Čebelji vosek

Najbolj prodajani

Čebelji vosek v kozmetiki

Čebelji vosek (beeswax) ali tudi Cera Alba je voskasta gmota rumene barve, ki nastaja v telesu čebel kot posledica presnovne spremembe cvetnega prahu in medu. Uporaba čebeljega voska v kozmetiki je zaradi njegovih vsestranskih lastnosti zares široka. Na koži namreč ustvarja zaščitni film, ki preprečuje izgubo vode iz kože, obenem pa kožo ščiti proti neugodnim zunanjim dejavnikom. Čebelji vosek se uporablja tudi kot zgoščevalec in emulgator (omogoča združitev vodne in oljne faze). Pri izdelavi gostih negovalnih krem, balzamov za ustnice ali šmink ter depilacijskih voskov je torej nepogrešljiv.

Lastnosti čebeljega voska

Čebelji vosek je sposoben ustvarjati vodoodporno zaščitno plast, ki na koži dolgo drži in jo postopoma hrani, pomirja in mehča. Zaradi svojih regeneracijskih učinkov je tudi iskan pomočnik v boju proti aknam ali za pomiritev alergijskih pojavov na koži.

Učinki čebeljega voska na kožo in ustnice

  • Hrani in vlaži kožo ustnic in celega telesa ter obenem preprečuje dehidracijo kože.
  • Ima pomirjajoče učinke in pospešuje regeneracijo kože.
  • Ščiti kožo in preprečuje njene poškodbe.

Učinki čebeljega voska na lase

  • Učinkovito vlaži, po zaslugi zaščitne plasti pa preprečuje nadaljnjo izgubo vlage iz las.
  • Čvrsti lasno vlakno in gladi njegovo površino po vsej dolžini.
  • Lasem vrača svetleč sijaj, prožnost in vitalnost.

Čebelji vosek v kozmetiki

Blagodejne učinke čebelje kozmetike so izkoriščali že v davnih obdobjih 2000 let pr. n. št., sodobna dermatologija pa se zdaj spet vedno bolj osredotoča na nego ženske lepote in zdravja s pomočjo čebeljih pridelkov. Čebelji vosek na kožo deluje blagodejno in je primeren tudi za najobčutljivejšo kožo v vsaki starosti. Previdni bodite samo, če vas muči alergija na čebelje pridelke.

Preizkusite tudi vi priljubljene balzame za ustnice s čebeljim voskom, ki vas obvarujejo pred razpokami tudi v najbolj mrzlih dneh. Šminka s čebeljim voskom daje ne le čar, temveč vaše ustnice tudi enako dobro nahrani kot balzam. Serumi in kreme za obraz s čebeljim voskom bodo nežno vlažili vašo kožo, kreme za roke s čebeljim voskom pa bodo preprečile izsušitev vaše kože tudi pri pogostem umivanju rok.

Odkrijte bogato ponudbo šmink, krem in balzamov s čebeljim voskom na notino.si in koži ter lasem privoščite dišečo nego iz narave. Za ljubitelje čebeljih pridelkov ponujamo tudi kozmetiko s propolisom ali medom.

Čebelji vosek in kozmetika iz njega ni primerna za vegane, zanje imamo na primer izdelke s karitejevim ali kakavovim maslom.

celotno besedilo skrij besedilo