Olje čajevca

Esencialno olje čajevca (tea tree oil) je skoraj brez barve, vendar pa njegove sveže arome ne boste nikoli pozabili. To eterično olje se z destilacijo pridobiva iz listov avstralskega čajevca (Melaleuca Alternifolia), vedno zelenega drevesa, ki ga v Avstraliji gojijo že več stoletij.

Olje čajevca se v kozmetični industriji vsestransko uporablja. Zahvaljujoč svojim čistilnim in drugim številnim sposobnostim se olje čajevca za akne uporablja tudi za problematično kožo. Ne samo, da pomaga obnavljati kožne celice, ampak tudi posvetli starostne pege in zmanjšuje pojav strij. V aromaterapiji se uporablja za pridobivanje samozavesti in boljše psihično udobje.

 

Lastnosti olja čajevca

Olje čajevca čisti in regenerira kožo, preprečuje okužbe in zmanjšuje otekline ter pomirja razdraženost. Izjemen je predvsem zaradi 150 učinkovin, ki se aktivno borijo proti celi vrsti kožnih težav. Prav zato je olje čajevca tako vsestransko uporabno.

Učinki olja čajevca na kožo obraza in telesa

  • Pomaga preprečevati nastanek aken in pospešuje regeneracijo poškodovane kože po aknah.
  • Pomirja kožo, na primer po dolgem bivanju na soncu.
  • Zmanjšuje srbenje kože in preprečuje pojav lupljenja.
  • Posvetljuje pigmentne madeže.
  • Pomaga pri herpesu.
  • Deluje proti prekomernemu potenju in neprijetnim vonjavam.
  • Zmanjšuje lomljivost nohtov.

Učinki olja čajevca na lase

  • Izrazito zmanjšuje srbenje lasišča in ga čisti.
  • Preprečuje nastanek prhljaja in zmanjšuje pojav kvasovk na lasišču.
  • Preprečuje lomljenje las in jih nahrani.
  • Lasem daje zdravje in sijaj.

Kozmetika z oljem čajevca

Olje čajevca velja za izvrstnega pomočnika v boju proti težavam s kožo. Če vas mučijo akne, mastna koža ali pa koža brez življenja, preizkusite kozmetiko, ki vsebuje olje čajevca in je izdelana na ključ za vsak tip kože. Čisto olje čajevca lahko namreč povzroči alergično reakcijo, pri nepravilni uporabi pa se zmanjša njegova učinkovitost.

To eterično olje se dodaja v širok spekter kozmetičnih izdelkov, vključno s šamponi s čajevcem in maskami za lase, kremami za akne s čajevcem, toniki in maskami za obraz, mili, z emulzijami čajevca, deodoranti in geli za intimno nego s čajevcem.

Zahvaljujoč terpentinovim ogljikovodikom, ki se borijo proti bakterijam in glivicam, olje čajevca deluje na akne in druge kožne težave zelo hitro, saj so prvi rezultati očitni že po nekaj dneh. Poleg tega pa olje vpliva tudi na prepustnost celičnih membran in s tem izboljša kakovost kože nasploh.

Med uporabo kozmetike z oljem čajevca nujno poskrbite za zadostno zaščito kože pred sončevim sevanjem. Olje namreč naredi kožo bolj občutljivo, zato se morate zaščititi z visokim UV-faktorjem.

Če ste se odločili preizkusiti koristne učinke olja čajevca za akne, lase ali celo telo, preučite široko ponudbo izdelkov na notino.si in ta naravni čudež vključite v redno nego vaše lepote. Njegove sposobnosti vas bodo pozitivno presenetile!

Katere naravne sestavine še preizkusiti v kozmetiki? Na primer aloe vero ali kamilico?

celotno besedilo skrij besedilo

Priporočeno