Depilacija in epilacija

Najbolj prodajani

Vse o depilaciji in epilaciji

Obstaja veliko metod, kako učinkovito in hitro odstraniti dlačice. Nekatere odstranijo dlačice za nekaj dni, druge pa za nekaj tednov. Kakšne so razlike med njimi in kateri način je najboljši za vas?

Depilacija ali epilacija?

 • Depilacija odstranjuje samo vidni del dlačic brez korenin. Je neboleča, ampak manj trajna.
 • Epilacija odstranjuje dlačice vključno s korenino in kožo pušča bolj gladko za daljši čas. Z izjemo IPL epilacije je običajno nekoliko boleča.

Metode domače depilacije

 • Žensko britje z britvico ali brivnikom je zelo pogost način, kako se v udobju doma rešiti dlačic. Hitro in enostavno. Pri depilaciji lahko uporabite tako brivnike z britvami kot klasične britvice za enkratno ali večkratno uporabo ali električne brivnike. Pred britjem z britvicami kože in dlačic ne pozabite zmehčati s pomočjo pene, olja ali gela za britje – to depilacijo olajša in prepreči razdraženost.
 • Depilacijske kreme enostavno in hitro razmažete in po nekaj minutah odstranite z lopatko skupaj z dlačicami. So nežne do kože, poleg tega pa vam pri uporabi ne grozi poškodba. Če vas muči razdraženost, uporabite ekstra nežno depilacijsko kremo za občutljivo kožo.

Metode domače epilacije

 • Epilacija z voskom je enostavna metoda odstranitve dlačic v udobju doma. Voskast trak zadostuje ogreti v dlaneh, priložiti na kožo z dlačicami in čez nekaj trenutkov odstraniti. Podobno postopajte pri nanašanju samega voska, ki mora biti v tekočem stanju. Ta način epilacije je hiter, včasih pa je lahko nekoliko boleč. To je odvisno od predela in vaše občutljivosti.
 • Epilacija s sladkorno pasto je hit zadnjih let. Sladkorna epilacija se koristi predvsem pri odstranjevanju dlačic z občutljivih predelov – je bolj blaga in manj boleča. Sladkorna pasta se nanaša proti smeri rasti dlačic, pušča se nekaj trenutkov delovati in strditi, nato pa se odstrani po rasti dlačic.
 • Epilatorji so strojčki za odstranjevanje dlačic z dolgotrajnimi rezultati:
  • IPL epilator predstavlja neboleč način odstranitve dlačic. Deluje na principu svetlobnih impulzov, ki uničujejo korenine dlačic. Neboleč epilator prepreči rast dlačic kar za nekaj tednov. S svojimi učinki je tako od domačih metod najbližje trajni epilaciji.
  • Klasičen epilator izpuli dlačico skupaj s korenino. Učinek je dolgotrajen, epilacija pa lahko boli. Veliko bolj udobno je torej investirati v IPL epilator. Glede na to, kje želite dlačice odstraniti, si lahko izberete epilator za obraz, noge ali podpazduho, ali pa si izberete en epilator z različnimi nastavki.

Kdaj izbrati depilacijo in kdaj epilacijo?

Niste prepričani, ali je za vaše potrebe boljša epilacija ali depilacija? In kateri pripomoček uporabiti? Upoštevajte naše preprosto navodilo:

 • Obraz je nujno depilirati ali epilirati z ozirom na občutljivo kožo. Za odstranitev dlačic na obrazu uporabite na primer depilacijsko kremo za obraz ali epilator za obraz.
 • Epilacijo in depilacijo nog lahko izvajate tako rekoč brez omejitev. Zelo priljubljeno je klasično žensko britje. Koža na nogah je običajno manj občutljiva, zato lahko posežete tudi po klasičnem epilatorju ali epilacijskem vosku, ki ima dolgotrajnejše rezultate kot britje.
 • Za depilacijo intimnih predelov lahko uporabite kakovosten ženski brivnik. Najboljše rezultate brez bolečin boste dobili z IPL epilatorjem za intimne predele.
 • Podpazduha je zelo občutljiv del telesa, zato priporočamo, da daste prednost nežnejši depilaciji podpazduh. Posezite ali po depilacijski kremi ali po dobro oblikovanem brivniku. In ne pozabite uporabiti pene za britje.
 • Roke so lahko občutljive na draženje zaradi britja, rastoče dlačice pa so na njih zelo vidne. Zato izberite dolgotrajnejšo metodo, ki je obenem blaga: IPL depilacijo ali epilacijo s sladkorno pasto.

Zdaj že veste, kako ustrezno odstraniti dlačice. Izberite tisto najboljše za domačo epilacijo in depilacijo ter uživajte v popolnoma gladki koži brez dlačic!