Preskoči na glavno vsebino

Rutina nege kože na obrazu

Čiščenje, nanos seruma in nato še krema. Začnite in zaključite svoj dan s kratkim ritualom za lepo in zdravo kožo na obrazu. Odgovor na vprašanje, kako do čudovite kože, je bolj enostaven, kot si mislite. Tako kot si vsako jutro in večer očistite zobe, vključite v svojo dnevno rutino tudi čiščenje ter vlaženje kože. Izberite si negovalno kozmetiko in spoznajte štiri osnovne korake, kako skrbeti za kožo na obrazu.  

1. korak - Čiščenje in odstranjevanje ličil

Temeljito odstranjevanje ličil in čiščenje sta osnova vsakodnevne nega kože na obrazu. Brez tega vaša koža ne more sprejeti vseh potrebnih hranil in kmalu vas bodo mučile zamašene pore.

Odstranjevalce ličil izbirajte glede na tip svoje kože. Mastna in mešana koža imata radi čistilni gel, ki se izpira z vodo, suhi in občutljivi koži pa odgovarja čistilno mleko ali olje, ki se nanaša z bombažno blazinico, s katero tudi obrišete vso umazanijo. Na koncu obraz očistite še z vodo za obraz. Gremo na drugi korak.

Vse za čiščenje in odstranjevanje ličil 

celotno besedilo skrij besedilo

2. korak - Piling in maska

Piling in masko za obraz uvrstite v svojo dnevno rutino vsaj enkrat tedensko. S pilingom najprej odstranite odmrle kožne celice, prekrvavite kožo in pospešite njegovo obnovo. Nanesite ga na vlažen obraz, s krožnimi gibi ga narahlo vmasirajte in nato splaknite. 

Nato uporabite masko, v kateri je več aktivnih snovi in koži omogoča kar največ nege. Tip maske za obraz izbirajte glede na trenutne potrebe vaše kože na obrazu. Ali zahteva koža več vlage ali pa vam bo pomagala čistilna črna maska za problematično kožo?

Poiščite najbolj primeren piling ali masko

celotno besedilo skrij besedilo

3. korak - Serum za obraz

Serum ima lažjo in nežnejšo konsistenco kot klasična krema ter lahko prodre v globlje plasti kože. Kožo pripravi na nanos kreme in močno poveča njene pozitivne učinke.
 
Serum z blazinicami prstov nežno nanesite na očiščeno kožo in pustite, da se dobro vpije. Šele nato nadaljujte z zaključnim korakom svoje dnevne rutine.
 

Poiščite pravi serum za obraz

celotno besedilo skrij besedilo

4. korak - Krema za obraz

Matirajoča krema za mastno kožo, pomirjajoča za občutljivo in krema proti gubam za zrelo kožo. Krema za obraz navlaži in nahrani kožo, hkrati pa se bori s pomanjkljivostmi, kot so akne in pigmentni madeži. Samo izbrati morate pravo, tako da upoštevate starost, težavo in tip kože.
 
Kremo zjutraj in zvečer nanesite na obraz, vrat in dekolte. Zvečer nanesite nočno kremo, ki tekom noči kožo obnavlja in nahrani, zjutraj pa dnevno, ki kožo posvetli, jo zaščiti pred zunanjimi vplivi in pripravi na ličenje. Dnevno rutino dopolnite še s posebno kremo za oči in z balzamom za ustnice ter uživajte v občutku sijoče zdrave kože!
 

Poiščite pravo kremo za obraz

celý text skrýt text

celotno besedilo skrij besedilo