O blagovni znamki Dior

Dior – nesmrten simbol elegance, lepote in ženskosti. Eno najbolj ekskluzivnih francoskih blagovnih znamk je leta 1946 ustanovil oblikovalec Christian Dior. Njegova prva kolekcija „New Look“ je povzročila revolucijo in vstopila v zgodovino mode. Prvi parfum Dior se je pojavil kmalu za tem, Christian je našel navdih v svoji sestri in ga je poimenoval Miss Dior.

 

Parfumi Dior so tesno povezani s Francijo. Območje Provanse in mesteca Grasse je Diorju dalo neskončno količino navdiha, pravil pa je, da se na tem mestu počuti tako oblikovalec kot parfumerist. Grasse leži na odlični lokaciji med morjem in gorami in blagovna znamka Dior tudi danes goji na primer jasmin in vrtnico – edinstvene rože z izjemnimi dišavami prav v tamkajšnjem okolju.

V pariških laboratorijih Dior potem nastajajo iz več kot 2500 surovin posamezni parfumi. Surovine se skrbno izbirajo pri najboljših proizvajalcih z vsega sveta. Klasične parfume dopolnjujejo izbrane, pristne in prefinjene dišave Dior Private Collection, ki jih izdelujejo ročno in z največjim poudarkom na tradicionalni obrti proizvodnje parfumov.

celotno besedilo skrij besedilo

Najbolj prodajani