Lalique Encre Noire toaletna voda za moške

14×
Lalique Encre Noire toaletna voda za moške
Lalique Encre Noire toaletna voda za moške
Priporočena maloprodajna cena
94,00

Prihranite 80%
100 ml
18,59

Koda: LAL0017 | Na zalogi
1
DPD
torek 2. 3. 2021

Opis parfuma Lalique Encre Noire
Sestava

Prefinjena možatost, skrivnost, klasika v sodobnem pomenu. To niso le asociacije, ki jih izzove toaletna voda za moške Lalique Encre Noire for Men. Predvsem njena dišavna sestava je tista, ki je poklon lesu in je obenem prodorna dišava za prave moške.

  • aromatična lesna dišava
  • primerna za zvečer, pa tudi za dnevno nošenje v zimskih mesecih
  • ustvarjalka dišave je Nathalie Lorson

Sestava dišave
Prvi toni lesne dišavne sestave so namenjeni svežim akordom ciprese, ščepec skrivnostnosti pa vanjo vnaša vetiver. Haitijski in burbonski vetiver s svojimi toplimi toni napolnjujeta srčne note te dišavne sestave, nato pa postopoma v ospredje prihajajo bazne note, ki jih počasi in iz ozadja razgrejeta kašmirjev les in mošus.

Zgodba dišave
Encre Noire for Men v sebi uteleša vse, kar je tako tipično za estetiko blagovne znamke Lalique. V dišavi se povežeta luksuzen material in tehnično mojstrstvo steklarjev, ki so bili prisotni pri nastanku dišave. Navdih za stekleničko je bil črnilnik ,,Biches“ iz leta 1913, ki ga je ustvaril René Lalique.

Sestava

Tako imenovane zgornje note – začutite takoj po nanosu. Ustvarjajo prvi vtis in so običajno zelo intenzivne in hitro izhlapijo.
Zgornje note
vetiver, cipresa
Tako imenovane srednje note – srce parfuma nastopa po nekaj minutah, po zgornjih notah. Trajajo ponavadi 2-3 ure.
Srčne note
haitski vetiver, burbonski vetiver
Tako imenovane spodnje note – zadnja in najdaljša faza parfuma. Trajajo približno 4 ure, lahko pa tudi ves dan.
Bazne note
kašmir les, mošus
Vrsta dišave
aromatične, lesne

O blagovni znamki Lalique

Ime Lalique pomeni briljantnost nakita, čudovito prosojnost in lesk kristalov. Preden je ime postalo znamka, je bilo to ime moškega, genialnega umetnika, mojstrskega draguljarja in steklarja Reneja Julesa Laliqua, ki je v blagovno znamko vnesel svoje ustvarjalno navdušenje.

Svojo trgovino z nakitom in steklenimi predmeti je Lalique odprl leta 1905. Ustvarjal je v secesijskem in in art-déco slogu in je pogosto uporabljal naravne elemente – materiale in oblike. Parfumar Fracois Coty je bil nad njegovim delom navdušen in ponudil mu je sodelovanje v industriji parfumov, ki je obrodilo prečudovite stekleničke.

Blagovna znamka Lalique je bila vedno povezana z zgodovino parfumerije, čeprav je svoj prvi lastni parfum izdala šele leta 1992. Parfumi Lalique nosijo v sebi edinstveno značilnost, ki kombinira čudovit dizajn stekleničke z izjemno kakovostjo sestavin v dišavi.

Recenzija Lalique Encre Noire14