VODNIK: Kako naličiti ustnice, da bodo odporne? Dovolj je pet korakov.

Ličenje

Dame, ali ste vedele, da je ličenje ustnic, katerih šminka je zares odporna na poljube, ne pušča odtisov in zdrži dolge ure, v resnici mogoče? A ni tako preprosto. Po mnenju strokovnjakov ni dovolj le nanesti šminke, ampak je potrebno narediti nekaj korakov več. Če jih boste upoštevali, boste zadovoljni, ker se vam ustnice ne bodo izsušile, šminka ne bo zbledela, na ustnicah pa bo ostala tudi po poljubu. 

1. Na ustnice nanesite vazelin za navlažitev ustnic, nato pa uporabite nevidno črtalo proti razmazanju šminke.

Če ne veste, kakšen vazelin za ustnice uporabiti, preizkusite Vaseline Original, za katerega kupci pišejo, da ga dobro prenaša tudi občutljiva koža. Mazanje z njim je temeljito in ne pušča mastnega občutka. Med nevidnimi črtali priporočamo Artdeco Lip Liner Invisible Lip Contour, ki je nepogrešljiv pri zapolnitvi ustnic ter preprečuje razmazanje šminke. Podjetje Artdeco tudi ne testira na živalih.

Ličenje ustnic

2. Narišite ustnice s črtalom.

Z obrobo ustnic pred uporabo šminke boste popolnoma zakrili krivine in dosegli natančno obliko. Pri zgornji ustnici začnite od t. i. srčka proti kotom. Pri ličenju spodnje pa od strani, pri čemer bi se črti v sredini morali združiti. Pazite, da zunanje strani ne potegnete predaleč. Raje se držite meje ustnic ali njihovih notranjih robov. Nato s svinčnikom rahlo zapolnite večjo površino ustnic, da ne bo ostal le goli obris. Priporočamo kakovostno črtalo za razumno ceno Artdeco Mystical Forest.

Obrobljanje ustnic

3. Obarvajte s satenasto šminko in zaključite s črtalom, da bodo ustnice popolne.

S satenasto šminko imamo v mislih mat šminko Nars Audacious, kajti, kot zagotovo veste, mat šminke so že nekaj časa bolj priljubljene kot bleščeče. Mat šminka po ličenju pusti prijeten satenast učinek. Šminko vedno nanašajte s čopičem, da boste dosegli intenzivne barve in ne boste povlekli predaleč. Po nanosu šminke morebitne slabše potege popravite s črtalom ter preverite ostrost kotov.

Mat šminka

4. Uporabite pudrasti fiksator šminke z bleščicami in okoli ustnic nanesite svetlo senco za poudarjene robove.

Fiksator šminke je praktičen, ker bodo ustnice po njegovem nanosu ne le dlje zdržale naličene, ampak tudi ne bodo zbledele. Če želite doseči tudi optično polnejše ustnice, imamo za vas nasvet: Artdeco Crystal Garden pudrasti fiksator šminke z bleščicami! Dovolj je, da na sredino ustnic nanesete močnejši sloj, vendar pa ne pozabite nanesti tudi svetle sence za poudarjene robove. Prav senčenje okrog ustnic je namreč naslednji pomemben trik za optično povečanje. Najprej izberite svetlo senco, ki se nanaša na strani okrog ustnic, in na sredo oz. tik nad »srček« nanesite bleščečo svetlo senco. Nastal bo kontrast, zaradi katerega bodo ustnice čudovito izražene.

Fiksator šminke z bleščicami

5. Končni popravki ali brez brisanja

Dame, pozor, to morate vedeti! Šminke se ne briše! Končne popravke je torej treba izvesti s pomočjo svinčnika. Osredotočite se predvsem na kote, da bodo ostali ostri in ne bodo razmazani. Če ste šminko potegnili res predaleč, za prekrivanje uporabite tanek korektor, najbolje v obliki svinčnika.

 Odporna šminka

Tako natančno naličenih ustnic ne bo nikomur uspelo uničiti s poljubom.

Denisa