Preskoči na glavno vsebino

Niacinamid

Povrnite svoji koži izgubljeni čar z »vitaminom lepote«! Niacinamid je vrsta vitamina B3, ki je naravno prisoten v mesu, žitaricah, ribah, oreščkih, jajcih, sadju in zelenjavi. Podobno kot hialuronska kislina, retinol in vitamin C velja za zelo dragoceno sestavino kozmetike. Če vas mučijo mozolji, akne ali pa gubice in pigmentni madeži, nikar ne spreglejte kozmetike z niacinamidom!

Lastnosti niacinamida

Niacinamid ima pomembno mesto v kozmetični industriji zaradi njegovih lepotilnih učinkov na kožo. Pronica namreč globoko v kožo, kjer se bori proti znakom staranja, gubicam, pigmentnim madežem in tudi proti aknam. Spoznajte še druge učinke niacinamida na kožo!

Učinki niacinamida na kožo obraza

  • Spodbuja obnovo kože.
  • Spodbuja proizvodnjo kolagena.
  • Pomaga zmanjševati razširjene pore.
  • Koži povrne vlago.
  • Podpira zaščitno funkcijo kože.
  • Pomaga pomirjati kožo in blažiti rdečico.
  • Zmanjšuje vidnost pigmentih madežev in preprečuje njihovo nastajanje.
  • Pomaga v boju proti aknam in nepravilnostim na koži.

Niacinamid v kozmetiki

Razvajajte svojo kožo z vitaminsko bombo in v svojo vsakodnevno nego obraza uvrstite kozmetiko z niacinamidom, ki je primerna tudi za občutljivo kožo.

Tonik z niacinamidom in serum niacinamid sta odlična pripravka za vsakodnevno nego kože z nepravilnostmi, kot so mozolji in razširjene pore, obenem pa pomagata poenotiti ton kože in matirati kožo.

Vlažilna krema z niacinamidom pomaga obnavljati kožo, odpravljati prve znake staranja in pigmentne madeže ter koži vrača svežino in sijaj. Enkrat na teden priporočamo nanos maske za obraz z niacinamidom, ki intenzivno neguje kožo, obremenjeno zaradi stresa, hormonskih sprememb in zunanjih vplivov, kot so sonce, mraz, neustrezna prehrana in nečistoče iz okolja.

Praznih rok pa ne bodo ostali niti ljubitelji dekorativne kozmetike, zaradi njegovih neverjetnih hranilnih lastnosti so namreč z niacinamidom obogateni tudi nekatere tonirane kreme in tekoči pudri.

Svoj vsakodnevni lepotilni ritual spremenite v praznik brezhibne kože in svoji koži privoščite hranilno kremo z niacinamidom, obnovitveno masko za obraz ali serum niacinamid proti mozoljem in ogrcem! Če imate težave z aknami, preizkusite tudi izdelke s salicilno kislino in kozmetiko s čajno mirto, z znaki staranja kože obraza in prvimi gubicami pa bo zlahka opravila kozmetika s polžjim izvlečkom!