Preskoči na glavno vsebino

Tipi kože: Ali poznate svojega in veste kako negovati kožo?

Izberite nego, prilagojeno vaši koži. Za vas smo izbrali najboljše izdelke za normalno, občutljivo, mastno, suho in problematično kožo. Ali ne veste kako ugotoviti, kakšen tip kože imate in kako jo negovati? Preberite si naš opis značilnosti tipov kože in par enostavnih nasvetov za vsakodnevno nego.

Normalna koža

Kako izgleda:
Ni ne presuha, ne premastna. Običajno brez aken ali razširjenih por. Ni napeta, brez vnetij.

Nega takšne kože:
Čeprav vaša koža ni podvržena nobenim težavam, vseeno potrebuje redno nego, ki ji omogoča zadostno količino vlage in zavira prehitro staranje. Kožo očistite vsako jutro in večer, nanesite hranilni serum za obraz in na koncu vlažilno kremo za obraz. Enkrat tedensko z uporabo pilinga odstranite odmrle celice in uživajte v zdravi ter sveži koži. 

PREBERI VEČ

 

Suha koža

Kako izgleda:
Je vidno izsušena, napeta, luskasta in bolj groba na dotik. Se pogosto lušči in srbi. Je bolj dovzetna za nastanek gub.

Nega takšne kože:
S suhe kože odstranjujte ličila in čistite z mlekom, oljem ali s čistilno vodo brez alkohola in drugih sestavin, ki izsušujejo kožo. Za intenzivno vlaženje dvakrat dnevno uporabite hranilno kremo za obraz, pod katero ste prej nanesli vlažilni serum ali spodbujevalec s hialuronsko kislino. Enkrat tedensko si privoščite vlažilno masko za obraz. Obraz bo bolj sijoč in mladosten.

PREBERI VEČ

 

Občutljiva koža

Kako izgleda:
Spremljajo jo neprijetnosti na koži, pogosta rdečica ali pekoč občutek. Včasih se zaradi vnetja pojavijo tudi mozoljčki.

Nega takšne kože:
Za odstranjevanje ličil z občutljive kože uporabljajte nežne izdelke, kot je čistilna pena ali mleko. Kožo pomirite tudi s tonikom za obraz, navlažite s serumom za obraz z rahlo teksturo in nato nanesite še kremo za obraz. Ne pozabite na kremo za predel okoli oči za občutljivo kožo. Izogibajte se kozmetiki, ki vsebuje alkohol, sintetične dišave in druge potencialno dražljive snovi. Vaša koža vam bo hvaležna.

PREBERI VEČ

 

Mešana koža

Kako izgleda:
Na T-področju je bolj mastna, drugje po obrazu pa je bolj podobna suhemu tipu kože.

Nega takšne kože:
Pri negi mešane kože vam bodo pomagali izdelki, ki matirajo svetleče dele obraza, hkrati pa navlažijo suhe dele. Z obraza temeljito odstranite ličila in čistite dvakrat dnevno. Kožo pomirite s tonikom za obraz, nato nanesite rahel serum in po njem vlažilno kremo za obraz z matirajočim učinkom. Pravilna nega bo poenotila vašo kožo in vi boste kar žareli od zdravja.

PREBERI VEČ

 

Mastna koža

Kako izgleda:
Se hitro masti in je zelo svetleča. Ima razširjene in zamašene pore. Make-up na mastni koži ne zdrži dolgo.

Nega takšne kože:
Za mastno kožo je še bolj kot za druge tipe kože nujno pomembno temeljito odstranjevanje ličil in čiščenje. Idealni so geli in pene, ki se sperejo z vodo. Kreme naj ne bodo mastne, z lahko gelasto strukturo, ki ne maši por. Nekajkrat mesečno uporabite piling obraza in čistilno masko za obraz. Uporabljajte rahlo matirajoče izdelke in se za vedno poslovite od neželene svetleče kože.

PREBERI VEČ

 

Problematična koža

Kako izgleda:
Običajno so prisotne težave z aknami, ogrci in razširjenimi porami. Poleg tega sta vidna neenakomerna struktura in ton kože.

Nega takšne kože:
Izbirajte med najboljšimi izdelki blagovnih znamk dermokozmetike, ki so posebej namenjeni koži z aknami in drugimi nepravilnostmi. Začnite z globinskim čiščenjem kože z gelom ali s čistilno vodo. Nadaljujte s pomirjajočim tonikom, nekomedogeno kremo za obraz, na koncu pa uporabite lokalno obnovitveno nego neposredno na problematičnih predelih. Koža vam bo zelo hvaležna.

PREBERI VEČ