Brusilnik za nohte

Brusilnik za nohte
Filter
Cenovni razpon

do

Darila in akcije

Električni brusilnik za nohte – kako izbrati pravega?

Enostavnejše, hitrejše in bolj profesionalno – takšno bo urejanje nohtov, če se odločite za brusilnik za nohte. Najsi ga boste uporabljali čisto v zasebne namene ali želite zagotoviti udobje in manikiro profesionalnega videza svojim prijateljicam, brusilnik za nohte celoten proces povzdigne na veliko višjo raven. Zadostuje samo izbrati tistega, ki bo ustrezal vašim potrebam.

Kaj je brusilnik za nohte?

Gre za manjšo napravo, ki se napaja preko omrežja ali na baterije, s katero zmorete vse, kar zmorete s pilico – vendar veliko hitreje in bolj učinkovito. Postane nepogrešljiv pomočnik, pa najsi negujete naravne, umetne, gel ali akrilne nohte.

Poskrbi za oblikovanje nohtov, odstranitev nanosa gel laka (zato se mu pogosto pravi tudi brusilnik za gel nohte), poskrbi pa tudi za obnohtno kožico, žulje ali nohte lepo spolira. Pred nakupom je dobro poznati osnovne parametre, po katerih se posamezni brusilniki razlikujejo med seboj.

Domač ali profesionalni brusilnik za nohte

Ni nujno, da brusilnik za domačo uporabo izpolnjuje najvišje zahteve, kakršne mora izpolnjevati profesionalni brusilnik v salonu. Odpade potreba, da zmore dolg čas delovanja. Zadostuje vam tudi manjše število obratov (pod 30 000). Brusilnik za nohte z odsesavanjem prahu, ki nastaja pri brušenju nohtov, je prav tako potreben bolj za profesionalce. Zahtevnejši med vami ga bodo cenili, vendar se boste doma tudi brez te funkcije zagotovo znašli.

Polnjenje in zmogljivost električnega brusilnika za nohte

Če ne načrtujete, da bi si nohte urejali kjerkoli drugje kot doma, vam bo ustrezalo napajanje preko omrežja. Obenem gre za najpogostejši tip brusilnika. Vas kabli motijo ali si želite nohte urejati, kjerkoli si zaželite? Izberite varianto z akumulatorjem ali na baterije. V drugem omenjenem primeru pa se sicer pripravite na redno menjavanje le-teh in tudi na nižje število obratov.

Obrate si med delom z brusilnikom upravljate sami. Za naravne nohte zadostuje najnižje število, za akrilne pa najvišje. Najpogostejše maksimalno število obratov, ki jih brusilniki dosegajo, je v poprečju 20 000. Potrebno hitrost tako lahko upravljate na skali nekje od 3 do 20 000.

Rezkalniki za nohte ali nastavki za brusilnike za nohte Eden od najpomembnejših korakov pred nakupom brusilnika za nohte je, da ugotovite, katere zahteve bi moral izpolnjevati. Na osnovi tega izberite brusilnik z dodatnimi nastavki – ali rezkalniki. Rezkalnik se natakne na telo – ročaj brusilnika. Posamezni brusilnik se razlikujejo glede na število nastavkov, ki so priloženi ob nakupu. Rezkalniki za nohte se lahko razlikujejo po obliki, materialu in zrnatosti:

  • Oblika: Srečali se boste z najrazličnejšimi oblikami, kot so stožec, valjček, nastavek s kroglico (za odstranitev odmrle obnohtne kožice), plamenski nastavek ipd. Vse to v različnih velikostih za hitro, varno in učinkovito manikiro in pedikuro.
  • Zrnatost: Na splošno velja, da je blaga zrnatost idealna za naravne nohte, občutljive predele in obnohtno kožico, groba zrnatost za trde akrilne nohte pri odstranjevanju starih plasti laka ali na primer za grobe žulje na nogah. Rezkalniki so glede na grobost označeni z barvnim trakom.
  • Material: Najtrši, izdelani iz diamanta ali safirja, so idealni za naravne nohte. Najpogostejša in najbolj priljubljena izbira manikerk je karbid. Tekstil ali silikon služita za prelepo poliranje nohtov. Srečali se boste tudi s titanom, keramiko in papirjem.

Kaj še zmorejo brusilniki za manikiro Takoj, ko imate predstavo o tem, kakšen naj bi bil idealen brusilnik za nohte, se lahko začnete odločati tudi glede na druge dejavnike. Eden od njih so lahko material, teža in ergonomsko oblikovanje brusilnika. Nato LED lučka, s katero nohte bolje vidite. Uporabna je tudi možnost spremembe smeri obračanja rezkalnika za nohte, etui in količina dodatkov, kot so ščipalec za nohte, čistilne ščetke in razdelilci prstov.

Če se želite počutiti kot v pravem salonu in imeti samo rezultate profesionalnega videza, vam električni brusilnik za nohte v opremi zagotovo ne bi smel manjkati. Izberite si glede na svoje potrebe in se veselite ves čas lepo urejenih nohtov!

Nasvet za konec: Priskrbite si tudi druge dodatke za ureditev nohtov: lučko za gel nohte ali praktičen set za nohte.