Preskoči na glavno vsebino

Polžja slina

Kozmetika s polžjim ekstraktom lahko zveni odvratno. Njene čudežne lastnosti pa vas hitro prepričajo o nasprotnem. Legendarne maske za obraz, serumi in kreme s polžjo slino so zaradi svojih pomlajevalnih učinkov priljubljene ne samo v korejski kozmetiki. Bogate so z vitamini A, E, C in kolagenom, ki se bori z znaki staranja polti. Elastin skrbi za čvrstost in prožnost kože.

 

Do odkritja polžjega ekstrakta je pravzaprav prišlo po naključju. Delavci, ki so delali na polžjih farmah v Južni Afriki, so imeli neverjetno mehko kožo na rokah, vse praske pa so se jim regenerirale bistveno hitreje kot običajno. Zdravnik, ki je na farmi delal, je začel raziskovati slino, ki polžem omogoča gibanje. S to naključno raziskavo se je ugotovilo, da slina vsebuje veliko koži koristnih snovi.

Polžja slina se za kozmetične namene pridobiva na nenasilen način. Polž se najprej očisti, gre skoti poseben postopek in po odvzemu sline se nepoškodovan in zdrav vrne v rejo.

Lastnosti polžjega ekstrakta

Polžji ekstrakt je poln za kožo koristnih snovi, kot so hialuronska kislina, kolagen, alantoin, vitamini in glikoproteini. Ne samo da ta naravna snov pomaga kožo varovati pred poškodovanjem in škodljivim UV sevanjem, temveč ji tudi vrača mladosten videz in prožnost.

Učinki polžjega ekstrakta na obraz

  • Celice spodbuja k obnovi in ima mehčalne učinke na kožo.
  • Kožo gladi, intenzivno jo vlaži in izboljšuje njeno strukturo.
  • Spodbuja nastajanje kolagena in elastana, bori se proti gubam in škodljivim zunanjim vplivom.
  • Pomirja razdraženje kože in blaži znake pordelosti.
  • Razsvetljuje neželeno pigmentacijo kože in regenerira brazgotine.
  • Zmanjšuje prekomerno nastajanje sebuma v lojnicah in s tem pomaga v boju proti aknam. Oži pore.
  • Nežno skrbi za kožo, poškodovano od sonca.

Kozmetika s polžjim ekstraktom

Prav zaradi neverjetno razvite sposobnosti polžev, da se hitro regenerirajo, se je polžji ekstrakt takoj začel uporabljati v kozmetični industriji. Kozmetika za obraz s polžjim ekstraktom je primerna za vse starostne kategorije in se uporablja tudi za problematično in občutljivo kožo.

Zelo suha in luskasta koža si po zaslugi učinkov polžjega gela ohranja dolgoročno navlaženost in nežnost. Polžji serum poskrbi za pomladitev zrele kože, pa tudi za intenzivno nego aknaste kože. Polžja krema in polžja maska kožo popolnoma napneta, s kože odstranita temnejšo pigmentacijo in manjšata brazgotinice po aknah. Čistilni izdelki za obraz s polžjim ekstraktom pa pomagajo učinkovito odstraniti odmrle celice in obnavljati poškodovano polt.

Ne preseneča, da je kozmetika s polžjo slino postala uspešnica po vsem svetu. Na notino.si boste našli celotno paleto izdelkov, ki bodo vsak dan pomlajevali vašo polt in jo puščali lepo gladko in prožno. Tudi vi preizkusite čudežne učinke polžje kreme, maske iz platna ali gela za oči s polžjo slino!

celotno besedilo skrij besedilo