Preskoči na glavno vsebino

Koencim Q10

Koencim Q10, včasih imenovan tudi kot vitamin Q, je temno rumena snov brez okusa in vonja. Ta nevsiljiva snov, podobna vitaminom, pa je zelo pomembna za nastanek energije v naših celicah. Koencim Q10 je v našem telesu naraven pojav, tam deluje tudi kot antioksidant in varuje celice pred prehitrim staranjem in strupi. S starostjo pa je naravnega koencima Q10 vedno manj (že po 20. letu), zato je pomembno, da ga redno dodajate v telo, da ne izgubi naravne prožnosti ter mladostnega videza.

Lastnosti koencima Q10 

 

Koencim Q10 deluje kot zelo močan antioksidant, ščiti celice pred delovanjem prostih radikalov, ki nastanejo pri povečani psihični in fizični obremenitvi, stresu in nezdravi prehrani. Pomaga ohraniti pravilno funkcijo kože in hitro regenerira poškodovane celice.

Učinki koencima Q10 na kožo

  • Deluje kot preventiva proti gubam in se bori proti prehitremu staranju kože.
  • Pomaga pri regeneraciji kožnih celic in podpira nastanek kolagena in elastina v koži. S tem pa zmanjša vidnost gub ne glede na starost.
  • Koži vrača prožnost in trdnost ter ohranja mladosten videz.
  • Pospeši celjenje ekcemov in vnetij ter podpira pravilno funkcijo kože.

Kozmetika s koencimom Q10

Koncentracija koencima Q10, ki se nahaja v tkivih našega telesa, se s starostjo hitro zmanjšuje. Naj njegovo dodajanje postane sestavni del redne nege naše kože. Vseeno pa se zavedajte, da lahko dolgotrajnejša pretirana uporaba izdelkov s koencimom Q10 upočasni naravno funkcijo koencima v človeškem telesu, zato je zelo pomembno, da izberete pravilne izdelke glede na vašo starost in stanje kože.

Serumi za obraz, maske in kreme s koencimom Q10 pomagajo regenerirati kožo, gladiti obraz in vrniti svežino ter sijaj. Koencim je primeren za vse tipe kože in se zelo dobro obnese na občutljivi koži, saj gre za naravno snov v našem telesu.

Koencim Q10 je nenadomestljiv pomočnik pri negi kože in v vaši kopalnici ne smejo manjkati izdelki, ki ga vsebujejo. Na notino.si najdete celo vrsto izdelkov, ki bodo dobro negovali videz vašega obraza in kože celega telesa. Vseeno je, ali šele začenjate z bojem proti gubam ali pa skrbite za zrelo kožo.

celotno besedilo skrij besedilo