Preskoči na glavno vsebino

Hialuronska kislina v kozmetiki

Hialuronska kislina je večstranska sladkorna molekula, ki ji lahko pripišemo čudežne lastnosti. Gre za vlažilno snov, ki je v visoki koncentraciji naravno prisotna v človeškem telesu. Hialuronska kislina lahko na sebe veže veliko količino vode – do 6 litrov na 1 gram. S tem v našem telesu zagotovi hitro migracijo celic, katere rezultat je boljša obnova tkiv in dovod živil ter kisika. Pomaga lahko pri hitrem celjenju brazgotin, hkrati pa je vaša koža lepo močna in prožna ter zagotavlja nastanek novih kolagenskih in elastinskih vlaken.

Davno nazaj se je hialuronska kislina pridobivala iz čistih grebenov, danes pa se pridobiva v laboratorijih iz gensko modificiranih bakterij. Končna snov je enaka snovi, ki se nahaja v človeškem telesu.

Lastnosti hialuronske kisline 

 

Zahvaljujoč svojim čudežnim lastnostim pomaga v koži ohraniti veliko količino vode, ki se sprošča postopoma. Koža je tako še naprej vlažna, prožna in se postopno regenerira, zmanjšajo pa se tudi gube. Vendar z leti njena prisotnost v koži pada, zato jo je treba postopno dodajati v obliki hialuronskih serumov ali krem.

Učinki hialuronske kisline na obraz/kožo

  • Intenzivno vlaži obraz. S počasnim sproščanjem molekul vode je koža stalno vlažna in nahranjena od znotraj.
  • Spodbuja rast kožnih celic in podpira nastanek kolagenskih in elastinskih vlaken, ki koži obraza zagotavljajo trdnost, prožnost in nežnost.
  • S prodiranjem v plasti kože obraza se bori proti prehitremu staranju kože in pripomore k hitri redukciji gub in gladki koži.
  • Pomaga pri težavah z aknami in dermatitisom ter neguje mastno kožo.

Učinki hialuronske kisline na lase

  • Vlaži suhe in poškodovane lase, jih ščiti pred še večjo izgubo vlage in preprečuje njihovo lomljenje ter cepljenje.
  • Gladi lasna vlakna in vrača medlim ter suhim lasem sijaj.

Kozmetika s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina spada v kozmetični industriji, zahvaljujoč svojim nenavadnim lastnostim in hitrim rezultatom, med najbolj iskane sestavine. Kozmetika, v kateri je hialuronska kislina za obraz, je primerna za vse tipe kože, še najbolj pa je primerna za dehidrirano, suho kožo in kožo z očitnimi znaki staranja.

Čista hialuronska kislina se dodaja v kozmetične izdelke za nego kože, nohtov in las, poleg tega je tudi sestavni del filerjev oziroma injekcij dermalnih polnil, ki se uporabljajo za redukcijo gub in povečanje ustnic s hialuronsko kislino.

Za redno nego utrujene in zrele kože uporabljajte dnevno in nočno kremo s hialuronsko kislino, za gubice okoli oči pa uporabite hialuronsko kremo za oči. Za bolj intenzivno nego dodajte še masko za obraz in serum s hialuronsko kislino za hitrejšo zapolnitev gub ter bolj gladko kožo.

Na notino.si najdete tudi veliko ponudbo izdelkov za lase s hialuronsko kislino – od šamponov, intenzivnih mask in serumov za lase, ki pomagajo navlažiti suhe in poškodovane lase ter se s postopnim sproščanjem vode izogibajo lomljenju las in cepljenju konic.

Katera bo vaša najboljša krema s hialuronsko kislino, hialuronski serum ali maska, s katero boste koži vrnili prožnost ter ji privoščili kakovostno nego, ki si jo res zasluži?

celotno besedilo skrij besedilo