Lee Cooper

Lee Cooper je ikonična blagovna znamka džins mode, katere zgodovina sega do leta 1908. V svoji dolgi zgodovini je doživela veliko pomembnih mejnikov. Začenjala je sicer zelo skromno v razpadajočih prostorih v vzhodnem Londonu, ampak je kasneje postala najstarejša avtentična džins blagovna znamka v Evropi.

V obdobju 1. svetovne vojne je Lee Cooper izdeloval uniforme za britanske vojake, leta 1931 se osredotoča na džins in delovna oblačila, kavbojke in jakne. Na začetku 50. let je prišel na trg z ženskimi kavbojkami in leta 1954 je izdal svojo prvo linijo otroških oblačil. Leta 1966 je začel proizvajati barvne kavbojke in v 80. letih je Lee Cooper postal pokrovitelj legendarnih rock bendov z Rolling Stones na čelu.

K oblačilom se je leta 1989 pridružila prva kolekcija čevljev in leta 2008 je blagovna znamka Lee Cooper oblekla britansko državno reprezentanco za olimpijske igre v Pekingu. Podjetje je postopno razširjalo svoj portfelj in je kmalu stopilo tudi na trg s parfumi. Gre za prave dišave, ki pogosto dopolnjujejo oblačila in zelo dobro poudarjajo znane stilske blagovne znamke.

Prvi parfum Lee Cooper Originals se je rodil leta 2010 in je šlo za duo – ženski, ki je bil označen Ladies in moški Gentleman. Leto kasneje sta sledili dve novi dišavi z naslovom RDLC, spet ena za ženske in druga za moške. Kompozicije so zelo dinamične, močne in moderne. Parfumi so hkrati malo provokativni, kar je za blagovno znamko Lee Cooper zelo tipično. Najnovejši dišavi sta iz leta 2014 in spet sta nastali v dveh variantah – London Spirit For Men in London Spirit For Women. Parfumi Lee Cooper se odlikujejo po samozavesti, ki je upravičena zaradi ugleda blagovne znamke in njenega edinstvenega mesta na modnem trgu. Prav tako kot samotna blagovna znamka so tudi njeni parfumi nenehno inovativni in uspešno kombinirajo tradicijo z novimi prvinami. Parfumi so namenjeni moškim in ženskam, ki se radi počutijo sproščeno in si hkrati želijo privoščiti preverjeno kakovost, ki je povezana s slavnim modnim imenom.

celotno besedilo skrij besedilo

V tem trenutku nimamo na razpolago nobenih izdelkov blagovne znamke Lee Cooper.