Vodoodporno ličenje: ta poleti ne steče!

Vodoodporni tekoči puder
 
Vodoodporni tekoči puder premaga ne le pot, ampak tudi dopust in šport. Njegove teksture v soparnih dneh ne raztečejo, tako da se nanj lahko zanesete. Če je za vas natančnost pri ličenju na prvem mestu, se boste v dolgo obstojne izdelke takoj zaljubili!

Odlična prekrivnost in zaščita pred soncem v enem

Če imate poleti polt lepo posončeno, vam bodo zadostovala lahka BB in CC krema ali zračna mineralna in pudrasta ličila. Če pa ste namenjeni k vodi ali se pod sončnimi žarki bolj potite, je bolje seči po pripravku, ki je zanesljivo odporen proti vlagi, kot je  vodoodporni tekoči puder Collistar Foundation Perfect Wear. Ta namreč zagotovi ne le brezhibno poenotenje, ki se ne zbriše kar tako, temveč tudi osnovno zaščito proti soncu.
 
Naš namig: Če želite skriti pigmentne madeže ali mozoljčke, priporočamo vodoodporni korektor s hialuronsko kislino Revolution PRO Ultimate Coverage Crease Proof Concealer. Lahka tekstura ne poudari gub, kljub temu pa odlično prekriva.
 
Ne bojte se pudranja „Luskavost“ kože po nanosu pudra ni nujno povezana s tem, da je koža poleti bolj suha. Grudice preprosto povzročite sami, če puder uporabite na vlažno kožo. Poleti je idealno, če stavite na vodoodporni puder, na primer Maybelline SuperStay 24H Long-Lasting. Ta kožo odlično matira in ostane na svojem mestu, tudi če se čez dan spotite.

Vodoodporna maskara je osnova

Ni treba imeti popolnoma zasenčenih očesnih vek, da se ne boste počutili „goli“. Naravnost k poletju spada, tako da popolnoma zadostuje natančno ličenje trepalnic. Vodoodporna maskara Lancôme Hypnôse Waterproof poskrbi za to, da se vam barva ne razteče pod očmi, s pomočjo edinstvene sestavine SoftSculpt™ pa trepalnice ostanejo tudi kar se da privihane in zaščitene.
 
Naš namig: Veste, da z neustreznim odstranjevanjem vodoodporne maskare lahko povzročite izpadanje trepalnic? Dolgoobstojna barva se veliko težje spira. Zato blazinico z odstranjevalcem ličil najprej nalahno priložite in pustite nekaj trenutkov delovati. Barvo nato odstranite z nežnim potegom dol in k notranjemu kotičku očesa. Nasprotna smer kožo po nepotrebnem vleče in pospeši nastanek pahljačastih gubic okoli oči.
 
Pogled boginje
Imate radi bolj izrazito ličenje, vendar se ga poleti nekoliko bojite? Odlično vam bodo služila vodoodporna črtala za oči. Za vroče dni so več kot primerna tekoča, zmorejo namreč pričarati najtanjše in najbolj elegantno uokvirjanje. Vendar pozor, vsaka nenatančnost se vidi! Preizkusite vodoodporna črtala za oči L’Oréal Paris Superliner Matte Signature, katerih čopič se ne raztrese in vam dovoli narisati tanko ravno črto v enem potegu.
 
Izbirate lahko tudi med vodoodpornimi svinčniki za oči, katerih teksture preprečujejo odtis in mazanje. Kar nekaj igrivih odtenkov ponuja na primer svinčnik Bourjois Contour Clubbing. Zakaj se torej ne bi poigrali z vodoodpornim ličenjem na modro kot morska deklica?
 
Naš namig: Svetlim tipom poleti pogosto zbledijo obrvi in izrazu oči nato manjka globina. Enostavna rešitev je lahko poudarek s pomočjo vodoodpornega svinčnika za obrvi Catrice Slim'Matic, ki je zanesljivo odporen proti vodi in potu. Z njegovo tanko konico natančno občrtate tudi posamezne dlačice, tako da obrvi delujejo naravno obarvane.
 
Poletni poljubčki
Čeprav vam poleti zadostujejo sijaji ali posebna SPF nega za ustnice, se marsikdo ne želi odpovedati intenzivni barvi šmink. Nič hujšega pa ni, kot kadar se zaradi vročine konture začnejo hitro raztekati. Problem reši natančno konturiranje in dolgoobstojna tekoča vodoobstojna šminka z mat finišem Maybelline SuperStay Matte Ink – ta ustnicam daje zares intenzivno barvo za celih 16 ur!
 
Po zaslugi vodoodpornih ličil se lahko poleti lotite vsake aktivnosti brez skrbi, da boste kmalu videti neurejeno. Mislite pa na to, da „waterproof“ ličenje svojo obstojnost dolguje predvsem polimerom, silikonom in sintetičnim voskom. Dobro prekrivajo, slabše se spirajo in so odporni na vodo, pri dolgotrajnem delovanju pa lahko mašijo pore in preprečujejo dostop hranil. Zato vodoobstojne dekorativne kozmetike ne bi smeli uporabljati skozi vse leto.
 
Denisa