Preskoči na glavno vsebino

Urea

Urea ali karbamid ali sečnina, veliko imen za vsestransko organsko spojino, ki jo boste našli v kozmetiki z učinkom proti staranju in izdelkih za nego suhe in občutljive kože. Ta kozmetična sestavina včasih, zaradi svojega imena, vzbuja mešane občutke. Čeprav se ta spojina pojavlja v urinu sesalcev, se urea za kozmetične namene pridobiva v laboratoriju sintetično z reakcijo anorganskih snovi. Njeno odkritje v laboratorijskih pogojih je bil začetek organske kemije.

Lastnosti uree

Urea je v kozmetični industriji opevana organska snov, ki je primerna tako za občutljivo kot zlasti za atopično kožo. Povsem varna je namreč in ne povzroča alergij. Z njeno redno uporabo prihaja do celotnega izboljšanja stanja kože.

Učinki uree na obraz

  • Bori se proti znakom staranja in preprečuje zniževanje prožnosti kože.
  • Ohranja uravnovešen pH kože in pomaga pronicanju drugih učinkovin globoko v kožo.
  • Nase veže veliko količino vode in kožo vlaži v globino brez nepotrebnega obremenjevanja. Koža je po uporabi mehka in nežna.
  • Kožo ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi in krepi zaščitno bariero kože.
  • Preprečuje luščenje in luskavost kože. Celotno spreminja strukturo kože.

Urea v kozmetiki

Urea je snov, ki je naši koži lastna. Čeprav se ta kozmetična sestavina proizvaja umetno, jo koža enostavno sprejme in ne prihaja do nobenih neželenih odzivov. Njena zastopanost v koži pada s starostjo in se slabša tako naravno vlaženje kože kot celotna prožnost. Zato je urejo koži primerno dajati preko kozmetičnih izdelkov. 

Na notino.si najdete široko paleto izdelkov z vsebnostjo uree neposredno glede na vaša merila. Krema z ureo in mazilo z ureo bosta vaša popolna spremljevalca za vaš jutranji ter večerni kozmetični ritual. Dnevna in nočna krema z ureo pomagata suho kožo napeti in ji vrniti prožnost in mladosten videz. Mazilo z ureo po kopeli zagotovi intenzivno vlaženje in hranjenje kože.

Za močno razpokane pete in suho kožo na nogah svetujemo kremo za noge z ureo. Z redno uporabo bo koža na nogah mehka in nežna, ne bo pa prihajalo do njenega nadaljnjega pokanja.

Ne pozimi ne poleti v torbici ne sme manjkati krema za roke z ureo. Ureja pronica globoko v kožo, vlažnost v koži zaklepa in preprečuje nastanek ekcemov.

Urea v kozmetiki za obraz ali kožo celega telesa s sabo prinaša varovalni ščit, ki od znotraj zaklepa vlažnost, od zunaj pa varuje pred škodljivimi vplivi. Ureja bo negovala tudi najbolj občutljivo kožo. Preizkusite jo!