Blazinice za dojenje

Prsne blazinice za občutek suhosti v času dojenja

Pazite na svoja oblačila in jih ščitite pred umazanimi madeži. Blazinice za dojenje ali prsne blazinice so nepogrešljiv pripomoček za mamice v času dojenje. Zagotavljajo diskretno zaščito občutljivih bradavic in preprečujejo neželeno iztekanje mleka preko nedrčka in oblačil.

Vrste prsnih blazinic

Tamponi za dojenje so izdelani iz prijetno vpojnih in zračnih materialov, ki ohranijo bradavice suhe in tople ter preprečuje alergijo občutljivih bradavic na blago. S pomočjo samolepilnih trakov bodo blazinice v nedrčku za dojenje ves čas uporabe lepo držale na svojem mestu.

  • Blazinice za dojenje so izdelane iz zelo vpojnih tankih materialov, in ko se mleko vpije, jih preprosto odvržete. Ta vrsta prsnih blazinic gre brez težav v vsako torbico ali torbo za previjanje ter zagotavlja diskretno zaščito, kjerkoli že ste.
  • Blazinice za dojenje iz blaga so izdelane iz nežnega, zračno prepustnega bombaža. So pralne blazinice za dojenje, ki se lahko večkrat uporabijo. Prsne blazinic pred prvo uporabo vedno operite in pri pranju ne uporabljajte mehčalca, ker bi ta lahko vplival na njihovo sposobnost vpijanja.
  • Silikonski zbiralec materinega mleka je posebna vrsta zaščite, izdelana iz tankega silikona. Silikonske blazinice za dojenje se popolnoma prilegajo dojki in tako ščitijo bradavice pred odrgninami, hkrati pa kopičijo odvečno materino mleko in preprečujejo iztekanje.

Kako pogosto menjavati blazinice za dojenje?

V prvih tednih dojenja se priporoča menjava prsnih blazinic po vsakem dojenju, saj proizvodnja mleka še ni popolnoma ustaljena. Po nekaj tednih pa je proizvodnja mleka že bolj prilagojena potrebam dojenčka in blazinice se menjavajo individualno, po potrebi. Blazinice za dojenje odstranite vedno, ko so prepojene, saj takšne ne izpolnjujejo več svoje funkcije.

Kako pravilno vložiti blazinico v nedrček

  • Izdelek vzemite iz embalaže.
  • Odstranite samolepilni trak.
  • Blazinico namestite v nedrček v višini bradavic.
  • S samolepilnim trakom pritrdite blazinico h košarici nedrčka.

Uporaba diskretnih blazinic za dojenje vam olajša skrbi zaradi neprijetnih madežev na oblačilih med dojenjem, njihova uporaba pa je zelo preprosta. Izberite blazinice za dojenje za enkratno ali večkratno uporabo in uživajte v popolnem udobju prve mesece dojenja.