Preskoči na glavno vsebino

Nega za kožo pozimi

Zimsko obdobje je naporno vsem tipom kože. Kombinacija mraza, nizkih temperatur in preveč ogretih prostorov povzroča, da je koža nezadostno prekrvavljena, izsušena, razdražena, izgublja elastičnost in da se ji tanjša zaščitna plast. Se v tem prepoznate? V tem primeru se oborožite s kakovostno kozmetiko za zimo in v zimsko nego kože vključite zaščitni balzam za ustnice ali posebno cold cream!

Vlažilna krema za zimo

 

S prihodom kurilne sezone lahko kremo za obraz zamenjajte z gostejšo vlažilno kremo z večjim deležem olj. Vlažilna krema daje vlago od mraza izsušeni koži, pomiri od zime zdelana lica in jim povrne zdravo barvo.

Ne verjemite mitom, da voda iz vlažilnih krem v koži zmrzne in povzroča pokanje le-te. Koža tudi pozimi izžareva toploto, poleg tega pa mastne sestavine krem na njej ustvarijo film, ki jo zaščiti.

celotno besedilo skrij besedilo

Cold cream proti mrazu

Najboljše kreme za obraz za zimo za bolj suho kožo je zagotovo cold cream oziroma hladna krema. Ne le, da kožo hrani, temveč jo predvsem zaščiti pred negativnimi vplivi hladnega vremena. Cold cream vas reši neprijetnega zatezanja ter rdečice in pomaga tudi z „zimskimi aknami“.

Cold cream je emulzija na osnovi vode in olja, katere glavni sestavini sta čebelji vosek in oljčno olje. Svojega poimenovanja presenetljivo ni dobila po hladnem letnem času, temveč zaradi občutka blagega hlajenja, ki ga začutite pri nanašanju.

celotno besedilo skrij besedilo

Zimska krema za obraz s SPF

 

Tudi pozimi je UV-zaščita kože nujna. Tudi ko je sonce skrito za oblaki in termometer kaže ničlo, skozi oblake še vedno pronica cca 80 % UVA in UVB sevanja. Mislite na to, pa naj greste na zimski sprehod ali na smučanje.

Posebej v gorah je sončno sevanje bolj intenzivno in se splača priskrbeti si posebno zimsko kremo za sončenje. Zimska krema za v gore bi morala imeti vsaj SPF 30 in idealno vsebovati sestavine, kot so ureja ali ceramidi, ki krepijo kožno bariero.

celotno besedilo skrij besedilo

Zaščitni balzam za ustnice za zimo

 

Ustnice se v zimskem obdobju sušijo, pokajo in so bolj nagnjene k nastanku herpesa. V svojo vsakodnevno nego zato vključite balzam za ustnice za zimo. Najboljši zimski balzami za ustnice vsebujejo hranilne sestavine, kot so vitamin E, jojobino olje ali karitejevo maslo. Pred mrazom ustnice zaščiti balzam s čebeljim voskom.

Kožo na ustnicah, ki se lušči, enkrat tedensko nežno obrusite s pilingom za ustnice. Po njem ustnice negujte s hranilno masko.

celotno besedilo skrij besedilo

Druga nega kože za zimo

 

Pri odstranjevanju make-upa in čiščenju kože se izognite umivanju obraza z vročo vodo. Ta namreč načne zaščitni film kože, kar povzroča večjo občutljivost na neprijazno vreme. Prav tako se pazite pred odstranjevalci ličil z alkoholom in drugimi izsuševalnimi snovmi ter raje izberite olja za odstranjevanje ličil in mleka.

Zimsko rutino v negi kože 1× tedensko dopolnite z blagim pilingom za obraz, pospremljenim z masko za obraz, ki poskrbi za intenzivno vlaženje in pomiritev od mraza razdražene kože.

celotno besedilo skrij besedilo