Zakaj koži privoščiti sladkorni in kavni piling?

sladkorni

Kdo ne bi hrepenel po popolnoma mehki koži. Kaj vse lahko naredimo za to, da bi ohranili gladko kožo zdravega videza? Niti z dragimi kremami in olji to ne bo to, če si ne bomo redno privoščili pilinga za telo in se z njegovo pomočjo ne bomo znebili odmrlih kožnih celic. Piling ima lahko različne sestave, vendar smo se mi osredotočili na blažja sladkorni in kavni piling. Vemo, zakaj vam bosta tudi všeč in s čim vse vam bosta pomagala.

Zakaj uporabljati piling za telo

Tako kot negujete svojo obraz, bi morali misliti tudi na svojo kožo. Tudi ona namreč potrebuje redno eksfoliacijo, da bo vedno zdrava, nežna in sveža. S pilingom za telo koži pomagate, da se znebi odmrlih kožnih celic, da jih lahko nadomestijo nove, in to se kaže v mnogih različnih načinih, ki jih boste zagotovo cenili. Kakšne prednosti ima torej piling?

· Lepo zgladi kožo in ji daje svež, zdrav videz.

· Temeljito očisti kožo in je kos tudi razširjenim poram, ki so nagnjene k temu, da se zaradi presežka odmrlih kožnih celic mašijo in lahko povzročijo akne.

· Pomaga do boljše regeneracije.

· Prekrvavi kožo.

· Olajša vpijanje nadaljnje nege za telo.

· Deluje kot preventiva pri vraščanju dlačic.

· Po zaslugi redne masaže in boljše prekrvavitve boste lahko opazovali pozitivne učinke pilinga na celulit.

NASVET: Odlično je, če piling uporabljate tudi kot nego pred sončenjem in med njim. Po zaslugi rednega odstranjevanja odmrle kože bo vaša porjavelost lepo enakomerna in brez enega samega madeža!

Kako izvajati piling telesa

Na postopku pilinga ni sploh nič zapletenega. Zagotovo pa ga ne pozabite nanašati na mokro ali vlažno kožo. Nedvomno nič ne „drgnite“ po suhi koži, kajti s tem jo boste samo razdražili. Scrub lahko nanašate z roko ali s enim od pomočnikov, kot so gobica, nežna krtača za telo ali na primer kopalna goba.

Piling nanašajte na celo telo, vendar pa se lahko nekoliko dlje zadržite na predelu stegen in zadnjice, če vam gre za preventivo pred celulitom. Bodite pozorni na predelih z več nežnimi dlačicami, kot so na primer roke. Zrnca pilinga bi se vam lahko zapletla vanje in s tem bi si postopek razširili z neželeno depilacijo.

Sladkorni piling

Zakaj nam je všeč prav sladkorni piling? Njegova prednost je večja količina naravnih sestavin, primeren pa je tudi za vse tipe kože. Znano je, da tisti med nami, ki imajo bolj suho ali občutljivo kožo, pilinga ne prenašajo zelo dobro. Vendar je prav sladkorni piling lahko dobra izbira. Seveda je to individualno in morate vedno upoštevati stanje vaše kože. Sladkorni piling za telo pa zares spada med nežnejše.

Na kaj je treba paziti? Tudi če se naša koža rada druži s sladkornimi pilingi, nam sladkornica in voda ne bosta zadostovali. Čarovnija sladkornih scrubov je prav v kombinaciji sestavin, kot so sladkor, negovalna olja in druge negovalne sestavine. Zrnca našo kožo dražijo, da lahko z nje odstranijo odmrle kožne celice, prav zato pa potrebujemo sestavine, ki so jo sposobne pomiriti.

Če imate radi vonj sadja in želite vzbuditi poletno razpoloženje že pri kopeli ali tuširanju, preizkusite sladkorni piling Body Scrub Mango & Sugar ali Body Scrub Raspberry & Sugar blagovne znamke Organic Shop. V dišavi tropskega sadja boste uživali tudi s scrubom za telo Ziaja Jeju Young Skin, ki bo kožo negoval po zaslugi olj iz japonske kamelije ali na primer karitejevega masla.

NASVET: Če vas je sladkorni piling navdušil in ga želite privoščiti ne le telesu, temveč tudi obrazu, dajte priložnost pilingu za obraz Saffee Cleansing Melting Jelly Scrub. Kot vsak kakovostni piling odlično očisti, s pomočjo sladkornih zrnc pa to naredi zelo skrbno. Po zaslugi vsebnosti skvalana bo kožo še dodatno dobro navlažil.

Kavni piling

Ljubitelji kave verjetno ne uporabljajo nič drugega, pa tudi ostali bi morali dati šanso temu scrubu za telo. Ampak pozor, preden se podate v kuhinjo, da boste nase nasuli kavne zaloge, je pomembno, da veste eno. Kava sama po sebi vaši koži ne pomaga zelo. Zato je kavni piling sestavljen tudi iz sladkorja in hranljivih olj.

Zakaj bi morali kavni piling imeti doma? Ne samo, da vam kava preprečuje izsuševanje kože in pomaga pri njeni regeneraciji, razlog so tudi učinki kofeina. Po njegovi zaslugi se koža prekrvavi, iz nje odstranimo toksine in druge škodljive snovi. Kofein je skratka zelo učinkovit antioksidant. Obenem vsebuje minerale in vitamine, kot na primer nekaj vitaminov skupine B. Prav tako veliko ljudi hvali učinke kavnega pilinga na celulit.

NASVET: Bodite pozorni, iz katere kave je piling izdelan. Sorta Robusta namreč vsebuje veliko več kofeina in zato lahko od takega pilinga pričakujemo intenzivnejše učinke.

V proceduri s pilingom boste zagotovo uživali s scrubom Organic Shop Organic Coffee & Sugar, kjer najdete kavna zrna s kavnim oljem in sladkorjem. Ne boste pa v njem našli nobenih sulfatov in ne silikonov.

Če iščete pomočnika za posebej suho kožo, si kot družabnika v kopalnico priskrbite BodyBoom Original. Poleg kave bodo na kožo delovali trsni sladkor, himalajska sol in seveda naravna olja.

Če želite uživati v pilingu ne samo s prijetno dišavo kave, ampak tudi z nežno esenco vanilje, je za vas idealen sladkorni piling iz kavnih zrn Dr. Feelgood BIO.

Že veste, kateri je najboljši piling za telo? Je to sladkorni, kavni ali nek popolnoma drug? Sporočite nam!