Elektronske varuške za otroke

Filter
Cenovni razpon

do

Vrsta varuške
Blagovna znamka
Vrsta napajanja
Darila in akcije

Elektronska otroška varuška – majhen veliki pomočnik vsake mame

Kako imeti svojega dojenčka pod nadzorom 24 ur na dan? Otroške elektronske varuške vam to omogočijo. Varuške za otroke delujejo zelo enostavno kot majhni radijski oddajni aparati, ki so popolnoma prilagojeni neprekinjenemu nadzoru vašega dojenčka.

Zakaj so otroške varuške tako pomembne?

Če s seznama vseh stvari za dojenčka karkoli dejansko uporabite, je to otroška varuška. Majhen aparat vam skrb za vašega dojenčka lahko izrazito olajša:

 • Lahko se oddaljite. In sicer povsem brez skrbi, ali vašemu dojenčku karkoli manjka. Pridobite čas, da skuhate, pospravite, se posvetite delu ali se spočijete – vse to vedoč, da imate nad dojenčkom 100-% nadzor.
 • Ne boste izključeni iz družbe. Popolnoma brez skrbi posedeti s prijatelji na terasi, kadar dojenček v posteljici zaspi, bi si mame brez elektronske varuške težko privoščile.
 • Uživajte na dopustu. Na potovanju boste varuško posebej cenili. Preživljati prijeten čas zunaj doma s tem pomočnikom je veliko lažje.
 • Iz vas naredi super mamo. Nekatere elektronske varuške vam namreč omogočijo nadzorovati idealno temperaturo v dojenčkovi sobici, zaigrajo uspavanko, oddajajo pomirjujočo svetlobo ali vam omogočijo, da otroka s svojim glasom pomirite na daljavo.
 • Navadili se boste, da bo dojenček zaspal sam. V trenutku, ko se odločite preskusiti, da bo dojenček zaspal brez mamice, je varuška tudi v pomoč.

Osnovna razdelitev elektronskih varušk za dojenčke

Kako izbrati elektronsko varuško? Najprej je treba premisliti, kaj vse mora obvladati.

 • Avdio varuška: Omogoča zvočni nadzor nad otrokom, za osnovno uporabo bo mamici odlično služila. Avdio varuške so cenejše, imajo pa boljši doseg kot video varuška z zaslonom. Poleg tega so zelo kompaktne, torej idealne tudi za na potovanja.
 • Video varuške: Zagotovijo tudi vizualen nadzor dojenčka. K otročičku vam ni treba teči samo zaradi njegovih premikov med spanjem. Varuška s kamero je ponavadi malo dražja, ima krajši doseg, signal pa je bolj nagnjen motnjam.
 • Varuška z nadzorom dihanja: Dihanje dojenčka se svetuje nadzorovati do enega leta starosti otroka. Kombinacija varuške z zaslonom je takrat nenadomestljiv pomočnik.

V čem se otroške varuške razlikujejo?

Varuške za dojenčka se razlikujejo v tehničnih parametrih, ki bi jih pred nakupom morali poznati.

 • Prenos zvoka lahko poteka analogno, digitalno ali po spletu. Analogne varuške imajo velik doseg (idealne za veliko stanovanje ali družinsko hišo z vrtom), vendar pogosto prihaja do prekinitve signala. Digitalne varuške imajo po drugi strani krajši doseg (idealno za mesta in manjša stanovanja), do motenj pa prihaja manj pogosto. Spletne varuške so odvisne od spletne povezave, zato so idealne za doma, manj pa za na potovanja. Sem spadajo tudi pametne varuške, ki delujejo po načelu oddajnika in aplikacije na pametnem telefonu.
 • Doseg in število kanalov sta naslednja pomembna parametra. V manjših stanovanjih z dosegom signala ni težav. Če živite v večji hiši z veliko ovirami (zidovi, drevesa na vrtu ipd.), potem bi za vas doseg moral biti pomembno merilo izbire. Velja tudi, da več ko je kanalov, večja je verjetnost, da boste našli tistega pravega, ki ga ne bo nič motilo.
 • Napajanje za stalno pripravljenost varuške za delovanje zagotovijo baterije (zamenljive ali polnilne znotraj aparata), priključitev v vtičnico ali tudi USB. Možnost napajanja s pomočjo baterij (brezžična varuška) boste cenili zlasti na potovanjih.

Omenjeni kriteriji naj bi bili glavni filter za to, da vašega dojenčka nadzoruje najboljša varuška, prilagojena vašim zahtevam. Ne glede na to, ali bo to avdio ali video varuška, večina med njimi vas razveseli tudi z drugimi dodatnimi funkcijami, kot so možnost obojestranske komunikacije, predvajanje uspavanke, najrazličnejši senzorji za situacije v sobi ali sistemi opozoril, kadar je varuška zunaj signala ipd. Izberite si svojo in preživite obdobje skrbi za dojenčka bolj mirno!