Lalique L'Amourparfumska voda za ženske

1×
Lalique L'Amour parfumska voda za ženske
Lalique L'Amour parfumska voda za ženske
Brezplačna dostava
Priporočena maloprodajna cena
122,00

Prihranite 77%
100 ml
27,90

Koda: LAL0118 | Na zalogi
1
DPD
petek 25. 9. 2020

Opis parfuma Lalique L'Amour
Sestava

Odkrijte v sebi romantično žensko. Parfumska voda za ženske Lalique L’Amour je našla navdih v neskončni ljubezni. Tako kot ljubezen sama je tudi ta dišava sladka, očarljiva in vas prevzame.

  • cvetlično-lesna dišava, ki se ji ni moč upreti
  • za romantično elegantno žensko
  • primerna predvsem za dnevno uporabo

Sestava dišave
Že v zgornjih notah parfumske vode vas očara sveža citrusna dišava bergamotke s cvetličnimi toni popkov vrtnice in rahlo grenkega nerolija. Srčne note celotne dišeče sestave sestavlja sladka dišava gardenije, dopolnjena z nežnim jasminom in čutno tuberozo. Za popolno čutno doživetje poskrbita topla cedrovina in žametna sandalovina.

Zgodba dišave
Japonski princ Asaka Jasuhiko je pooblastil francoskega umetnika Reného Laliqua, da bi za njegovo palačo v Tokiu izdelal štiri velika vrata. Lalique se je tega lotil z gracioznostjo in ustvaril očarljive dizajnerske krasote s silhuetami ženskih postav z razprostrtimi krili.

V 80. letih je postala palača mestni muzej, kjer lahko še danes občudujemo Laliquova mojstrska dela. Prav ta steklena vrata so bila navdih za stekleničko dišave Lalique L'Amour, ki je nastala v spomin Laliquovi ljubezni do vseh žensk in rož.

Sestava

Tako imenovane zgornje note – začutite takoj po nanosu. Ustvarjajo prvi vtis in so običajno zelo intenzivne in hitro izhlapijo.
Zgornje note
popek vrtnice, neroli, bergamotka
Tako imenovane srednje note – srce parfuma nastopa po nekaj minutah, po zgornjih notah. Trajajo ponavadi 2-3 ure.
Srčne note
tuberoza, jasmin, gardenija
Tako imenovane spodnje note – zadnja in najdaljša faza parfuma. Trajajo približno 4 ure, lahko pa tudi ves dan.
Bazne note
cedra, mošus, sandalovina
Vrsta dišave
cvetlične, lesne

O blagovni znamki Lalique

Ime Lalique pomeni briljantnost nakita, čudovito prosojnost in lesk kristalov. Preden je ime postalo znamka, je bilo to ime moškega, genialnega umetnika, mojstrskega draguljarja in steklarja Reneja Julesa Laliqua, ki je v blagovno znamko vnesel svoje ustvarjalno navdušenje.

Svojo trgovino z nakitom in steklenimi predmeti je Lalique odprl leta 1905. Ustvarjal je v secesijskem in in art-déco slogu in je pogosto uporabljal naravne elemente – materiale in oblike. Parfumar Fracois Coty je bil nad njegovim delom navdušen in ponudil mu je sodelovanje v industriji parfumov, ki je obrodilo prečudovite stekleničke.

Blagovna znamka Lalique je bila vedno povezana z zgodovino parfumerije, čeprav je svoj prvi lastni parfum izdala šele leta 1992. Parfumi Lalique nosijo v sebi edinstveno značilnost, ki kombinira čudovit dizajn stekleničke z izjemno kakovostjo sestavin v dišavi.

Recenzija Lalique L'Amour