Previjalne podloge

Kako se znajti v previjalnih podlogah

Olajšajte si vsakodnevno previjanje. Previjalne podloge za dojenčka vam preoblačenje v čisto naredijo bolj prijetno. Dojenček se bo počutil udobno, vas pa ni treba skrbeti zaradi neželenega umazanja pohištva.

Čemu previjalna podloga služi

Otroška previjalna podloga spada med tiste dele otroške opreme, ki se jih zagotovo obrestuje s seznama ne črtati. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je tako potrebna:

  • Udobje dojenčka. Menda ni treba bolj utemeljiti, zakaj je udobje dojenčka pomembno. Mehka prijetna podloga mu ga zagotovi, z njim pa tudi potreben občutek varnosti.
  • Udobje mamice. Posebej v trenutkih, kadar ste z otročičkom zunaj doma, vam pravi tip previjalne podloge celoten postopek menjave pleničke zelo olajša.
  • Čistoča. Podloga za previjanje dojenčka varuje pred morebitno umazanijo, hkrati pa preprečite neželene madeže na površini pod njim.

Kako izbrati previjalne podloge za dojenčke

... to je vprašanje, ki si ga zastavljajo številne bodoče mamice. Ni pa to nič težkega. Ugotovite, kaj katera previjalna podloga nudi in previjanje bo veliko lažje:

Previjalne podloge za enkratno uporabo

  • Kot že ime namiguje, se previjalna podloga po uporabi odvrže, najbolj pa jo boste cenili v trenutkih, kadar niste doma, kot so različni izleti, sprehodi, obiski pri zdravniku ipd.
  • Podloga za enkratno uporabo lahko služi tudi kot praktična previjalna podloga za na potovanja. Proizvaja se iz mehke vlaknine z nežno površino zgoraj in neprepustnim materialom spodaj. Najpogostejši dimenziji previjalnih podlog, s katerimi se lahko srečate, sta 60 x 60 ali 90 x 60.

Naš nasvet: Niti previjalnih podlog za enkratno uporabo ni treba takoj odvreči, če se med uporabo ne umažejo. Poleg tega vam lahko služijo tudi kot zaščita posteljnine – npr. takoj po kopanju dojenčka.

Potovalna previjalna podloga

  • Če iz kateregakoli razloga med potovanjem ne želite izbrati previjalne podloge za enkratno uporabo ali potujete dlje časa, potem je na voljo potovalna previjalna podloga, ki je zelo priročna in primerna za večkratno uporabo.
  • Mehka, hkrati pa nepremočljiva previjalna pologa ustvari zadosten prostor za previjanje in podobno kot pri vseh ostalih vrstah jo lahko kupite v različnih dimenzijah.

Mehka previjalna podloga

  • Če imate za dojenčka pripravljeno previjalno mizo ali posebej namenjeno mizo – torej podlago s trdno desko, potem bo mehka previjalna podloga tista prava. Služila bo lahko tudi kot previjalna podloga na pralni stroj ali previjalna podloga na predalčnik.
  • Njena glavna funkcija je zmehčanje površine za udobno ležanje dojenčka. Pralna previjalna podloga ima lahko ljubek vzorec in je dostopna v številnih velikostih.

Previjalna podloga s trdno desko

  • Ali tudi previjalna podloga na posteljico. Če potrebujete previti na katerikoli podlagi, ki ji manjka trdno dno, vam potrebno površino zagotovi previjalna podloga s trdno desko. Po zaslugi poševnih 2 ali 3 strani, ki dojenčka ohranijo na mestu, se ji pravi tudi trirobna previjalna podloga.

Pred nakupom previjalne podloge premislite, kje bo previjanje dojenčka potekalo, glede na to pa izberite tisto pravo. Mogoče ne bo ostalo samo pri eni. Podloga iz blaga na previjalno mizo bo koristna doma, toda previjalne podloge za enkratno uporabo bodo nenadomestljive, kadarkoli boste šli ven. Zdaj pa zadostuje izbrati samo še tisto z motivom, ki vam bo najbolj všeč.

Nasvet: K previjalni podlogi izberite tudi zalogo plenic iz blaga ali otroške navlažene robčke!