Električna zobna ščetka

Filter
Cenovni razpon

do

Za koga?
Darila in akcije
Ocena
 •   31
 •   2
 •   1
Najbolj prodajani

Električne zobne ščetke

Uživajte v prelepem nasmehu, krasnih belih zobeh, zdravih dlesnih in občutku profesionalno očiščenih zob kar doma! Za ustrezno nego vaših zob bodo poskrbele električne zobne ščetke PhilipsOral BCuraproxForeo in druge iz naše široke ponudbe. Kako izbrati najboljšo električno zobno ščetko za vas?

Električna zobna ščetka – da ali ne?

Če osvojimo pravilno tehniko čiščenja zob s pomočjo običajne zobne ščetke, smo sposobni narediti okrog 600 čistilnih gibov na minuto. Električna zobna ščetka v primerjavi s tem zmore narediti okrog 8 000 gibov na minuto, najzmogljivejše pa dosežejo kar 40 000 gibov na minuto.

Posebna tehnologija električnih zobnih ščetk je sposobna odstraniti zobne obloge, popolnoma očistiti zobe in jih obenem beliti. Posebej oblikovana vlakna ščetke pridejo tudi na težje dostopna področja in v medzobne prostore, kamor običajne ročne zobne ščetke ne pridejo. Naslednja prednost električnih zobnih ščetk je tudi manjša poraba zobne paste. Primerne so tudi za osebe z občutljivimi dlesnimi in za otrokeOtroška električna ščetka poleg tega zaradi igrivih aplikacij na tablici ali telefonu deluje kot odličen motivator in otroke vodi do redne in pravilne ustne higiene.

Kako izbrati električno zobno ščetko?

Pri odločitvi, katero električno zobno ščetko izbrati, je treba upoštevati občutljivost vaših zob oziroma morebitne resnejše težave, tehniko čiščenja in velikost čistilne glave.

Na trgu trenutno obstajata dva osnovna tipa električnih zobnih ščetk:

Sonična vs rotacijska ščetka

Sonična ščetka

 • Deluje na principu vibracij, ki razgibajo ščetine ščetke s pomočjo ultrazvoka.
 • Po zaslugi dinamičnega pretakanja tekočine prihaja do čiščenja slabo dostopnih mest.
 • Sonične zobne ščetke imajo ponavadi glavo podolgovate oblike, ki se blago nagiba na strani.
 • Je bolj blaga do zob in dlesni in je priporočljiva za otroke in ljudi z občutljivimi zobmi ter drugimi dentalnimi težavami. 

Tehnika čiščenja zob s sonično ščetko

Pri čiščenju zob se s sonično ščetko premikamo na meji dlesni in zob. Popolno očiščenje zob in odstranitev oblog dosežemo z gibom ščetke v smeri od dlesni navzdol.

Rotacijska in rotacijsko-oscilacijska ščetka

 • Deluje na principu polrotacijskega gibanja ali rotacije za 360°.
 • Oscilacijsko gibanje odstranjuje trdovratne zobne obloge in zmanjšuje obarvanost zob.
 • Mala okrogla glava obda zob z vseh strani in omogoči popolno očiščenje, doseže tudi težko dostopna mesta.
 • Oscilacijske ščetke s tehnologijo 3D se premikajo tako rotacijsko kot pulzacijsko, kar učinkovito odstranjuje zobne obloge.
 • Visoka intenzivnost oscilacijske ščetke lahko blago poškoduje dlesni in utrudi zobne vratove, zato oscilacijskih zobnih ščetk ne priporočamo ljudem z občutljivimi dlesnimi in zobmi.

Tehnika čiščenja zob z rotacijsko ščetko

Z rotacijsko-oscilacijsko ščetko čistimo samo na zobeh, ne pa tudi na meji dlesni in zob. Tako lahko preprečimo odkrivanje zobnih vratov in obremenjevanje dlesni. Glavo ščetke prilagamo na zobe pod kotom 45°.

Posebne funkcije električnih zobnih ščetk

 • Senzor pritiska – Boljši modeli ščetk imajo vgrajen senzor pritiska, ki vas opozori, da na ščetko preveč pritiskate, in se sama upočasni ali popolnoma zaustavi. S tem pomaga skrbeti za vaše dlesni in preprečevati morebitne poškodbe sklenine.
 • Nastavitev intenzivnosti čiščenja – Funkcija, primerna za začetnike, ki pomaga osvojiti pravilno tehniko čiščenja.
 • Časovnik – Električna zobna ščetka s funkcijo časovnika vas po dveh minutah opozori, da ste upoštevali od strokovnjakov priporočen čas čiščenja. Nekateri modeli električnih ščetk imajo časovnik razdeljen na 4 intervale po 30 sekund, ki vas opomnijo, da se premaknete v naslednji del ust.
 • 3D čiščenje – Ta tehnologija ustvarja blage pulzacijske gibe, ki spodkopavajo zobne obloge in učinkovito pomagajo pri njihovi odstranitvi. Obenem z zob odstranijo neželeno pigmentacijo.
 • Bluetooth – Nekateri modeli električnih ščetk so se sposobni povezati s pametnim telefonom ali tablico preko funkcije bluetooth in potem imate s pomočjo posebne aplikacije kontrolo nad svojim čiščenjem. Funkcija vas je na primer sposobna opozoriti na izpuščena mesta pri čiščenju. Električna zobna ščetka za otroke s funkcijo bluetooth poleg tega z igrivo aplikacijo otroke uči pravilne tehnike ustne higiene in jih motivira za redno čiščenje.
 • Kazalnik polnjenja – S pomočjo kazalnika imate vedno pregled, ali je vaša ščetka dovolj napolnjena.

Električne ščetke imajo različno količino načinov, naprednejši tipi lahko ponudijo celo način za občutljive zobe, poliranje zob ali masažo dlesni. Pri odločitvi, katero ščetko izbrati, vam lahko pomaga tudi vrsta napajanja naprave.

Napajanje ščetke

 • Akumulatorske – Ta tip električnih ščetk se polni s pomočjo polnilca, vključenega v omrežje, vsakih nekaj tednov.
 • Baterijske – Te ščetke poganjajo klasične baterije, ki se po izpraznitvi enostavno zamenjajo. Baterijsko napajanje imajo večinoma električne zobne ščetke za otroke ali osnovni modeli ščetk.

Naš nasvet: Če radi potujete, vam bo zagotovo koristen praktičen etui, ki je priložen k nekaterim električnim zobnim ščetkam.

Za popolno očiščenje težko dostopnih medzobnih prostorov in protetičnih nadomestkov zob (mostovi, krone, implantati) lahko električno ščetko dopolnite tudi z električno medzobno ščetko.

Poiščite najboljšo električno zobno ščetko na notino.si in privoščite svojim zobem in dlesnim nego, kakršno si zaslužijo. Je pri vas zmagala sonična ali rotacijska ščetka?