Mastni lasje

Imate izbrano
  • Mastni
Filter
Cenovni razpon

do

Za koga?
Ocena
  •   35
  •   10
  •   2
  •   2
  •   1
Najbolj prodajani

Vas mučijo mastni lasje? Izstopite iz vrtiljaka vsakodnevnega umivanja in skrivanja las v čopu. Poznamo bolj učinkovite rešitve!

Kako ne imeti mastnih las? Vzrok je poleg stresa, hormonskega neravnovesja ali prehrane tudi uporaba neprimerne lasne kozmetike. In tako je alfa in omega izbira primernega šampona za mastne lase, ki omeji mastenje las ter jim daje zračnost in volumen.

Priporočena nega za mastne lase

Šampon proti mastnim lasem nežno vmasirajte v lasišče s krožnimi gibi. Las ne drgnite in ne pritiskajte na kožo. Lase spirajte z mlačno ali hladno vodo. Hladna voda pomaga zapreti pore na lasišču, s čimer tudi zmanjšate mastenje las.

Če imate ekstremno mastne lase, strokovnjaki priporočajo lase natrenirati in intervale med umivanjem podaljševati. Čim pogosteje si namreč lase umivate, tem več kožnega loja lasišče proizvaja!

Vendar pa kako prekriti mastne lase brez umivanja in skrivanja v figo? Preizkusite suhi šampon. Po nanosu bodo vaši lasje sveži in čudoviti, kot bi jih ravnokar umili!

Kaj poleg šamponov še pomaga pri mastnih laseh?

Kaj z mastnimi lasmi, če sam šampon ne zadostuje? Uporabite enkrat do dvakrat tedensko masko za mastne lase. Maska lase nahrani in z lasišča odstrani prekomeren loj.

Pri mastnem lasišču pomaga tudi lasni piling, ki s kože odstrani nečistoče in preostanke styling izdelkov. V obeh primerih je izboljšanje vidno že po prvi aplikaciji!

Masten prhljaj in srbečica

Masteči se lasje in masten prhljaj pogosto pridejo skupaj. Pri tem pomaga šampon proti mastnemu prhljaju, ki odstranjuje mastne luske, poleg tega pa preprečuje tvorbo novega prhljaja kar za nekaj tednov.

Če vas muči srbečica, preizkusite šampon proti mastnim lasem z vsebnostjo vitamina E, ki lasišče regenerira in pomiri. Rešitev so tudi naravni šamponi za mastne lase. Poleg tega, da pomirijo razdraženo lasišče, vaše lase tudi čudovito odišavijo!

Na notino.si najdete najboljše izdelke za mastne lase po odličnih cenah od Kérastase, Farmona in drugih strokovnjakov za lasno nego!