Glikolna kislina

Najbolj prodajani

Glycolic acid

Glikolna kislina (glycolic acid) je najenostavnejša AHA kislina, ki se naravno pojavlja v sadju in sladkornih rastlinah (sladkorni trs). Po zaslugi majhnih molekul zelo enostavno pronica v kožo, zato gre za najbolj uporabljano hidrokislino v izdelkih za nego kože. Glikolna kislina se uporablja predvsem kot kemični piling v dermatologiji in v kozmetiki za domačo uporabo, med njene izjemne sposobnosti namreč spadata glajenje gub in brazgotin po aknah ter celostna ureditev videza kože. Uporablja se tudi za beljenje pigmentov pri prekomerni pigmentaciji in drugih težavah s kožo.

Lastnosti glikolne kisline

Glikolna kislina zmanjšuje povezanost celic v koži in s tem preprečuje nastajanje plasti trde kože. Ta naravni kemični piling poleg tega veže velike količine vode na celice in koža po uporabi ostaja nežna in popolnoma navlažena.

Učinki glikolne kisline na obraz

  • Regenerira in vlaži kožo ter izenačuje njen ton.
  • Pomaga gladiti gubice, spodbuja nastajanje kolagena in celostno omejuje znake staranja.
  • Zmanjšuje vidnost brazgotin po aknah in pigmentnih madežev.
  • Bori se proti aknam in ogrcem. Poleg tega učinkovito oži pore.
  • Pomaga v boju proti strijam. Po zaslugi eksfoliacijskih učinkov namreč hitro odstranjuje odmrle celice in izboljšuje celostno strukturo kože.

Glikolna kislina v kozmetiki

Vsestranska glikolna kislina ima zares blagodejne učinke. Zato jo najdemo ne samo v kozmetiki za obraz in telo ter v izdelkih proti strijam, temveč tudi v ličilih ali v lasni negi. Glikolna kislina na kožo deluje vsestransko ugodno in je popolnoma varna. Če pa je vaša koža preobčutljiva, se glede uporabe izdelkov z glikolno kislino najprej posvetujte s svojim dermatologom.

Privoščite si nežen piling z glikolno kislino tudi vi! Stavite na pomlajevalno glikolno kremo, eksfoliacijski serum, intenzivne nočne ampule proti pigmentnim madežem ali na tonik z glikolno kislino proti aknam ter uživajte v lepo nežni, čisti in poenotenii koži obraza.

Vas zanima glikolna kislina? Spoznajte tudi druge sestavine kozmetike, kot sta tea tree olje ali vitamin E.

celotno besedilo skrij besedilo