Preskoči na glavno vsebino

Kamilica

O učinkih kamilice na kožo obraza in lase bi lahko izdali celo knjigo, poznamo jo kot vsestransko zelišče. Zahvaljujoč številnim esencam in več kot sto snovem, ki jih vsebuje, ima kamilica pomirjajoče, čistilne in regeneracijske lastnosti. Pa še čudovito diši.

Kozmetike s kamilico ne morejo prehvaliti ljudje, ki imajo občutljivo in razdraženo kožo. Kamilica namreč pomirja rdečico in srbenje, pa naj gre za celo telo, lasišče ali pa intimne dele. Tam pomaga uravnotežiti pH.

 

Lastnosti kamilice

Kamilica čisti, pomirja in pospeši obnovo kože. Vsebuje ogromno esenc in več kot sto učinkovin, zato se pogosto uporablja kot sestavina v lasni kozmetiki in kozmetiki za telo za občutljivo kožo. Najdete jo v kamiličnih oljih, kremah, čistilnih vodah in nežnih posvetlitvenih kamiličnih šamponih.

Učinki kamilice na obraz in kožo

  • Je prijazna do občutljive kože in zato primerna za otroke in osebe z ekcemom ali dermatitisom.
  • Ima čistilne učinke na kožo in preprečuje nastanek aken.
  • Pomirja kožo, na primer po dolgem bivanju na soncu.
  • Pripomore k blaženju alergičnih pojavov na koži.
  • Pospešuje regeneracijo kože.
  • Prinaša olajšanje suhi in srbeči koži ter zmanjšuje pordelost.
  • Izravnava pH v intimnih predelih, prav tako pa zmanjšuje verjetnost nastanka vaginalne mikoze.

Učinki kamilice na lase

  • Pri redni uporabi deluje kot naravni posvetljevalec blond las.
  • Kamilica je bogata z eteričnimi olji, ki krepijo nežne lase in jim dodajo lesk.
  • Izrazito blaži srbenje lasišča in ga čisti.

Kozmetika s kamilico

Kamilično olje ali krema je odličen pomočnik za vse, ki jih mučijo akna ali ekcemi. Vsebuje namreč aktivne snovi, kot so esence, flavonoidi, eterična olja in cela vrsta drugih – skupaj več kot sto učinkovin. Ker je kamilica prijazna do občutljive kože, jo najdete tudi v otroški kozmetiki – na primer v kamiličnem olju za kopeli in nežnih otroških gelih za prhanje.

Kamilica ima pozitivne učinke na lase, obraz in roke, in jo zato najdete v različnih kozmetičnih izdelkih. Kamilične kreme in olja so odlični za predel okrog oči in pordelost. Izdelki se enostavno nanašajo in prinašajo takojšnje olajšanje zaradi skelenja ter srbenja.

Nega blond las zahteva posebno nego in idealna je seveda naravna. Mogoče ste že slišali za posvetlitev las s kamilico. Ta skrivnostni pomočnik vsem blondinkam pomaga do bolj svetlih las brez kemije. Kamilični šampon za posvetlitev las mora biti zato sestavni del lasne kozmetike vsake svetlolaske.

Prednosti kamilice so sicer čudovite, vendar pa ne pretiravajte z uporabo kamiličnih izdelkov. Kamilica sicer deluje proti alergično, v primeru prekomerne uporabe pa lahko sama povzroči alergično reakcijo. Zato pri uporabi kamiličnih krem, olj, mazil ali šamponov vedno upoštevajte priporočila proizvajalca.

Ali vas zanima sestava kozmetike? Preberite več o aloe veri ali zelenem čaju v kozmetiki.

celotno besedilo skrij besedilo