Skip to main content

Plovec za noge

Priporočeno

Redno uporabljajte plovec za noge in uživajte v popolnoma gladkih stopalih brez trde kože. Groba površina plovca omehča kožo na petah, komolcih in drugih delih telesa, kjer vas moti roževinasta koža.

Kako uporabljati plovec

  1. Najprej zmehčajte trdo kožo v topli vodi.
  2. Plovec namočite v vodo ter se nežno sprehodite gor in dol po trdi koži, ki jo želite odstraniti. Dobro namočena koža se enostavno olupi in pusti za seboj mehko. Na plovec ni treba pritiskati, dovolj je, da se z njim nežno sprehajate po koži.
  3. Nato kožo umijte in vztrajajte tako dolgo, da boste zadovoljni z rezultatom.
  4. Ne pozabite, da se tudi plovec sčasoma obrabi. Občasno ga splaknite.
  5. Na koncu kožo osušite z brisačo in uporabite kremo za noge ali na primer kokosovo olje, ki poskrbi za vlago in dolgotrajno mehkobo vaših stopal. 

Da vam bo plovec za pete kar se da dolgo služil, ga dobro negujte. Po vsaki uporabi ga zdrgnite, recimo s čisto zobno ščetko. Tako boste odstranili drobne ostanke kože, ki so se nakopičili v porah plovca. Na vsake toliko časa ga prekuhajte, da odstranite še zadnjo umazanijo. Plovec se mora vedno temeljito posušiti.

Materiali plovca za noge

Izberite si plovec za noge glede na material, ki ga imate najraje. Naravni plovec je iz vulkanske kamnine, najpogosteje iz vulkanskega stekla, ki je močno porozno in zato odstranjuje odmrlo kožo. Podobno kakovosten je tudi umetni plovec, ki je tako po videzu kot po lastnostih zelo podoben naravnemu.

Kako se lahko še znebimo trde kože?

Poleg plovca lahko preizkusite celo vrsto drugih izdelkov in pripomočkov. Preizkusite na primer piling za noge, saj mikrobiserčki masirajo in mehčajo kožo, eksfoliacijske nogavice ali električno pilico za stopala , s katerimi še hitreje odstranite trdo kožo s stopal.