Električni brivnik

Filter
Cenovni razpon

do

Darila in akcije
Ocena
 •   4
 •   1
Najbolj prodajani

Električni brivnik za moške

Obrijte se enostavno in hitro! Električni brivnik za moške je najboljši način, kako se učinkovito znebiti brade.

V naši ponudbi boste našli brivnike z mrežico pa tudi z brivnimi glavami, z akumulatorskim in omrežnim polnjenjem. Po čem se razlikujejo?

Brivniki z mrežico so opremljeni z rotacijskimi glavami z rezili in se popolnoma prilegajo potezam vašega obraza. V primerjavi z brivniki z brivskimi glavami so bistveno tišji. Električni brivniki z brivskimi glavami imajo sistem nihajočih rezil, nameščen pod glavami. Čim več glav, tem bolj je britje natančno.

Za popotnike nudimo potovalne brivnike, pri nas pa boste našli električni brivnik za mokro britje. In če vas bolj zanima brivnik za prirezovanje brade, poglejte našo ponudbo prirezovalnikov za brado!

Izberite kakovostni brivnik Philips, Braun ali BaByliss in uživajte v natančnem gladkem britju!

Kako izbrati električni brivnik

Hrepenite po popolnoma obritem obrazu? Na notino.si boste našli široko ponudbo električnih folijskih brivnikov ali brivnikov z brivnimi glavami z veliko lastnostmi, ki poenostavljajo celoten postopek britja. Izberite si moški brivnik Braun, Philips ali Rowenta, s katerim se enostavno in hitro kadarkoli in kjerkoli obrijete. In uživajte v gladkem obrazu.

Folijski brivnik ali brivnik z brivnimi glavami?

 • Folijski brivnik deluje na principu nihajočih ostrih rezil pod folijo. Pri britju gredo rezila skozi odprtine v teh kovinskih folijah in brado prirežejo. Čim več brivnih elementov brivnik ima, tem enostavnejše in popolnejše britje nudi. Boljše namreč kopira obliko obraza. Najpogosteje boste srečali brivnik za moške s 3 brivnimi elementi.
 • Brivnik z brivnimi glavami poznate po 2 do 3 vrtečih se glavah z rezili, ki točno kopirajo obliko obraza in zarezujejo brado. Za razliko od brivnikov z mrežico so rotacijski brivniki tišji.

Današnji tipi moških brivnikov se brez težav znajdejo s trdo in gosto brado ne glede na to, ali so folijski ali z vrivnimi glavami. Izberite najboljši brivnik v skladu s tem, kateri način britja je za vas bolj udoben.

Električni brivnik za občutljivo kožo?

V popolnoma gladkem obrazu lahko uživate tudi z občutljivo kožo. Izberite folijski brivnik s hlajenjem ali brivnik z brivnimi glavami z mehčano površino glav, ki kože ne dražijo.

Napajanje brivnikov za moške

 • Akumulatorsko napajanje je praktična rešitev predvsem za na potovanja ali v kopalnice, kjer v bližini umivalnika nimate vtičnice. Baterija potovalnega brivnika pogosto zdrži več britij.
 • Električni brivnik, napajan iz omrežja, pa je pogosto cenejša rešitev.

Naš nasvet: Praktična rešitev so električni brivniki, ki kombinirajo akumulatorsko in omrežno polnjenje. V primeru izpraznitve baterije jih priključite v omrežje in z britjem nadaljujete.

Priljubljene funkcije električnega brivnika za brado

 • Mokro britje je funkcija, ki jo boste cenili na primer zjutraj pod prho. Zadostuje, da vodoodporni brivnik po britju oplaknete pod tekočo vodo.
 • Samočiščenje se zažene po priključitvi brivnika v polnilno postajo. S tem prihrani vaš čas.
 • Hitro polnjenje boste cenili, kadar pri roki nimate brivnika z omrežnim napajanjem, v eni uri pa morate imeti popolnoma gladek obraz.

Ne pozabite niti na ostali pribor, ki vam celoten postopek olajša, polepša in pospeši. Preizkusite na primer brivnik s prirezovalnikom in nastavki, ki vam poenostavijo urejanje brade.

Nasveti, kako briti se z brivnikom

Pri prehodu z ročnega na električni brivnik koži traja, preden se na nov način britja navadi. Zato upoštevajte nekaj enostavnih pravil britja z električnim brivnikom in se izognite pordeli in razdraženi koži:

 • Preverite, ali je brivnik zadosti napolnjen oziroma če imate v neposredni bližini električno vtičnico.
 • Brijte se pred umivanjem obraza. Koža po umivanju z vodo rahlo oteče.
 • Če se več dni ne brijete, brado najprej zrežite. Šele potem uporabite brivnik.
 • Kožo med britjem občutljivih predelov napnite. S tem dosežete boljši rezultat.
 • Moški brivnik držite pravokotno na kožo, na kožo pa pritiskajte povsod enakomerno. Vendar zadostuje bistveno manj kot pri ročnem britju.
 • Za svoj brivnik skrbite in ga redno čistite.

Kako za brivnik za moške skrbeti

Z vsakim britjem se rezila brivnika obrabljajo. Da jim zagotovite čim daljšo življenjsko dobo, vzdržujte brivnik čist. Za to uporabite na primer majhen čopič ali čistilno pršilo, s katerim odstranite preostanke dlak in nečistočo. Razlikujte med suhim in mokrim čiščenjem, ki se mu izognite v primeru brivnikov, ki niso vodoodporni. Potem brivnik rahlo posušite, da na njem ne ostane vodni kamen. Okvare in redne zamenjave delov v primeru dražjih brivnikov prepustite proizvajalcu ali servisnim delavcem.

Gladek obraz tudi brez brivnika

Vas električni brivnik za brado ni navdušil? Gladko obrit obraz dosežete tudi drugače. Prisegajte na britvico za britje skupaj s kakovostno peno ali preizkusite klasičen način britja z britvijo, ki je v zadnjih letih spet in.