Kako negovati lase

 Vas muči pogled na vaše slabe, mastne ali suhe lase? Pravilna nega za lase sicer ni ravno znanost, veliko pa nas neprestano ponavlja ene in iste napake. Poglejte z nami korak za korakom, kako ustrezno skrbeti za lase. Kozmetika, izbrana glede na vaš tip las, in ustrezno ravnanje delata čudeže. Torej, kako se lotiti lepih las ?

1. korak - Nega lasišča

Zdravje las se začne pri lasišču, ki pa ga pogosto obremenjujemo z nanosom stylinga in nečistoč. Za njegovo čim boljše čiščenje enkrat tedensko uporabite piling za lase. Lasišče ne samo očisti, temveč tudi prijetno prekrvavi.

Ne smemo pozabljati na hranila in vlaženje. To lasem privoščijo posebni lasni toniki in vode. Med naše uspešnice spada nega proti izpadanju las in za spodbujanje njihove rasti. Tonik nanesite h koreninam las in nežno masirajte, da se vpije. Lepa griva se bo pokazala zelo kmalu!

celotno besedilo skrij besedilo

2. korak - Pravilno umivanje las

Najsi se vam lasje zelo mastijo, se barvate ali imate suho lasišče, zagotovo imamo za vas pravi šampon. Vodo pri umivanju izbirajte prijetno mlačno. Vroča draži lasišče in poškoduje lase, mrzla pa jih ne oplakne dovolj. Šampon vmasirajte v korenine h konicam tako, da las ne boste preveč vlekli, in jih temeljito oplaknite.

In kako pogosto lase umivati? Strokovnjaki svetujejo največ enkrat do dvakrat tedensko. Prepogosto umivanje lahko namreč lasem škodi. Če se vaši lasje zelo mastijo ali pa se na primer veliko ukvarjate s športom, niti vsakodnevno umivanje ne bo problem – le da morate uporabljati blagi šampon za vsakodnevno umivanje.

celotno besedilo skrij besedilo

3. korak - Hranila in vlaženje las

Ste vedeli, da umivanje las s šamponom odpira strukturo las in so tako bolj ranljivi? Zato je tu balzam, ki strukturo zapira in gladi površino las. Enkrat na teden ali dva uporabite tudi masko za intenzivno regeneracijo las.

Nega brez izpiranja je must-have! Serumi za konice las, lasna olja ali gladilne kreme za lase služijo kot dopolnilna nega in hitra rešitev.

In kako uporabljati balzam ali masko za lase? Nanesite ju na umite, z brisačo posušene lase – vedno vsaj 3 centimetre od korenin. Pustite delovati toliko časa, kot je priporočeno na embalaži, nato pa temeljito sperite.

celotno besedilo skrij besedilo

4. korak - Razčesavanje las

Začnite z izbiro primerne krtače, ki bo ustrezala dolžini in gostoti vaših las.

Ne pozabite se počesati pred umivanjem, med šamponiranjem samo nežno pomanite lase v navpičnem položaju, nato pa vodo iz njih previdno iztisnite.

Mokri lasje so bolj nagnjeni k poškodbam pri česanju, zato jih pred krtačenjem pustite nekoliko posušiti. Če vas mučijo zapleteni lasje, nanje najprej nanesite pršilo za razčesavanje las.

celotno besedilo skrij besedilo

5. korak - Zaščita las pred temperaturo

Preden vzamete likalnik ali sušilnik v roko, nanesite po vsej dolžini las kremo ali pršilo za zaščito las pred temperaturo, ki prepreči poškodbe las med toplotnim urejanjem.

Tveganje za poškodbe znižate tudi z izbiro primernih elektronskih naprav. Zamenjajte svoj stari, neskrbni sušilnik las za fen za lase z ionizatorjem in si priskrbite keratinski ali parni likalnik, ki ne uničuje lasnih vlaken. S temperaturo bodi varčni. Bolj ko so vaši lasje tanki in poškodovani, bolj znižajte temperaturo.

celotno besedilo skrij besedilo

Filter
Cenovni razpon

do

Blagovna znamka
Pokaži več
Za koga?
Darila in akcije
Ocena
  •   797
  •   117
  •   33
  •   11
  •   18
Najbolj prodajani