Zlata je barva jeseni! Kako se naličiti v njenih tonih?

Zlata barva pristoji zlasti porjaveli koži – to je globoko zakoreninjen stereotip, ki je sicer res, ampak zlata barva hkrati pristoji tudi zelo svetli koži. O tem se boste prepričali v nadaljevanju, ko vam bom nazorno pokazala ličenje v zlatih odtenkih na zelo svetli koži. Zlati odtenki simulirajo porjavelost in vam dodajo lep, svež poletni videz.

ličenje

Osnovo ličenja predstavlja kot vedno v glavnem popoln puder, ki poenoti barvni ten kože in prekrije neželene drobne nepopolnosti. Sama sem uporabila dolgoobstojni tekoči puder od Artdeco. Puder je dolgo obstojen in hkrati ne vsebuje olja in zahvaljujoč temu ne maši por.

Za točen nanos pudra priporočam uporabiti primeren čopič. Najbolj pogosto uporabljam ploščate čopiče, ki so manjši in zato bolj praktični. Za nameček niso tako gosti kot okrogli čopiči, kar preprečuje odvečno trošenje, do katerega pogosto prihaja pri uporabi pudra s tekočo konsistenco.

Puder nanašam s kratkimi potegi čopiča. Nanos opravljam od čela v smeri navzdol proti bradi ter spodnji čeljusti vse do vratu.

dsc

Namesto fiksacijskega pudra uporabite osvetljevalni puder, ki koži doda svež videz s sijočim pridihom. Puder nanašajte na celoten obraz. Odločila sem se za theBalm Mary - Lou Manizer.

Moj lepotni trik: Izdelke s pudrasto sestavo najbolj enostavno nanesete s pomočjo čopičev z naravnimi ščetinami. Čim bolj puhast in mehek čopič boste uporabili, s tem bolj prijeten bo nanos izdelka.

Koža je zdaj popolna in se lahko osredotočate na oči. Kot osnovo pod senčila za oči vedno uporabljajte podlago, ki deluje kot fiksator in zagotavlja večjo nasičenost barve. Moja priljubljena podlaga je od blagovne znamke Artdeco. Podlago razporedimo po celotni veki vse do obrvi. Za nanos je najbolje uporabiti prste.

Zdaj lahko nanesete senčilo. Najprej uporabite svetlejši odtenek. Nanašajte ga v smeri od notranjega kotička očesa po celotnem premičnem delu veke.

dsc

Pri tem ličenju sem se odločila za mat odtenek od Artdeco High Performance Eyeshadow Waterproof senčila za oči v svinčniku številka 28, ki poudarja sijaj in zlate tone našega ličenja.

Nato sem uporabila temnejši odtenek. Izbrala sem barvo iz poletne limitirane edicije Artdeco Sunshine Eyeshadow številka 15.

dsc

Za bolj udoben nanos temnejšega senčila priporočam uporabo okroglega čopiča za senčila. Nanos senčil s tem čopičem je veliko bolj točen.

dsc

Temnejši odtenek nanašajte od zunanjega kotička očesa v smeri proti notranjemu in ga zabrišite pri zgornji liniji premičnega dela veke. Pri zunanjem kotičku uporabite malo več senčila v smeri navzven. S tem povečate oči in ustvarite tako imenovan učinek mačjih oči. Na koncu s temnim senčilom poudarite tudi spodnje trepalnice. Senčilo pa nanesite samo v prvi tretjini očesa pri zunanjem kotičku.

dsc

Za poudarjanje zgornjih trepalnic uporabite črno senčilo. Odlično izgleda na primer senčilo iz palete theBalm Nude Dude.

Pri tem si spet lahko pomagate z okroglim čopičem za senčila. S čopičem zajemite nekaj senčila v črnem odtenku in obrobite zgornjo linijo trepalnic v smeri od zunanjega kotička proti notranjemu in spet zabrišite.

dsc

Zdaj še naličite trepalnice. Priporočam črno maskaro Dior Diorshow New Look, ki jo boste oboževali zaradi njene drobne krtačke, ki lahko obarva vsako trepalnico posebej. Trepalnice lepo loči in zaradi tega bo celoten videz videti zelo naraven.

dsc

Predzadnji korak našega ličenja predstavlja nanos bronzerja. Odločila sem se za zelo bleščečo varianto – theBalm Betty - Lou Manizer bronzer in senčila v enem, ki doda celotnemu videzu učinek porjavelosti in vašim licem lep blišč. Z bronzerjem poudarite v glavnem lične kosti in ga lahko zlahka nanesete tudi na čelo in nos.

Moj lepotni trik: Kako najbolje najti in obarvati lične kosti?

Lice vsesajte noter, kot ko majhni otroci posnemajo krapa. Na obrazu se pojavi poševna linija, ki jo enostavno osenčite z bronzerjem. Bronzer temeljito razporedite in zabrišite. Pazite, da na obrazu ne nastane trdi barvni prehod.

dsc

Ličenje je sveže in bleščeče, zato sem mu prilagodila tudi zadnji korak – ličenje ustnic. Izbrala sem sijaj Artdeco Sunshine, ki vsebuje drobne bleščeče delce, a kljub temu deluje naravno in sveže zahvaljujoč nežnemu pridihu bordo barve.

Zdaj je celotno ličenje končano. Uporabila sem več osvetljevalnih in bleščečih izdelkov kot po navadi. Učinek zlatega ličenja pa tega zahteva in je zaradi tega bolj izrazit.

dsc

Denisa