Preskoči na glavno vsebino

Kako negovati lase

 Vas muči pogled na vaše slabe, mastne ali suhe lase? Pravilna nega za lase sicer ni ravno znanost, veliko pa nas neprestano ponavlja ene in iste napake. Poglejte z nami korak za korakom, kako ustrezno skrbeti za lase. Kozmetika, izbrana glede na vaš tip las, in ustrezno ravnanje delata čudeže. Torej, kako se lotiti lepih las ?

1. korak - Nega lasišča

Zdravje las se začne pri lasišču, ki pa ga pogosto obremenjujemo z nanosom izdelkov za oblikovanje pričeske in umazanijo. Za čim bolj čisto lasišče enkrat tedensko uporabite piling za lase. Lasišče dobro očisti in pospeši prekrvavitev.

Ne smemo pozabiti na hranila in vlaženje. To lasem nudijo posebni toniki in vode za lase. Med naše prodajne uspešnice spada nega proti izpadanju las in nega za spodbujanje njihove rasti. Tonik nanesite na korenine las in nežno vmasirajte, da se vpije. Lepi in košati lasje bodo vidni zelo kmalu!

celotno besedilo skrij besedilo

2. korak - Pravilno umivanje las

Bodsi se vam lasje zelo mastijo, se barvate ali imate suho lasišče, zagotovo imamo za vas pravi šampon. Voda naj bo pri umivanju las prijetno mlačna, saj vroča draži lasišče in poškoduje lase, mrzla pa jih ne oplakne dovolj. Šampon vmasirajte v korenine proti konicam tako, da las ne vlečete preveč, in jih na koncu temeljito oplaknite.

In kako pogosto umivati lase? Strokovnjaki svetujejo največ enkrat do dvakrat tedensko. Prepogosto umivanje lahko lasem namreč škodi. Če se vaši lasje zelo mastijo ali pa se na primer veliko ukvarjate s športom, vsakodnevno umivanje tudi ne bo problem – le da morate uporabljati blagi šampon za vsakodnevno umivanje.

celotno besedilo skrij besedilo

3. korak - Hranila in vlaženje las

Ste vedeli, da umivanje las s šamponom odpira strukturo las in so tako bolj ranljivi? Zato je tu balzam, ki strukturo zapira in gladi površino las. Enkrat ali dvakrat na teden uporabite tudi masko za intenzivno regeneracijo las.

Nega brez izpiranja je must-have! Serumi za konice las, olja za lase ali gladilne kreme služijo kot dopolnilna nega in hitra rešitev.

In kako uporabljati balzam ali masko za lase? Nanesite ju na umite, z brisačo osušene lase – vedno vsaj 3 centimetre od korenin. Pustite delovati toliko časa, kot je priporočeno na embalaži, nato pa temeljito sperite.

celotno besedilo skrij besedilo

4. korak - Razčesavanje las

Začnite z izbiro primerne krtače, ki bo ustrezala dolžini in gostoti vaših las.

Ne pozabite se počesati pred umivanjem, med šamponiranjem samo nežno masirajte lase v navpičnem položaju, nato pa vodo iz njih previdno iztisnite.

Mokri lasje so bolj nagnjeni k poškodbam pri česanju, zato jih pred krtačenjem nekoliko posušite. Če se vaši lasje med česanjem pogosto zapletajo, nanje najprej nanesite pršilo za razčesavanje las.

celotno besedilo skrij besedilo

5. korak - Zaščita las pred temperaturo

Preden vzamete likalnik za lase ali sušilec v roke, nanesite po vsej dolžini las kremo ali pršilo za zaščito las pred temperaturo, ki prepreči poškodbe las med toplotno obdelavo.

Tveganje za poškodbe znižate tudi z izbiro primernih elektronskih naprav. Zamenjajte svoj star, nepreviden fen za sušilec las z ionizatorjem in si priskrbite keratinski ali parni likalnik, ki ne uničuje lasnih vlaken. Bodite pazljivi tudi pri temperaturi. Bolj ko so vaši lasje tanki in poškodovani, bolj nizko temperaturo uporabite.

celotno besedilo skrij besedilo