Glinene maske

Glinena maska za obraz zmore s kožo narediti prave čudeže! Spoznajte moč te naravne sestavine, katere blagodejne učinke so koristili že stari Egipčani, in svoji koži povrnite zdravje in lepoto.

Glina je mleta prašna prst, obogatena z mineralnimi snovmi (kalcij, kalij, magnezij, železo, silicij), z elementi v sledovih in drugimi za kožo koristnimi snovmi. Njene odlične absorpcijske in adsorpcijske lastnosti s kože odstranjujejo nečistoče in jo revitalizirajo. Glinena maska za obraz je tako vsestranski pomočnik v boju proti aknam, razširjenim poram in ogrcem, zmore pa tudi razstrupiti in pomiriti kožo ter obrazu povrniti nežnost in sijaj.

Glinene maske glede na tip kože:

Razmerje mineralov in drugih elementov, vsebovanih v glini, določa njeno barvo in kozmetično uporabo:

  • Zelena glina zmore z mastne kože enostavno odstraniti nečistoče in toksine. Maska iz zelene gline poleg tega tudi oži pore in mehča kožo. To je idealna glinena maska za akne.
  • Bela glina (kaolin) je primerna za občutljivo, mastno ali zrelo kožo, ki jo pomirja in krepi. Maska iz bele gline deluje kot eksfoliant, tako da s kože hitro odstrani odmrle kožne celice in uravnava nastajanje kožnega loja. Koža je po uporabi glinene maske lepo mat in nežna.
  • Rožnata glina z lahkoto obvlada pordelo in razdraženo kožo. Nežno jo pomirja in izboljšuje njeno prekrvavitev. Ta glinena maska za obraz poleg tega s kože odstrani ogrce in je ne izsušuje.

Izberite si čistilno masko iz gline priljubljenih blagovnih znamk Vichy, TONYMOLY, Emma Hardie in drugih ter uživajte v sijoči koži.