luxury 250 ml – imam tanke lase, ki izgubljajo volumen, ampak po uporabi tega šampona so res bogatejši.  Naravne sestavine dajejo lasem potrebne hranilne snovi. Šampon ima odličen vonj sveže mete. Ta vonj vas prebudi in vam daje energijo.

Zdravilna nega za barvane lase Unique Sustainable Luxury 250 ml – nego nanesite na mokre lase in pustite delovati  5-10 minut. Zelo me je presenetila lahka tekstura, ki ne obremenjuje las. Lasje se lažje razčesavajo. Nega vsebuje  karitejevo maslo, ki lasem zagotavlja sijaj. Ta nega ščiti pred toplotno obdelavo.

Leave-in balzam Unique Sustainable Luxury 150 ml – omogoča lažje česanje, ščiti lase pred toplotno obdelavo. Balzam je v pršilu. Samo ga razpršite po laseh, razčešete in posušite s sušilcem in vaši lajse bodo sijoči. Ta balzam daje vašim lasem obliko tudi brez sušenja s sušilcem. Poleg tega lepo diši.

Pršilo z morsko soljo Unique Sustainable Luxury 150 ml – uporabite za končno oblikovanje. Morska sol ne obremenjuje las in lasem doda volumen, ki bo zdržel zahvaljujoč učinku morske soli.