Ureja

Urea ali karbamid ali sečnina, veliko imen za vsestransko organsko spojino, ki jo boste našli v kozmetiki z učinkom proti staranju in izdelkih za nego suhe in občutljive kože. Ta kozmetična sestavina s sabo včasih zaradi svojega imena vzbuja mešane občutke. Čeprav se ta spojina pojavlja v urinu sesalcev, se ureja za kozmetične namene pridobiva v laboratoriju sintetično z reakcijo anorganskih snovi. Njeno odkritje v laboratorijskih pogojih je bil začetek organske kemije.

 

Lastnosti ureje

Ureja je v kozmetični industriji opevana organska snov, ki je primerna tako za občutljivo kot zlasti za atopično kožo. Povsem varna je namreč in ne povzroča alergij. Z njeno redno uporabo prihaja do celotnega izboljšanja stanja kože.

Učinki ureje na obraz

  • Bori se proti znakom staranja in preprečuje zniževanje prožnosti kože.
  • Ohranja uravnovešen pH kože in pomaga pronicanju drugih učinkovin globoko v kožo.
  • Nase veže veliko količino vode in kožo vlaži v globino brez nepotrebnega obremenjevanja. Koža je po uporabi mehka in nežna.
  • Kožo ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi in krepi zaščitno bariero kože.
  • Preprečuje luščenje in luskavost kože. Celotno spreminja strukturo kože.

Ureja v kozmetiki

Ureja je snov, ki je naši koži lastna. Čeprav se ta kozmetična sestavina proizvaja umetno, jo koža enostavno sprejme in ne prihaja do nobenih neželenih odzivov. Njena zastopanost v koži pada s starostjo in se slabša tako naravno vlaženje kože kot celotna prožnost. Zato je urejo koži primerno dajati preko kozmetičnih izdelkov. 

Na notino.si najdete široko paleto izdelkov z vsebnostjo ureje neposredno glede na vaša merila. Krema z urejo in mazilo z urejo bosta popoln družabnik za vaš jutranji in večerni kozmetični ritual. Dnevna in nočna krema z ureo pomagata suho kožo napeti in ji vrniti prožnost in mladosten videz. Mazilo z urejo po kopeli zagotovi intenzivno vlaženje in hranjenje kože.

Za močno razpokane pete in suho kožo na nogah svetujemo kremo za noge z urejo. Z redno uporabo bo koža na nogah mehka in nežna, ne bo pa prihajalo do njenega nadaljnjega pokanja.

Ne pozimi ne poleti v torbici ne sme manjkati krema za roke z urejo. Ureja pronica globoko v kožo, vlažnost v koži zaklepa in preprečuje nastanek ekcemov.

Ureja v kozmetiki za obraz ali kožo celega telesa s sabo prinaša varovalni ščit, ki od znotraj zaklepa vlažnost, od zunaj pa varuje pred škodljivimi vplivi. Ureja bo negovala tudi najbolj občutljivo kožo. Preizkusite jo!

celotno besedilo skrij besedilo

Imate izbrano

  • Kozmetika in dodatki
  • Ureja
Odpri filter Zapri filter
Priporočeno